-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo A lygoje – dar vienas skaudus „Dainavos“ sutriuškinimas

Šiaulių „Šiauliai“ iškovojo lengvą pergalę ir nutraukė šešių nelaimėtų rungtynių seriją, A lygos XIII-ojo turo mače šiauliečiai rezultatu 6:0 (1:0) sutriuškino Alytaus „Dainavą“. Po šios pergalės Saulės miesto klubas vis dar užima 9-ąją vietą turnyro lentelėje, tačiau atotrūkį nuo „Klaipėdos granito“ sumažino iki vieno taško, savo ruožtu, dzūkai praleido jau 73-is įvarčius šiame sezone.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rungtynės kaip ir reikėjo tikėtis prasidėjo aktyvesniais šiauliečių veiksmais, tačiau kurį laiką itin pavojingų atakų jiems sukurti nepavyko.

Gana užtikrintai savo gynybinius įtvirtinimus prižiūrėję alytiškiai kartą pabėgo į kontrataką, jos metu buvo prasižengta prieš Kęstutį Balčiūną. Standartinės padėties metu šeimininkų žaidėjas smūgiavo į vartus, bet kamuolį sugavo vartininkas Ignas Plūkas.

17-ąją dvikovos minutę Rokas Gedminas turėjo puikią progą išvesti savo komandą į priekį, tačiau žaidėjo smūgis buvo labai nesėkmingas, varžovų vartų sargas kamuolį sugavo.

VIDEO: Įvarčiai

Pirmojo kėlinio antroje dalyje alytiškiai buvo visiškai prispausti prie savųjų vartų. Jeigu ne nuostabus vartininko Donato Mikučionio pasirodymas  - „Dainava“ žengtų į rūbinę labai blogos nuotaikos. Vis tik kartą „Šiaulių“ klubui pavyko pasižymėti, 38-ąją minutę niekieno nedengiamas Edvinas Jasaitis sulaukė tikslaus perdavimo iš kairiojo atakos krašto ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Deja, kaip jau tampa tradicija, dzūkai antroje rungtynių dalyje pavargo ir varžovai tuo pasinaudoję įmušė visą puokštę įvarčių.

Nors D.Mikučionis iš karto po pertraukos atrėmė vieną Yamadou Keita smūgį, tačiau po kelių akimirkų legionierius iš Malio triumfavo. Jo tikslus smūgis pažeme 47-ąją minutę privertė antrą sykį „Dainavos“ vartininką traukti kamuolį iš vartų tinklo.

Lygiai po dešimties minučių gražios atakos metu krito ir trečiasis įvartis, jo autorius Niko Tokičius. Kroatas laiku sulaukė puikaus komandos draugo perdavimo ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Netrukus ketvirtąjį įvartį pelnė ir Rokas Gedminas, tačiau jaunasis „Šiaulių“ žaidėjas ir toliau nemažino apsukų bei suklaidinęs kelis varžovus atliko aštrų perdavimą Dovydui Medžiaušiui, kuris 73-iąją minutę įmušė penktąjį kartą. Nuostabiai pirmoje rungtynių dalyje žaidęs D.Mikučionis neatrėmė pakankamai silpno smūgio.

Vis tik vartininkas puikiai reabilitavosi atmušęs Stjepano Babičiaus 11 metrų baudinį, tačiau dėl taisyklių pažeidimo teisėjai paprašė pakartoti šią procedūrą ir antrą kartą smūgiavęs nuo žymos kroatas nesuklydo.

Rungtynių pabaigoje abi komandos apsikeitė tolimais smūgiais, tačiau sirgaliai daugiau įvarčių nepamatė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius