Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinės trenerio kėdės siekiantis Marekas Zubas nesuprato futbolininkų akibrokšto

Nors Lenkijos futbolo treneris Marekas Zubas su Vilniaus „Žalgiriu“ atsisveikino dar prieš metus, mūsų šalies jis taip ir nepaliko. Strategą buvo galima matyti LFF stadiono VIP ložėje stebint svarbiausius futbolo mačus. Ne išimtis ir pirmadienio susitikimas su Anglija. Jau anksčiau norą Lietuvos rinktinei vadovauti pareiškęs lenkas įsitikinęs – jis supranta, ko reikia mūsų futbolo rinktinei.
Marekas Zubas
Marekas Zubas / „Scanpix“ nuotr.

Igoris Pankratjevas darbą Lietuvos rinktinėje baigė taip pat nerangiai kaip ir jai vadovavo. Po pralaimėjimo 0:3 Anglijos futbolo rinktinei vienas prasčiausių trenerių šalies futbolo istorijoje rėžė trumpą monologą apie „pradžią ir pabaigą“ ir pareiškė, kad atsistatydina. Į vietos žurnalistų ir svečių iš Anglijos klausimus treneris atsakyti nesiteikė.

M.Zubo kolegos atsisveikinimas su Lietuvos rinktine nenustebino: „Tokioje situacijoje gana natūralu, kad treneris nusprendė pasitraukti. Tai normali praktika futbole.“

51-erių buvęs Vilniaus „Žalgirio“ treneris patvirtino, kad palaiko ryšį su Lietuvos futbolo federacija, tačiau apie konkrečius pasiūlymus kalbėti negalėjo.

Specialistas taip pat pakomentavo žaidėjų sprendimą nebendrauti su žiniasklaida. „Būtina bendrauti su žiniasklaida, nes jūs perduodate informaciją sirgaliams. Tikėkimės, kad tai tik vienas incidentas ir žaidėjai patys supranta, kad taip elgtis nederėjo“, – situaciją komentavo M.Zubas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lietuva – Anglija
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Marekas Zubas LFF stadione.

– Stadione stebėjote rungtynes. Ką galite apie jas pasakyti?

– Tai nebuvo labai įdomus mačas sirgaliams. Visada taip būna, kai rinktinė jau anksčiau yra praradusi visas viltis ir paskutinės rungtynės nieko nebereiškia. Žaidėjams taip pat motyvacijos tuomet sumažėja. Kita vertus, anglai atvyko jau užsitikrinę vietą Europos čempionate ir atsivežė jauną, eksperimentinę sudėtį.

Jeigu man federacija pasiūlytų darbą, man tai būtų įdomu, nes aš pažįstu Lietuvos futbolą, žinau žaidėjus ir visą situaciją.

Tačiau dabar baigėsi vienas etapas ir prasidės kitas. Viskas turėtų būti geriau. Komanda turėtų atsibusti ir pasirengti naujam etapui, kuriame bus stipresnė.

– Igoris Pankratjevas po mačo atsistatydino. Ar tikėjotės to?

– Ciklas baigėsi, todėl yra būtina atlikti analizę ir nuspręsti, kaip galima pagerinti padėtį Lietuvos rinktinėje. Tokioje situacijoje gana natūralu, kad treneris nusprendė pasitraukti. Tai normali praktika futbole. 

– Anksčiau esate sakęs, kad jus domina darbas Lietuvos rinktinėje. Kaip dabar?

– Pasikartosiu, man yra labai įdomi Lietuvos futbolo situacija. Jeigu man federacija pasiūlytų darbą, man tai būtų įdomu, nes aš pažįstu Lietuvos futbolą, žinau žaidėjus ir visą situaciją.

Mes nežinome, kas atsitiko rūbinėje iškart po rungtynių.

– Ar jau buvo koks nors ryšys tarp jūsų ir federacijos atstovų?

– Mes palaikome ryšį, tačiau kol kas galiu pasakyti tik tiek. Pažiūrėsime, kas bus toliau. 

– Po mačo Lietuvos rinktinės futbolininkai nusprendė nebendrauti su žiniasklaida. Ką apie tai manote?

– Mano nuomone, tai nebuvo geras žaidėjų sprendimas. Būtina bendrauti su žiniasklaida, nes jūs perduodate informaciją sirgaliams. Žurnalistai yra svarbi grandis tarp rinktinės ir žiūrovų.

Kaip suprantu, žaidėjai buvo itin pikti dėl tam tikrų priežasčių ir nervingi po sunkių rungtynių. Jie nusprendė tylėti. Mano nuomone, tai nėra profesionalu. Tikėkimės, kad tai tik vienas incidentas ir žaidėjai patys supranta, kad taip elgtis nederėjo. Mes nežinome, kas atsitiko rūbinėje iškart po rungtynių. Jie sureagavo impulsyviai. Aš to neteisinu, bet kartais reikia pabandyti suprasti ir juos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius