Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos žaidėjai sugrįžta į pasaulio stalo futbolo čempionatą Zalcburge

Lietuvos stalo futbolo rinktinė netrukus išvyksta į pasaulinį „Garlando“ stalo futbolo čempionatą („Garlando“ WCS 2014), kuris liepos 11-13 dienomis vyks Austrijos Zalcburgo mieste. Kiekvienais metais šis renginys į vieną vietą suburia stipriausius viso pasaulio stalo futbolo žaidėjus, Lietuvos žaidėjai į jį sugrįžta po 3 metų pertraukos.
„IT stalo futbolo lyga“
„IT stalo futbolo lyga“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Lietuvos žaidėjai pasaulio čempionate dalyvauja jau trečią kartą, tačiau pilnos sudėties Lietuvos rinktinė į Austriją vyksta pirmą kartą -  kartu su vyrų „Carlsberg“ komanda Lietuvą atstovaus ir jaunių „Adform“ bei moterų „Paysera“ komandos. Iš viso varžysis 14 Lietuvos ekipos žaidėjų.

Lietuviai šiemet ypač didžiuojasi sparčiai tobulėjančiais ir perspektyviais jaunių kategorijos (iki 18 m.) žaidėjais. Jauniai jau yra dalyvavę tarptautiniuose turnyruose ir iškovoję prizines vietas. Jaunių rinktinės narys Simonas Pupeikis šiais metais įrodė, kad gali varžytis ne tik su savo kategorijos žaidėjais, bet ir nugalėti patyrusius vyresniosios kartos žaidėjus – jis užėmė pirmąją vietą atvirų vienetų rungtyje tarptautiniame turnyre Latvijoje „Latvija Open 2014“.

Jauniai Albinas Šeputis ir Justas Kiškis – taip pat sparčiai kylančios žvaigždės. Jie žaidžia stalo futbolą tik apie metus, tačiau Lietuvos turnyruose jau užima prizines vietas. Šis pasaulio čempionatas jiems bus pirmasis tarptautinis turnyras.

Vyrų rinktinė „Garlando“ čempionate dalyvavo 2008 ir 2011 metais. Iki šiol žaidėjams pavyko aukščiausiai pakilti iki 9-osios vietos.

Vyrų rinktinė „Garlando“ čempionate dalyvavo 2008 ir 2011 metais. Iki šiol žaidėjams pavyko aukščiausiai pakilti iki 9-osios vietos. 

„Lietuvos žaidėjai užima aukštas pozicijas tarptautiniuose turnyruose, bet šie turnyrai dažniausiai vyksta kaimyninėse šalyse, todėl juose ne visada susirenka stipriausi žaidėjai iš Vakarų Europos. Ankstesni lietuvių rezultatai pasaulio čempionatuose nebuvo įspūdingi, bet Lietuvoje stalo futbolo tradicijos egzistuoja tik 6 metus, todėl tai buvo didelis žingsnis. Artėjančiame čempionate tikimės pagerinti savo rezultatus, o kai kuriose rungtyse pakovoti ir dėl aukščiausių pozicijų", - taip lietuvių galimybes šiame pasaulio čempionate vertina vienas iš stalo futbolo Lietuvoje pradininkų, stalo futbolo klubo „Foosin“ įkūrėjas ir VšĮ „Stalo futbolo iniciatyva“ vadovas Simonas Jakubauskas.

Vertindamas Lietuvos žaidėjų galimybes šį savaitgalį vyksiančiame čempionate, vyrų rinktinės narys, daugkartinis Lietuvos stalo futbolo turnyrų čempionas bei šių turnyrų organizatorius Arnas Bastys yra nusiteikęs optimistiškai: „Per pastaruosius keletą metų Lietuvos žaidėjų lygis gerokai šoktelėjo į viršų: nuolat dalyvaujame ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniuose turnyruose, kuriuose iškovojame prizines vietas. Todėl tikiuosi, kad ir šiame čempionate lietuvių rezultatai bus geriausi kada nors pasiekti tokio lygio varžybose.“

A. Bastys prognozuoja, kad šiemet pasauliniame ITSF (angl. „International Table Soccer Federation“ – aut. past.) reitinge Lietuva pakils iš 29-osios vietos į 24-tąją. Pasaulinis ITSF reitingas susideda iš kelių dalių: skaičiuojami asmeninai žaidėjų pasiekimai tarptautiniuose ITSF turnyruose bei rinktinių (vyrų, moterų, jaunių, senjorų) pasirodymai didesniuose turnyruose.

Šiais metais Lietuva atkūrė nacionalinę stalo futbolo federaciją. Tai suteikė teisę organizuoti tarptautinius turnyrus, Lietuva įtraukta į tarptautinį ITSF reitingą bei tapo pasaulinės stalo futbolo bendruomenės dalimi.

Skaitytojai taip pat gali spėti, kokioje ITSF reitingo pozicijoje atsidurs Lietuva po šio čempionato. Vieno iš teisingai atspėjusiųjų laukia prizas. Spėti galima čia: http://foosin.lt/rinktine/

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius