-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo A lygoje Vilniaus „Žalgiris“ treneriui padovanojo pergalę

Sekmadienį Vilniaus LFF stadione buvo sužaistos paskutinės Lietuvos futbolo A lygos 24 turo rungtynės. Vilniaus „Žalgiris“ 1:0 nugalėjo Pakruojo „Kruoją“. Vilniečių ekipos treneriui Marekui Zubui, kuris šventė 50-metį, tai buvo puiki dovana.
„Žalgiris“ – „Kruoja“
„Žalgiris“ – „Kruoja“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Abi komandas stadione pasitiko gausus lietus. „Kruoja“ stengėsi pasinaudoti tokiomis oro sąlygomis ir pasitaikius bent menkiausiai progai bandė savo laimę tolimais smūgiais, laukiant vartininko klaidos, bet Ričardo Beniušio, Roberto Vėževičiaus ir Aivaro Bagočiaus smūgiai didesnio pavojaus vilniečių vartams nesukėlė.

8-ąją minutę komandą gelbėti teko Martynui Matuzui. Svečių vartininkas pademonstravo puikią reakciją atremdamas labai pavojingą Jakubo Wilko smūgį. „Žalgirio“ legionierius iš Lenkijos puikiai susistabdė kamuolį po tolimo perdavimo iš aikštės gilumos, suklaidindamas gynėją ir išvengdamas jo priežiūros, tačiau savo progos neišnaudojo.

Vilniečiams įžaidus baudinį, vienas pavojingiausių „Žalgirio“ žaidėjų pirmajame kėlinyje J.Wilkas darsyk susilaukė žiūrovų plojimų, pavojingai smūgiavęs visai šalia vartų 14-ąją minutę, o jau kitos atakos metu puikiu perdavimu vieną prieš vartus išvedė Liną Pilibaitį, kuris nukreipė kamuolį į tinklą, tačiau buvo užfiksuota nuošalė.

„Kruoja“ gynėsi didžiulėmis pajėgomis ir stengėsi surengti žaibiškas kontraktas. Vienos jų metu kėlinio viduryje atakos smaigalyje atsidūręs Tautvydas Eliošius tolimu smūgiu privertė šuoliu pro šalį skriejusį kamuolį palydėti Armantą Vitkauską.

Čempionai atsakė pavojingu J.Wilko smūgiu. Lenkas meistriškai susistabdė Serge Nyuiadzio į baudos aikštelę galvą numestą kamuolį, bet apsisukęs aplink savo į vartus nepataikė. Vėliau S.Nyuiadziui pritrūko keliolikos centimetrų pasiekti ir „uždaryti“ labai aštrų Vaidoto Šilėno perdavimą link vartų.

VIDEO: Įvartis

Blankiame antrajame kėlinyje daugiausiai darbo turėjo abiejų komandų medikai, reguliariai atskubėdavę link ant vejos atsidūrusių futbolininkų. Apsipratę su „Žalgirio“ atakomis, svečiai be didesnių sunkumų susitvarkydavo su visais vilniečių bandymais surengti atakas. Gynybai didžiulį dėmesį skyrusi Pakruojo komanda į varžovų aikštės pusę didesnėmis pajėgomis pereidavo tik atlikti standartinių padėčių.

56-ąją minutę flangu link vartų buvo išvestas S.Nyuiadzis. Aštriai perduoti kamuolį į baudos aikštelę saugui nepasisekė, tačiau į jį nepataikė ir Radanfahas Abu Bakras. „Kruojos“ gynėjo laimei jam į pagalba suskubo Donatas Strockis, užgesindamas kilusį gaisrą.

Kėliniui įpusėjus, žalgiriečiai prarado kamuolį savo aikštės pusėje, jį perėmęs Nerijus Mačiulis link vartų išvedė R.Beniušį, kuris vietoje smūgio gražiai kulnu atmetė kamuolį atskubančiam R.Vėževičiui, tačiau saugą aplenkė puikiai varžovų veiksmus numatęs  vartininkas Armantas Vitkauskas.

85-ąją minutę „Kruoja“ sukūrė pavojingiausią savo progą. Kampinio metu N.Mačiuliui labai pavojingai link vartų pasiuntus kamuolį, į jį nepataikė vartininką prieš savęs pritraukęs R.Abu Bakras. Lygiai taip pat „uždaryti“ perdavimo nesugebėjo be priežiūros paliktas R.Vėževičius.

„Žalgiris“ atsakė greitu išpuoliu. S.Nyuiadzis prasiveržė kairiu flangu ir perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur nedovanotinai suklydo jo nesugavęs ir leidęs šalia buvusiam Andriui Veličkai išvesti savo komandą į priekį M.Matuzas. Ant vartų linijos buvusiam Valdui Pocevičiui išgelbėti komandos nepavyko.

Per likusį laiką „Kruoja“ surengė sostinės komandos vartų šturmą, tačiau pavojingų momentų nesukūrė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius