Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos U–21 futbolo rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius: „Bus sunku, bet galime kovoti su visais“ (tvarkaraštis)

Lietuvos U–21 futbolo rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius teigė, kad 2013 m. Europos čempionato atrankos varžybų burtus sunku pavadinti gerais ar blogais.
Lietuvos jaunimo U–21 futbolo rinktinės mačas su anglais
Lietuvos jaunimo U–21 futbolo rinktinės mačas su anglais / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 UEFA Futbolas

„Grupė tikrai stipri, silpnų varžovų nėra. Iš anksto spręsti nelengva. Švedai, suomiai, ukrainiečiai paprastai labiau propaguoja jėgos futbolą, slovėnai turėtų būti techniško futbolo šalininkai. Bus sunku. Bet kokiu atveju reikia dirbti ir siekti nugalėti. Galime kovoti su visais“, – vertino treneris.

Primename, kad Lietuvos jaunimo U–21 rinktinė 2013 m. Europos čempionato atrankos varžybose susitiks su Švedijos, Ukrainos, Suomijos, Slovėnijos ir Maltos komandomis.

Jis pasidžiaugė, kad Lietuva pateko į didesnę grupę: „Ruošiame žaidėjus nacionalinei rinktinei, todėl daugiau tarptautinių rungtynių su rimtais priešininkais jiems bus papildoma patirtis.“

Su Švedijos futbolininkais lietuviai dar nėra žaidę rinktinių lygmeniu. Su Ukrainos ekipa jaunimo rinktinė žaidė 1996 m. Europos čempionato atrankoje, o su Suomijos ir Slovėnijos komandomis rungtyniavo 2009 m. pirmenybių atrankoje.  Pergalių mūsiškiams tarpusavio rungtynėse dar nėra pavykę iškovoti. Su Malta yra rungtyniavusios Lietuvos nacionalinės U–19, U–17 ir U–16 rinktinės.

Ištraukus burtus buvo derinami tvarkaraščiai. Šalių atstovams po ilgų derybų pavyko susitarti. Lietuvos U–21 rinktinė pradės atranką birželį namuose rungtynėmis su Slovėnija ir Malta.

LFF Rinktinių skyriaus vadovas Robertas Tautkus džiaugėsi, kad pavyko išvengti ankstyvo starto kovo mėnesį: „Kovą galėsime žaisti draugiškas rungtynes, geriau pasiruošti ir pakiliai pradėti atrankos ciklą rungtynėmis namuose. Sutarti buvo nelengva, nes grupėje daugiau komandų ir mažiau datų rungtynėms, o visų šalių atstovai turėjo savo reikalavimų.“

Atrankos varžybos vyks nuo šių metų kovo iki 2012 metų rugsėjo. Dešimt grupių nugalėtojų ir keturios geriausios antrąsias vietas užėmusios komandos pateks į atkrintamąsias varžybas. Šio etapo septynių porų laimėtojai finaliniame etape prisidės prie varžybų šeimininko Izraelio.

UEFA U–21 čempionato atrankos 2 grupė:

Švedija
Ukraina
Suomija
Slovėnija
Lietuva
Malta

Lietuvos U–21 rinktinės tvarkaraštis:

2011 m. birželio 3 d.
Lietuva – Slovėnija

2011 m. birželio 7 d.
Lietuva – Malta

2011 m. rugsėjo 1 d.
Lietuva – Švedija

2011 m. rugsėjo 5 d.
Švedija – Lietuva

2011 m. spalio 11 d.
Malta – Lietuva

2011 m. lapkričio 11 d.
Slovėnija – Lietuva

2011 m. lapkričio 15 d.
Ukraina – Lietuva

2012 m. birželio 4 d.
Lietuva – Ukraina

2012 m. rugpjūčio 15 d.
Suomija – Lietuva

2012 m. rugsėjo 10 d.
Lietuva – Suomija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius