Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo rinktinę vairuos Žutautas

Antradienį posėdžiavęs Lietuvos futbolo federacijos Vykdomasis komitetas (LFF VK) Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiuoju treneriu patvirtino Raimondą Žutautą, skelbia oficiali LFF svetainė internete.
Raimondas Zutautas
LFF vadovai, kurie kategoriškai tvirtino, jog Lietuvos futbolo rinktinės treneris paaiškės tik Vykdomojo komiteto posėdžio metu, spaudos konferencijoje jau buvo buvo paruošę marškinėlius su R.Žutauto pavarde / LFF nuotr.

„Jauno, ambicingo, trenerio atėjimą siejame su nauju etapu Lietuvos futbole. Galvodami apie ateitį matome, kad jau dabar reikia pradėti aktyvų darbą su naujais žaidėjais, jaunimu, „ilginti suolelį“ ir ruoštis kartų kaitai. Manome, jog Raimondas Žutautas turi visas reikalingas savybes šiam tikslui įgyvendinti“, – pristatydamas naująjį rinktinės trenerį kalbėjo LFF prezidentas L.Varanavičius.

L.Varanavičius linkėdamas sėkmės naujajam treneriui pabrėžė, jog dabar svarbiausia suburti stiprią trenerių ir žaidėjų komandas bei pasirengti kovoms su Europos čempionais ispanais bei pajėgiomis Škotijos ir Čekijos rinktinėmis atrankoje į 2012 metų Europos čempionatą.

Pasibaigus portugalo Jose Couceiro kontraktui su LFF rinktinės trenerio paieškomis užsiėmė LFF generalinis direktorius Julius Kvedaras kartu su rinktinių direktoriumi Robertu Tautkumi. LFF prezidentas L.Varanavičius VK nariams pasiūlė atrinktą R.Žutauto kandidatūrą.

„Šiuo metu mums reikia naujo ambicingo trenerio, kuris realiai vertintų dabartinių žaidėjų galimybes, stebėtų augantį jaunimą, būtų atviras naujovėms ir formuotų stiprią rinktinę. Mums labai svarbu, kad treneris visą savo laiką ir dėmesį skirtų darbui su rinktinėmis, turėtų lyderio savybių ir savo patirtį galėtų perduoti ne tik vyrams, tiek jaunimui“,– keliamus treneriui reikalavimus vardino R.Tautkus.

Pasak R.Tautkaus, buvo svarstytos kelių trenerių kandidatūros. R. Žutauto kandidatūra, jo pasiūlyta rinktinės formavimo ir vystymo vizija labiausiai sutapo su LFF keliamais tikslais.

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas gerai žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Jis yra išlaikęs UEFA A trenerio licenciją, dirbęs Vladikaukazo „Alanija“ (Rusija) trenerio asistentu, jam net buvo siūlyta užimti vyriausiojo trenerio postą. Pastaruoju metu daug laiko R. Žutautas praleido dirbdamas su geriausiu laikomu Rusijos futbolo specialistu Valerijumi Gazajevu. Lietuvoje R.Žutautas prisidėjo ir prie Gargždų futbolo atgaivinimo bei „Bangos“ komandos sugrįžimo į A lygą.

„Dėkoju už man pareikštą pasitikėjimą. Tikiuosi nenuvilti nei federacijos, nei Lietuvos futbolo sirgalių. Džiaugiuosi, kad mano rinktinės formavimo ir vystymo vizija sutampa su federacijos. Šiuo metu laukia daug darbo – trenerių štabo formavimas, žaidėjų atranka, pasirengimas 2012 metų Europos čempionato atrankos varžyboms. Noriu pasakyti, kad neįveikiamų varžovų nėra, sieksiu padaryti viską, kad išvystume Lietuvą 2012 metais Lenkijoje ir Ukrainoje vyksiančiame čempionate“, – ateities planais dalinosi R. Žutautas.

Vyriausiasis rinktinės treneris užsiminė, jog į savo trenerių komandą planuoja kviesti Arminą Narbekovą, Donatą Vencevičių ir Gintarą Staučę. „Kartu stebėsime Lietuvos čempionatų rungtynes, daug dėmesio skirsime jaunimui – turime suteikti galimybes rinktinėje atsiskleisti naujiems talentingiems žaidėjams. Be to, iš Lietuvos futbolo klubų surinktų geriausių ir perspektyviausių žaidėjų norėtųsi suformuoti „B“ rinktinę, kurią rinktume du kartus per mėnesį“, – sakė R.Žutautas.

Kitas LFF VK posėdis planuojamas po mėnesio. Jame naujasis nacionalinės rinktinės strategas pateiks VK nariams savo programą, bus tvirtinamas trenerių štabas.

Vasario mėn. 19 d. Ispanijos sostinėje Madride bus derinamas 2012 metų Europos čempionato kvalifikacinio etapo I grupės tvarkaraštis. Artimiausios Lietuvos rinktinės draugiškos rungtynės numatomos šių metų gegužės mėnesio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius