Lietuvos futbolo A lygoje „Žalgiris“ pergalę išplėšė tik per pridėtą laiką

Vilniaus „Žalgiris“ pirmąjį ratą baigė pergale ir įgijo keturių taškų persvarą prieš artimiausius konkurentus Gargždų „Bangos“ futbolininkus. Dramatiškose A lygos IX-ojo turo rungtynėse Gargžduose vilniečiai rezultatu 2:1 (1:1) įveikė šeimininkų pasipriešinimą.
Vilniaus „Žalgiris“
Vilniaus „Žalgiris“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jau nuo pat pirmųjų minučių iniciatyva akivaizdžiai priklausė svečiams, „Banga“ atidavė kamuolio kontrolę „Žalgiriui“ ir laukė savo šanso kontratakose.

Žalgiriečiams buvo išties sunku rasti spragų patikimoje šeimininkų gynyboje, pirmasis realią progą išvesti savo komandą į priekį turėjo Jakubas Wilkas. Legionieriaus iš Lenkijos smūgį atrėmė puikiai sužaidęs vartų sargas Šarūnas Jurevičius.

Drausmingai gynęsi „Bangos“ futbolininkai per pirmąjį pusvalandį neprivertė rimčiau paplušėti nei „Žalgirio“ gynėjų nei vartininko Armanto Vitkausko.

Vis tik pirmoji grubi klaida šeimininkams kainavo įvartį, Artakas Jedigarijanas smūgiavo į vartus, kamuolio pirmu bandymu nesugavo Š.Jurevičius, jis atšoko šalia buvusiam Linui Pilibaičiui, kuris šią netikėtą progą išnaudojo ir išvedė „Žalgirį“ į priekį.

Po įmušto įvarčio žalgiriečiai atleido vadeles ir leido „Bangai“ perimti iniciatyvą. Gargždų futbolininkai surengė keletą aštrių atakų, kartą po smūgio galva kamuolį buvo priverstas gaudyti A.Vitkauskas.

Išpuoliai davė vaisių pačioje kėlinio pabaigoje. A.Jedigarijanas neleistinai sužaidė baudos aikštelėje ir teisėjas už pražangą skyrė 11 metrų baudinį. Idealią progą realizavo Evaldas Grigaitis, stipriu smūgiu nepalikęs jokių vilčių A.Vitkauskui.

Antrajam kėliniui įsibėgėjus, vėlgi „Žalgiris“ kontroliavo padėtį aikštės viduryje, tačiau komandinėmis pastangomis ilgą laiką jokių pavojingų išpuolių nesukūrė.

Porą sykių tankią „Bangos“ gynybą individualiais reidais sudraskė Andrezinho ir Serge‘as Nyuiadzi, tačiau paskutinėmis akimirkomis gynėjai ir vartininkas neutralizuodavo kilusį pavojų.

Reikia pripažinti, kad šeimininkai užtikrintai gynėsi beveik visą antrąjį kėlinį, tačiau artėjant rungtynėms į pabaigą „Žalgirio“ spaudimas vis didėjo. Puikios galimybės neišnaudojo S.Nyuiadzi, jo smūgis iš artimos distancijos buvo per silpnas ir vartų sargas Š.Jurevičius kamuolį sugavo.

Deja, bet visos „Bangos“ pastangos pavirto niekais 92-ąją rungtynių minutę. J.Wilkas atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę įkirtusiam Andrezinho, kuris susistabdė aukštą kamuolį ir tiksliai smūgiavo į vartus. Nors šeimininkai bandė nuginčyti teisėjo sprendimą užsiskaityti įvartį, nes anot jų gynėjas spėjo laiku išmušti kamuolį nuo vartų linijos – arbitras buvo neperkalbamas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius