Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė įveikė Moldovą ir iškopė į Sandraugos turnyro ketvirtfinalį

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinei antras rungtynes iš eilės teko kautis nelygiomis jėgomis, tačiau svarbią pergalę pavyko pasiekti. Sandraugos taurės turnyre Sankt Peterburge lietuviai 1:0 nugalėjo Moldovą ir iškopė į ketvirtfinalį.
Simonas Stankevičius
Simonas Stankevičius / S.Čirbos nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Pergalingą įvartį 27-ą minutę nuo 11 metrų žymos įmušė Simonas Stankevičius. Nuo pirmojo kėlinio pabaigos Lietuvos komanda žaidė be pašalinto gynėjo Martyno Dūdos.

Sekmadienį rungtynėse su turnyro šeimininke Rusija net du lietuviai gavo raudonas korteles – gynėjas Aurimas Vilkaitis ir Deimantas Petravičius. Tai reiškė, kad jie abu turėjo praleisti paskutinę B grupės dvikovą su Moldova, kuriose Lietuvos jaunimui buvo būtina pergalė.

Rungtynių pradžioje kova daugiausiai vyko aikštės viduryje. Kėliniui įpusėjus lietuviams pavyko išsiveržti į priekį. Baudos aikštelėje pargriovus Klaudijų Upstą, teisėjas skyrė 11 metrų baudinį, kurį realizavo S.Stankevičius.

Iki kėlinio pabaigos likus žaisti kelias minutes mūsiškių situaciją vėl komplikavo raudona kortelė. M.Dūda prasižengė prie baudos aikštelės ir teisėjas kiek uždelsęs nutarė pašalinti lietuvį iš aikštės. Po baudos smūgio moldavų spirtas kamuolys pataikė į virpsto ir skersinio sandūrą. Prieš pertrauką mūsiškius dukart taip pat gelbėjo puikus vartininko Igno Plūko žaidimas.

Įgijusi teritorinę persvarą Moldovos komanda pradėjo dominuoti aikštėje. Lietuvos rinktinę dar kartą išgelbėjo smūgį atmušęs I.Plūkas, taip pat pasiaukojamas žaidimas gynyboje. 58 min. nusišypsojo ir sėkmė, kai po smūgio iš toli kamuolys atsimušė į virpstą ir atiteko varžovų puolėjui, tačiau šio spirtą kamuolį atrėmė I.Plūkas.

Netrukus puikų šansą kontratakoje turėjo lietuviai. Po pirmo smūgio iš baudos aikštelės krašto kamuolys atsimušė į skersinį, o pakartotinis bandymas buvo netikslus – kamuolys praskriejo šalia vartų. Baigiantis rungtynėms nuo varžovų gynėjų pabėgo S.Stankevičius, bet jo smūgį atmušė Moldovos vartininkas.

Lietuvos U-21 rinktinė išsaugojo pergalingą rezultatą ir B grupėje užėmė pirmąją vietą. Ketvirtfinalyje lietuvių lauks stipriausia A grupės komanda Ukraina. Pernai su šia ekipa mūsiškiai turnyre susitiko net du kartus ir abusyk pralaimėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius