Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos užsienio reikalų ministerija Lietuvos futbolininkams rekomenduoja nežaisti Grozne draugiško mačo su Rusija

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) penktadienį pareiškė, kad ją nustebino ketinimas žaisti draugiškas futbolo rungtynes tarp Lietuvos ir Rusijos antrųjų rinktinių Čečėnijos sostinėje Grozne.
Grozno „Terek“ futbolo klubo sirgaliai.
Grozno „Terek“ futbolo klubo sirgaliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Diplomatai paragino Lietuvos futbolo federaciją kruopščiai įvertinti saugumo situaciją.

„Lietuvos URM nustebino ketinimas žaisti draugiškas rungtynes Grozne. Ministerija atkreipė LFF dėmesį į tai, kad Šiaurės Kaukazo regionas yra įtrauktas į rekomenduojamų nevykti šalių sąrašą“, – BNS penktadienį sakė ministerijos atstovas Mindaugas Lašas.

15min.lt dar ketvirtadienį rašė, kad rungtynės lapkričio 12 dieną planuojamos Grozno „Terek“ komandos stadione.

„Nors šios nuolat atnaujinamos rekomendacijos yra patariamojo pobūdžio, ir keliautojai patys sprendžia dėl vykimo į konkrečias valstybes, URM kviečia Lietuvos futbolo federaciją, parenkant tarptautinių varžybų vietas užsienio valstybėse, susipažinti su šiomis rekomendacijomis ir kruopščiai įvertinti saugumo situaciją vietovėje, į kurią ketinama vykti“, – teigė M.Lašas.

Nepriklausomybės nuo Rusijos siekusioje Čečėnijoje dešimtąjį dešimtmetį vyko du karai, tačiau ir jiems pasibaigus Čečėnijoje, Dagestane bei Ingušijoje tebėra dažni išpuoliai prieš valdžios atstovus ir Rusijos karius.

Vietos valdžios oficialiais duomenimis, per devynis šių metų mėnesius Šiaurės Kaukaze žuvo 143 milicininkai ir kariai, 301 sukilėlis bei 88 civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius