Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinės trenerio poste darbą tęs Igoris Pankratjevas

Penktadienį posėdžiavęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas (VK) nutarė, jog nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiojo trenerio pareigose darbą pratęs Igoris Pankratjevas.
Igoris Pankratjevas
Igoris Pankratjevas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaune, Nacionalinėje futbolo akademijoje, vykusiame LFF VK posėdyje buvo pristatyta 2013 metų rinktinės ataskaita ir svarstomos kandidatūros į komandos vyriausiojo trenerio postą.

Po diskusijų LFF VK priemė sprendimą, jog šiose pareigose darbą turėtų tęsti I.Pankratjevas, kuris rinktinės trenerių štabe dirbo jau dvejus metus.

I.Pankratjevas nuo praėjusių metų pradžios buvo ekipos trenerio asistentu, o šių metų rugsėjį buvo laikinai paskirtas vyriausiuoju treneriu, kai su komanda atsisveikino vengrų tautybės treneris Csaba László.

„Rinkdamasis iš kandidatų Vykdomasis komitetas atsižvelgė į tai, kad I.Pankratjevas iš karto galėtų tęsti darbą, nes geriausiai pažįsta rinktinės situaciją, o savo sugebėjimus šiame darbe jau pademonstravo vadovaudamas rinktinei paskutinėse trejose šių metų rungtynėse", - sakė LFF rinktinių skyriaus vadovas Robertas Tautkus.

I.Pankratjevo treniruojami Lietuvos futbolininkai Pasaulio čempionato atrankos rungtynėse 2:0 įveikė Latviją, 0:1 nusileido į planetos pirmenybes patekusiai Bosnijai ir Hercegovinai, o lapkritį kontrolinėje dvikovoje 1:1 sužaidė su Moldova.

Rinktinės trenerių štabą ir programą visuomenei planuojama pristatyti 2014 metų pradžioje.

LFF VK posėdyje taip pat buvo apžvelgta šių metų apskričių masinio futbolo ataskaita, apibendrintas A lygos sezonas ir kito sezono gairės.

49 metų I.Pankratjevas būdamas futbolininkas praeityje atstovavo legendinei Vilniaus „Žalgirio" komandai, vėliau rungtyniavo Rusijos, Ukrainos, Vokietijos klubuose.

Pradėjęs trenerio karjerą I.Pankratjevas vadovavo Kauno „Inkaro", Klaipėdos „Atlanto" ekipoms, ne kartą dirbo Vilniaus „Žalgirio" ir Kauno FBK klubuose, taip pat - Marijampolės „Sūduvoje", šalies jaunimo (U-21) rinktinėje ir Azerbaidžane. 2010 metais jis buvo išrinktas geriausiu šalies pirmenybių treneriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius