-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos U-21 futbolo rinktinė skaudžiai pralaimėjo Švedijai

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė apmaudžiai pralaimėjo Europos čempionato atrankos rungtynes su Švedija. Antrajame kėlinyje neišnaudojusiems kelių puikių progų lietuviams fortūna atsuko nugarą likus žaisti dvi minutes – kamuoliui išslydus iš vartininko rankų varžovai įmušė vienintelį įvartį ir nugalėjo 1:0.
U-21: Lietuvos futbolo rinktinė pralaimėjo Švedijai
U-21: Lietuvos futbolo rinktinė pralaimėjo Švedijai / LFF nuotr.

„Nenusipelnėme pralaimėti, vaikinai parodė tikrai gerą žaidimą“, – po dvikovos sakė Lietuvos rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius.

Permainingas pirmasis kėlinys

Lietuvos rinktinei šiame mače negalėjo padėti traumą gavęs vienas komandos lyderių Tadas Eliošius, o dėl diskvalifikacijų dvikovą praleido Marius Miškinis ir Karolis Chvedukas. Gynybos viduryje debiutavo trejais metais už komandos draugus jaunesnis Aurimas Vilkaitis, o saugų grandyje – Simonas Paulius.

Rungtynes pavojingomis kontratakomis pradė jo šeimininkai. 10 min. po Audriaus Broko smūgio iš toli vartininkas atmušė kamuolį prieš save ir varžovų gynėjas buvo tik akimirka arčiau prie kamuolio už Fedorą Černychą. 

Netrukus svečiai surengė dvi labai pavojingas atakas, bet abu kartus Johno Guidetti smūgius puikiai atmušė vartininkas Emilijus Zubas. Dar viename epizode kampinio E.Zubo atmuštą kamuolį Jiloanas Hamadas iš 18 metrų smūgiavo labai stipriai ir kamuolys atsimušė į viršutinę skersinio dalį.

Atlaikius švedų šturmą kėlinio viduryje lietuviai nebeleido varžovams sukurti pavojingų situacijų, o patys pavojingai kontratakavo. 25 min. F.Černychas techniškai įsimetė kamuolį į baudos aikštelę , bet iš krašto smūgiavo šalia virpsto. 

Neišnaudotos progos ir apmaudi pabaiga

Antrojo kėlinio pradžioje Lietuvos rinktinė dominavo aikštėje ir  turėjo ne vieną puikų šansą. Iš pradžių į baudos aikštelę įsiveržęs Edvinas Petkus smūgiavo šalia vartų, o netrukus greitoje atakoje Artūras Žulpa iš 16 metrų smūgiavo nestipriai ir per arti vartininko.

57 min. po perdavimo iš krašto A.Žulpa iš arti čiuoždamas neįtikėtinai pasiuntė kamuolį pro šalį, o 58 min. A.Brokas gavo kamuolį 12 metrų nuo vartų laisvas, tačiau smūgiavo virš vartų.  60 min. po Armino Vaskelos baudos smūgio iš krašto gynėjų A.Vilkaičio ir V.Andriuškevičiaus galva liestas kamuolys pralėkė visiškai šalia virpsto.

Rungtynių pabaigoje švedai perėmė iniciatyvą ir kelis kartus surengė pavojingas atakas, tačiau jų sėkmingai užbaigti nesugebėjo. Kai atrodė, kad dvikova baigsis lygiosiomis, Lietuvos rinktinės varžovams nusišypsojo sėkmė. Po smūgio į vartus E.Zubas akimirkai buvo sugavęs kamuolį, bet šis išslydo iš rankų ir kirto vartų liniją nepaisant vartininko pastangų ištaisyti klaidą – 0:1.

Dar kartą komandos susitiks rugsėjo 5 dieną Švedijoje.

Trenerių komentarai

Lietuvos U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius:

„Žaidėme su vienais grupės favoritų. Mačiau jų laimėtas draugiškas rungtynes su Serbija ir Olandija. Tuose mačuose švedai paliko labai gerą įspūdį.  Nepaisant to, prieš rungtynes vaikinams pasakiau: galime juos įveikti jei bus disciplina ir kovingumas. Apmaudu taip pralaimėti. Žaidžiant prieš Maltą mūsų vartininkas Aivaras Bražinskas taip pat praleido panašų įvartį. Šiandien suklydo Emilijus Zubas, bet jo nekaltinu. Pirmajame kėlinyje buvo epizodų, kai jis mus gelbėjo. 

Pirmajame kėlinyje varžovai daugiau kontroliavo kamuolį, turėjo dvi geras progas, tačiau mes taip pat sukūrėme pavojingų epizodų. Stengėmės numušti atakų ritmą, apsiginti ir kontratakuoti.  Antrojo kėlinio pradžioje paspaudėme varžovus ir per penkiolika minučių turėjome kelias geras progas įmušti. Deja, nepavyko. Progų realizavimas – nemaža viso Lietuvos futbolo problema. Tačiau reikia laiko, žaidėjai dar jauni.

Kaip ir gyvenime, be laimės nieko nebūna.Nenusipelnėme pralaimėti. Abi komandos turėjo progų, bet  rezultatas galėjo būti ir 0:0. Šiandien vaikinai parodė tikrai gerą žaidimą. Manau, kad tie, kas atėjo pažiūrėti rungtynes, tikrai nenusivylė. Žaidimu esu tikrai patenkintas, futbolininkams padėkojau ir pasakiau, kad nereikia nuleisti galvų ir toliau stengtis, tobulėti.

Džiugu, kad kiekvienoje grandyje atsiranda lyderių. Gynyboje su Vytautu Andriuškevičiumi gerai tvarkėsi Aurimas Vilkaitis, kuris yra trimis metais jaunesnis, bet „antrajame aukšte“ laimėjo visus kamuolius, žaidė taktiškai brandžiai.  Sauguose disciplinuotai kovojo Jaunius Juozaitis, Artūras Žulpa. Puolimo grandyje Fedoras Černychas parodė, kad sugeba priimti kamuolį ir sukladinti varžovus, aštrumo įnešė ir Edvinas Petkus. Neturėjome keturių pagrindinės sudėties žaidėjų, tačiau jiems dabar reiks pakovoti, kad grįžti į vienuoliktuką.“

Švedijos U-21 rinktinės treneris Hakan Ericson:

„Labai džiaugiuosi trimis taškais, tačiau nesu patenkintas komandos žaidimu. Nepavyko perdavimai, taip pat klydome gynyboje. Paprastai gynyboje žaidžiame gerai, tačiau ne šiandien. Taip pat paliko įspūdį Lietuvos rinktinė. Ji rungtyniavo tikrai gerai, turi keletą individualiai gerų žaidėjų, agresyviai sužaidė gynyboje. Todėl rungtynės mums buvo sunkios. 

 Žinojome, kad nebuvo vieno  pagrindinių Lietuvos puolėjų Tado Eliošiaus, taip pat du diskvalifikuoti žaidėjai. Teigiamai nustebino lietuvių atsarginiai žaidėjai. Antrose rungtynėse turėsime sužaisti geriau.

Manau, kad mūsų grupėje labai pajėgi ir Ukrainos komanda, kuri turi šešis žaidėjus iš praėjusio Europos čempionato finalinio etapo, o taip pat laimėjo U-19 pirmenybes nepralaimėdama nė vienerių rungtynių. Ukrainiečiai ant popieriaus stipriausi, tačiau dar pamatysime, ar taip bus aikštėje.“

Preliminari statistika

Lietuva U-21 – Švedija U-21 0:1 (0:0)
Teisėjas – Nikolay Yordanov (Bulgarija)
Įvartis: 88 min. Mervan Celik (Švedija)
Įspėti: 43 min. Karolis Urbaitis (Lietuva)

Lietuva: Emilijus Zubas, Karolis Jarmalavičius, Aurimas Vilkaitis, Vytautas Andriuškevičius, Karolis Urbaitis, Arminas Vaskela, Jaunius Juozaitis, Artūras Žulpa (81 min. Martynas Dapkus), Fedor Černych (90+2 min. Vilmantas Bagdanavičius), Simonas Paulius (46 min. Edvinas Petkus), Audrius Brokas. Atsarginiai: Aivaras Bražinskas, Donatas Nakrošius, Ernestas Veliulis, Arnas Ribokas.

Švedija: Karl-Johan Johnsson, Mikael Dyrestam, Pontus Jansson, Alexander Milosevic, Erdim Demir, Jiloan Hamad, Oscar Hiljemark, Ivo Pekalski, Nikas Hult (70 min. Mervan Celik), Astrit Ajdarevic (46 min. Samuel Armenteros), John Guidetti (78 min. Rasmus Jonsson). Atsarginiai: Marcus Sandberg, Oscar Lewicki, Jakob Johansson, Johan Larsson.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius