Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinės žaidėjas gali palikti Vilniaus „Žalgirį“

Pasirengimą naujam sezonui tęsiantis FK „Žalgiris“ šeštadienį vyksiančiose pirmose kontrolinėse rungtynėse su Suvalkų „Wigry“ žais be kelių futbolininkų. Peržiūroms užsienio klubuose ruošiasi gynėjas Linas Klimavičius ir saugas Tautvydas Eliošius, o gynėjas Aldas Korsakas nuo trečiadienio darbuosis Jonavos „Lietavos“ ekipoje.
Linas Klimavičius
Linas Klimavičius / Evaldo Šemioto nuotr.

Pernai iš „Trakų“ į „Žalgirį“ perėjęs L.Klimavičius sekmadienį išvyks į Moldovą ir savaitę praleis daugkartinių Moldovos čempionų Tiraspolio „Šeriff“ ekipoje. 27 metų futbolininkas praėjusiame sezone žaliai baltų gretose iš viso sužaidė 38 rungtynes ir pelnė 3 įvarčius. Kartu su senegaliečiu Mamadou Mbodjiu L.Klimavičius sudarė tvirtą „Žalgirio“ vidurio gynėjų tandemą ir svariai prisidėjo prie komandos pergalių.

Pasibaigus sezonui L.Klimavičius pratęsė sutartį su „Žalgiriu“, bet šią savaitę paaiškėjo, kad jo paslaugomis susidomėjo 14 kartų Moldovos čempionate triumfavusi „Šeriff“ komanda. Šiuo metu šalies pirmenybėse antrą vietą užimanti Tiraspolio ekipa antradienį susirinko į treniruočių stovyklą ir pradėjo ruoštis antrai sezono daliai.

L.Klimavičius žaidžia ir Lietuvos futbolo rinktinėje.

O T.Eliošiaus karjera krypsta į Slovėniją. 2015 metų pabaigoje iš Pakruojo „Kruojos“ į „Žalgirį“ perėjęs 25-erių futbolininkas praėjusį sezoną Lietuvos čempionų ekipoje sužaidė 9 rungtynes ir pelnė 1 įvartį. Liepos mėnesį jis nuomos pagrindu persikėlė į „Lietavą“. Šioje komandoje futbolininkas sužaidė 12 rungtynių ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Ketvirtadienį T.Eliošius išvyks į Slovėniją ir prisijungs prie šios šalies aukščiausioje lygoje rungtyniaujančios „NK Celje“ ekipos. Ji Slovėnijos pirmenybėse po 21 turo yra surinkusi 27 taškus ir užima penktą vietą.

Sausio 18–23 dienomis su „Lietava“ treniruosis ir jaunasis „Žalgirio“ gynėjas A.Korsakas. 20-metis futbolininkas pernai čempionate sužaidė dvejas rungtynes, taip pat rungtyniavo 2016 metų LFF taurės turnyro susitikime su „Palanga“. Pirmoje lygoje rungtyniaujančioje „Žalgirio B“ ekipoje A.Korsakas pernai sužaidė 21 rungtynes ir pelnė vieną įvartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius