Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ir Estijos mačas: Olego Surajevo futbolo triukai apgynė tautos garbę

Du amžini klausimai: kas – lietuviai ar estai geriau moka vieni kitų kalbą ir kurios tautos kojos geriau žongliruoja futbolo kamuoliu, pagaliau atsakyti. Nors tarptautinis disputas nedavė ramybės ir vieniems, ir kitiems ilgus metus, tarp broliškų šalių kurstydamas aistras, ginčą pavyko išspręsti taikiai.
Mantas Bartuševičius
Mantas Bartuševičius

Žinomas „Humoro klubo“ komikas Mantas Bartuševičius ir Estijos futbolo legenda Indrekas Zelinskis išėjo į Vilniaus ir Talino gatves tam, kad kartą ir visiems laikams išsiaiškintų kurie – lietuviai ar estai yra arčiau išsvajotojo pasaulio futbolo elito.

Tarp priėmusiųjų netgi ne viengubą, o dvigubą futbolo iššūkį netrūko ir Baltijos regiono įžymybių – Gedimino kalno papėdėje kamuolį savo kojomis džiugino petnešas pagal paskirtį naudoti atsisakantis visuomenės normų nepaisytojas, o komikas Olegas Surajevas atliko žymųjį brazilų tautos šokį „Kamuolys už apykaklės“.

Tuo metu Estijoje vietiniai futbolo ekspertai demonstravo tobulus lietuvių kalbos valdymo įgūdžius taip tik dar kartą patvirtindami, kad slapta kiekvieno esto svajonė – būti lietuviu.

Aršioje kovoje neišvengta ir aukų – lietuvių pusėje lūžo liežuviai, o estų pajėgos neapsiėjo be gėdos smūgių į paširdžius prieš varžovų galybę kamuolio mušinėjimo rungtyje.

O kurios tautos atstovai triumfavo „TonyBet“ futbolo iššūkyje ir įkvėpė savo šalies rinktinę prieš svarbiausią savaitės futbolo mūšį tarp Lietuvos ir Estijos, pamatysite video reportaže.

VIDEO: Lietuva ar Estija yra futboliškesnė šalis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius