-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos mėgėjų mini futbolo rinktinės stiprybė – drausmė ir vienybė

Nuo staliaus iki teisininko, nuo statybininko iki informacinių technologijų įmonės direktoriaus. Margaspalvė Lietuvos mini futbolo „6 prieš 6“ mėgėjų rinktinė išvyko į Europos čempionatą, kuris spalio 9-14 dienomis vyksta Graikijos saloje Kretoje. Nepaisant grėsmingų varžovų, rinktinės vadovai ir treneriai nenuleidžia rankų ir tikisi sėkmingo pasirodymo turnyre.
Lietuvos mėgėjų mini futbolo rinktinė
Lietuvos mėgėjų mini futbolo rinktinė

Lietuviai vienoje grupėje susigrums su italais, turkais bei šeimininkais graikais. Ketvirtadienio naktį Lietuva susitiks su Italija, o penktadienį laukia rungtynės su turkais ir graikais. Organizatoriai žada visas varžybas filmuoti keturiomis kameromis bei viską transliuoti tiesiogiai adresu, paspaudus čia.

Pasak rinktinės trenerio Jurijaus Tarakanovo, pagrindinė komandos stiprybė turėtų būti drausmė ir vienybė. „Susibūrė ganėtinai geros sudėties komanda, kuri pasižymi drausme ir vienybe. Tikimės, jog mini futbolo lygos (MFL) snaiperis Martynas Rašinskas pasinaudos savo progomis bei pelnys įvarčių, o prie jo prisidės ir visa komanda, kuri neleis varžovams laisvai žaisti, perdavinėti kamuolį po visą aikštę, – kalbėjo strategas. – Noriu padėkoti „Fanų“ stadionui, JOMA bei rinktinės vadovams už galimybę atstovauti Lietuvai tokiame renginyje.“

Valdas Ivanauskas neabejotinai būtų buvęs rinktinės sudėtyje, tačiau dabar jis labai toli, Chabarovske.

Komandos administratorius Kęstutis Bagdnas tikino, kad dėl įvairių priežasčių prie komandos negalėjo prisijungti keletas žaidėjų: „Tačiau nenoriu žvalgytis atgal. Komanda pilnai sukomplektuota. Treniravomės bei sužaidėme porą kontrolinių rungtynių, kuriose pamatėme savo silpnąsias puses. Turime trenerį, kuris kiekvienoms varžyboms gebės rasti optimalią sudėtį bei tinkamai psichologiškai nuteikti vyrus“.

Čempionato metu Lietuvos delegacija susitiks su EMF (Europos mini futbolo federacijos) vadovybe bei kitų šalių federacijų atstovais. „Noriu į mini futbolo virtuvę pažvelgti iš arti. Ir, žinoma, labai noriu išgirsti Lietuvos valstybės himną atkrintamosiose varžybose“, – sakė K.Bagonas.

Lietuvos komandoje nėra nė vieno buvusio profesionalaus futbolininko, tuo tarpu rusai atsivežė buvusį rinktinės ir Sankt Peterburgo „Zenit“ puolėją Aleksandrą Panovą ir kitus buvusius profesionalus. Ar nebuvo pagundos pasistiprinti ir mūsiškiams?

„Nebuvo. Atsiprašau, meluoju. Valdas Ivanauskas neabejotinai būtų buvęs rinktinės sudėtyje, tačiau dabar jis labai toli, Chabarovske, – juokėsi K.Bagonas. – Girdėjau, kad už rusus žais Panovas. Vykstame į mėgėjų Europos čempionatą. Tikrai nežinome komandų pajėgumo. Tik turnyrui pasibaigus darysime išvadas, kas būtų, jeigu būtų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius