-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos futbolo A lygos 13-ojo turo apžvalga: čempionas kaupia taškų atsargą

Išvykoje įveikę Klaipėdos „Atlantą“ Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai „SMScredit.lt A lygoje“ atotrūkį nuo persekiotojų padidino iki šešių taškų.
Rungtynių akimirka
Jakubas Wilkas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Efektyvumas. Sostinės futbolininkai uostamiestyje į „Atlanto“ vartų stačiakampį pataikė tik sykį, bet to pakako – septintasis Jakubo Wilko įvartis šį sezoną atnešė „Žalgiriui“ pergalę 1:0.

Aistros. Per „MScredit.lt A lygos“ lyderių rungtynes užfiksuotos beveik keturios dešimtys pražangų, vien vilniečių puolėjas Kristis Andreou buvo griaunamas devynis sykius, parodytos aštuonios geltonos kortelės, o „Žalgirio“ saugas Artūras Žulpa rungtynių pabaigoje buvo įspėtas antrą kartą ir išvytas iš aikštės. „Tikėjomės šiose rungtynėse žaisti futbolą, bet to padaryti nebuvo įmanoma“, – nervingą psichologinį foną po dvikovos įvertino lyderių treneris Marekas Zubas.

Nutrūko. Iki akistatos su „Žalgiriu“ klaipėdiečiai buvo nepralaimėję aštuonerių rungtynių iš eilės. Serija nutrūko. „Atlantas“ šį sezoną varžovų pranašumą buvo priverstas pripažinti tik antrą kartą ir antrą – dvikovoje su žaliai baltais.

Nepasinaudojo. Galimybės pakilti į antrą turnyro lentelės vietą nerealizavo Pakruojo „Kruoja“, namuose sužaidusi 2:2 su „Klaipėdos granitu“. Nors Pakruojo komanda nepralaimėjo jau septynerių rungtynių iš eilės, kažin ar rezultatu jos žaidėjai ir gerbėjai liko patenkinti – juolab kad nutrūko trijų „sausų“ pergalių serija.

Deja vu. Pirmajame rate „Kruoja“ ir „Klaipėdos granitas“ pajūryje sužaidė tokiu pat rezultatu. Tada uostamiesčio komanda pirmavo 2:1, bet pranašumo neišlaikė, o šįsyk nelaimėjo, nors po pirmojo kėlinio turėjo dviejų įvarčių persvarą. Klaipėdiečiai „SMScredit.lt A lygoje“ nelaimėjo šeštą kartą iš eilės.

Diskusija. „Per pertrauką kalbėjome, kad jeigu jie gali įmušti du įvarčius, galime ir mes. Du, o gal net tris“, – apie antrojo kėlinio plano aptarimą pasakojo išlyginamąjį įvartį pelnęs „Kruojos“ saugas Nerijus Mačiulis.

Oi. „Klaipėdos granito“ žaidžiantysis treneris Robertas Poškus įmušė, bet būtent šį įvartį jis turbūt norėtų kuo greičiau pamiršti. Daugelyje Europos lygų savo tiksliais smūgiais varžovus į neviltį varęs snaiperis šįkart nukreipė kamuolį į savo vartus.

Kerštas. Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai iškovojo penktą pergalę per pastarąsias šešerias čempionato rungtynes. Jie dramatiškoje dvikovoje Vilniuje palaužė „Trakus“ – 4:3. Marijampoliečiai sulaukė saldžios keršto akimirkos – pergalingą įvartį Mindaugas Grigaravičius įmušė per teisėjo pridėtą laiką. Taip pat, kaip pirmajame rate „Trakų“ žaidėjas Povilas Krasnovskis, tada savo tiksliu smūgiu atnešęs pergalę senosios sostinės riteriams.

Desperado. M.Grigaravičiaus įvartis nebuvo paskutinis svarbus rungtynių įvykis. Jau po jo neatlaikė „Trakų“ lyderio Vytauto Lukšos nervai – jis užsidirbo raudoną kortelę.

Įvertinimas. „Nežinau, ko gali trūkti, kai įmuši tris įvarčius ir turi nulį taškų“, – reziumavo trakiškių treneris Edgaras Jankauskas.

Sausra. Panevėžio „Ekranas“ ir Gargždų „Banga“ tarpusavio rungtynėse šiame „SMScredit.lt A lygos“ čempionate neįmušė jau 180 minučių – dvikova Panevėžyje, kaip ir pirmojo rato akistata Gargžduose, baigėsi 0:0. Gargždiškiai nelaimėjo jau penktų rungtynių iš eilės.

Keturiolika. Tik tiek žaidėjų į mačo protokolą šįkart galėjo įtraukti traumų persekiojamos ir nesibaigiančio rungtynių maratono sukelto nuovargio kamuojamos „Bangos“ treneriai.

Rutina. Rungtynėse, kurias žaidžia Alytaus „Dainava“, šį sezoną kyla tik vienas klausimas: kiek įvarčių šįkart praleis dzūkai? Dvikovoje su priešpaskutinę vietą užimančiais „Šiauliais“ praleido šešis ir pralaimėjo 0:6. Tikslūs alytiškių varžovų smūgiai, kaip įprasta, pasipylė antrajame kėlinyje, kai „Dainavos“ vartininkui Donatui Mikučioniui kamuolį iš tinklo teko imti penkissyk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius