Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos teisėjas – pasaulio paplūdimio futbolo čempionato atrankos turnyro finale

Lietuvos arbitras Romualdas Cviklinskis praėjusią savaitę Italijoje teisėjavo Pasaulio paplūdimio futbolo čempionato atrankos turnyre ir buvo paskirtas finalo rungtynėms, praneša LFF.
R.Cviklinskis (geltona apranga antras iš kairės) paplūdimio futbolo turnyre Italijoje.
R.Cviklinskis (geltona apranga antras iš kairės) paplūdimio futbolo turnyre Italijoje. / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Pasaulio paplūdimio futbolo čempionato atrankos varžybos vyko San Michele al Tagliamento (kitaip vadinamas Bibione) mieste, Venecijos regione. Varžybose dalyvavo 27 šalių rinktinės.

Turnyre dirbo 17 teisėjų iš įvairių šalių. Po grupių etapo liko dešimt, tarp jų – vilnietis R.Cviklinskis. Jis kartu su savo kolegomis teisėjavo net devynerioms rungtynėms ir sakė, jog labiausiai sekėsi ketvirtfinalyje tarp Ukrainos ir Rumunijos bei pusfinalyje tarp Rusijos ir Portugalijos.

„Rungtynės buvo įtemptos, tačiau abi komandos stengėsi žaisti futbolą ir dažnai nepažeidinėjo taisyklių. Po šių dvikovų paskirtas teisėjauti kartu su Latvijos atstovu tarp Ukrainos ir Portugalijos. Tai, kad teisėjauti skyrė tokių mažų šalių atstovus, laikau tam tikru įvertinimu. Tikiuosi, kad, tai padės kitais metais patekti ir tarp Pasaulio čempionato finalinio etapo teisėjų“, – svarstė R.Cviklinskis.

E.Cantona auklėtinių fiasko

Keturis kelialapius į finalinį etapą iškovojo Ukrainos, Portugalijos bei Rusijos ir Šveicarijos futbolininkai, o penktasis automatiškai atiteks būsimiems šeimininkams italams.

„Varžybos buvo aukšto lygio, dalyvavo visos pajėgiausios Europos rinktinės. Tačiau netrūko netikėtumų – pavyzdžiui savo grupės turnyrą laimėjo Moldovos rinktinė, nustebino ir Rusijos rinktinę parklupdžiusi Rumunija. Nuvylė Ispanija, Italija ir Prancūzija, kurią treniruoja buvęs legendinis futbolininkas Ericas Cantona. Tai sunkaus charakterio žmogus tiek šalia aikštės, tiek už jos ribų. Po savo nesėkmių prancūzai kaltino visus tik ne save – pradedant teisėjais baigiant organizatoriais ir visais kitais“, – pasakojo teisėjas.

Į viešbutį lydėjo su apsauga

Praėjusį mėnesį R.Cviklinskis švilpė ir Italijos sostinėje Romoje, per kasmetinį aštuonių stipriausių Europos paplūdimio futbolo rinktinių turnyrą „Euro Beach Soccer Cup“.

Tame turnyre lietuvis teisėjavo iki pusfinalio varžybų tarp Italijos ir Portugalijos. „Buvo sunku, nes italų sirgaliai labai aistringai palaiko savo komandą ir kiekvieną teisėjo sprendimą sutinka su dideliu nepasitenkinimu. Tačiau teisėjai turi būti profesionalai ir tam spaudimui nepasiduoti. Vis tik po rungtynių teko į viešbutį grįžti su apsauga“, – su šypsena prisiminė teisėjas iš Lietuvos.

Lietuvos teisėjas sulaukia daug kvietimų

Liepos mėnesio pabaigoje R.Cviklinskis turėjo vykti ir į Europos čempionato atrankos turnyrą Ispanijoje, tačiau šios varžybos buvo atšauktos ir sujungtos su „Challenge Cup“ varžybomis Hagoje.

„Kadangi turnyrui Olandijoje teisėjai jau buvo paskirti, jiems ir teks tas papildomas darbas, o visų į Ispaniją kviestų teisėjų paslaugų buvo atsisakyta. Gaila, nes gauti tris kvietimus į tarptautinio lygio varžybas – didelė garbė. Malonu, kad manimi pasitiki. Kai kurie FIFA kategorijos arbitrai apskritai negauna kvietimų į turnyrus, nes tiesiog nepakanka rungtynių. Po vieno nesėkmingo turnyro organizatoriai nusprendė pasikliauti labiau patyrusiais arbitrais“, – kalbėjo lietuvis.

Šeštadienį FIFA kategorijos arbitras teisėjaus Palangoje vykstančiame Lietuvos paplūdimio futbolo čempionato 2 ture, rugpjūčio mėnesį – 3 turo varžybose ir Baltijos šalių klubų turnyre Estijoje. Teisėją preliminariai kviečia ir į rugpjūčio 13–15 dienomis vyksiantį tarptautinį „Amber Cup“ turnyrą Kaliningrade bei Rusijos čempionato finalinį etapą rugsėjį Sočyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius