Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos paplūdimio rinktinės žaidėjų sąraše – ir žinomos pavardės

Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė pradėjo pasiruošimą Eurolygos kovoms ir planuoja dalyvauti bent dvejuose iš penkių etapų, kuriuose stengsis ne tik kaupti patirtį, tačiau ir rinkti reitingo taškus, kurie vėliau leis tikėtis silpnesnių varžovų atrankos į Europos ar Pasaulio čempionatus kovose. Šiuo metu Lietuva užima 80-ą vietą tarp 112 klasifikuotų šalių.
Nerijus Budraitis
Nerijus Budraitis / Sauliaus Čirbos nuotr.

Į pirmąją treniruotę susirinkusioje rinktinėje buvo galima išvysti ir didžiojo futbolo profesionalų. Kamuolį ant smėlio gainiojo geriausias 2013 m. Lietuvos futbolininkas Mindaugas Kalonas, taip pat Lietuvos rinktinėje žaidęs Ramūnas Radavičius. Be jų treneriai Nerijus Budraitis ir Bronislavas Mickevičius treniruotis pakvietė dar 12 žaidėjų. Prie rinktinės senbuvių prisijungė ir keli nauji veidai, kurie bandys įsitvirtinti tarp geriausiųjų šalies paplūdimio futbolininkų.

Pasak vyr. trenerio N.Budraičio, norima išplėsti rinktinės narių sąrašą, todėl šiuo metu vykstančiose Vilniaus m. pirmenybėse yra nuolat stebimi visi potencialūs kandidatai.

„Į pirmąją treniruotę buvo pakviesti ne tik senbuviai, bet ir nauji žaidėjai, kuriuos pamatėme Vilniaus m. pirmenybėse – tie, kurie galbūt yra kitokį futbolą žaidę, tačiau gerai jaučiasi ant smėlio. Pakviestųjų sąrašas tik didės, norėtume turėti iki 20 kandidatų. Pagrindinis tikslas – atsirinkti žaidėjus, kurie nori ir gali žaisti, jiems patiems paplūdimio futbolas yra įdomus. Vėliau planuojame pradėti žaisti draugiškas rungtynes ir, galiausiai, atstovauti Lietuvai tarptautiniuose turnyruose“, – sakė rinktinės treneris.

Kalbėdamas apie savo auklėtinių žaidimą, N.Budraitis neslėpė, kad iki šiol komanda demonstravo mėgėjiško lygio futbolą, trūko žaidimo ore, pernelyg daug stengtasi varytis kamuolį smėliu. Praėjusiais metais rinktinė įgavo patirties atrankoje į Pasaulio čempionatą ir ten pamatė, kaip turėtų būti žaidžiamas aukšto lygio paplūdimio futbolas.

„Žaidžiant stipriausioms rinktinėms, kamuolys praktiškai nenukrenta ant smėlio. Norime ir mes siekti tokio žaidimo, todėl mokysimės ir stengsimės kuo daugiau žaisti oru. Džiaugiamės, kad prie rinktinės sutiko prisidėti Radavičius. Neabejojame, kad jis galėtų būtų puikus žaidėjas ant smėlio, nes yra labai techniškas, lengvas. Taip pat mūsų gretose yra visiems puikiai žinomas Kalonas. Tiesa, abu jie dar pilnai nepersiorientavo prie paplūdimio futbolo specifikos, tačiau tai yra pataisoma ir tokio lygio futbolininkai mūsų rinktinę tikrai sustiprins“, – neabejojo paplūdimio futbolo specialistas.

N.Budraičio teigimu, žaidėjams trūko žaidybinės praktikos, todėl Lietuvos paplūdimio futbolo asociacijos pradėtos organizuoti Vilniaus m. pirmenybės prisidės prie spartesnio futbolininkų tobulėjimo ir rinktinės rezultatų gerinimo.

„Pirmasis žingsnis buvo išvažiuoti į Pasaulio čempionato atrankos varžybas. Prieš jas surengėme vos kelias treniruotes, bet to buvo tikrai maža, todėl dabar asociacija žengė būtiną antrą žingsnį – surengė pirmenybes Vilniuje. To dėka, galime matyti žaidėjus, jų tobulėjimą, taip pat nuolat treniruotis. Vien Palangoje vasarą organizuojamo turnyro neužtenka. Nuo šiol dirbsime kiekvieną penktadienį, rinktinės kandidatai dalyvaus pirmenybėse, gaus žaidybinės praktikos, todėl esu įsitikinęs, kad šiemet rinktinė pasirodys tikrai geriau“, – pozityviai į ateitį žiūrėjo rinktinės vyr. treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius