Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

100 dienų iki pasaulio futbolo čempionato: futbolininkai, savo rinktinėse sužaidę 100 rungtynių

Lygiai po 100 dienų didžiausia futbolo šventė prasidės Brazilijoje ir pasklis po visą pasaulį. Geriausios rinktinės, talentingiausi futbolininkai ir kova dėl savo šalies garbės. Futbolo čempionatai yra ne tik proga įsižiebti naujoms futbolo žvaigždėms, bet ir pademonstruoti patirtį tiems, kurių lyderystės tikisi visa komanda. Pažvelkime į futbolininkus, kurie savo šalies garbę jau gynė daugiau nei 100 kartų.
Stevenas Gerrardas
Stevenas Gerrardas / „Scanpix“ nuotr.

Stevenas Gerrardas (Anglija)

33-ejų metų „Liverpool“ klubo kapitonui tai jau bus greičiausiai paskutinis pasaulio čempionatas. Vienu geriausių pasaulio saugų laikomas futbolininkas vis dar neturi savo kolekcijoje dviejų svarbių titulų – „Premier“ lygos ir pasaulio futbolo čempionato trofėjų. Itin palankiai susiklosčius aplinkybėms abu tikslai gali būti pasiekti šiemet.

„Liverpool“ klubo žaidėjai ir treneris Brendanas Rodgersas dažnai kartoja, kad S.Gerrardas turi retą sugebėjimą nuteikti komandą ir jam būnant aikštėje viskas tampa paprasčiau. Futbolininkas Anglijos rinktinės gretose jau yra sužaidęs 108 rungtynes.

Pasaulio futbolo čempionate nei vienai rinktinei nebus lengva. Anglai varžysis D grupėje kartu su Urugvajaus, Italijos ir Kosta Rikos komandomis.

Ikeras Casillas (Ispanija)

Ispanijos ir Madrido „Real“ vartininkas pastaruosius kelis sezonus patyrė nemažų išbandymų. Ispanui dėl pagrindinio vartininko vietos tenka varžytis su Diego Lopezu. Tačiau niekas neabejoja, kad I.Casillas yra tikras lyderis, kuriam pavyko Ispanijai atnešti 2008 ir 2012 m. Europos čempionų ir 2010 m. pasaulio čempionų titulus.

32-ejų metų vartininkas Ispanijos rinktinėje jau yra sužaidęs 152 kartus ir ši patirtis turėtų praversti Ispanijai patekus į tikrąją „mirtininkų“ grupę Brazilijoje. B grupėje kartu su ispanais pasirodys Čilės, Nyderlandų ir Australijos rinktinės.

„Scanpix“ nuotr./Ikeras Casillas
„Scanpix“ nuotr./Ikeras Casillas

Cristiano Ronaldo (Portugalija)

Portugalijos lyderio svarba buvo įtvirtina FIFA pasaulio čempionato atrankos mače prieš Švediją. Rungtynės buvo pakrikštytos mūšiu tarp Cristiano Ronaldo ir Zlatano Ibrahimovičiaus. Laimėjo 29-erių metų portugalas, kuris antrajame kėlinyje įmušė tris įvarčius ir atvedė savo šalį į pasaulio čempionatą.

Vienas geriausių pasaulio futbolininkų varžysis G grupėje su Vokietijos, Ganos ir JAV rinktinėmis. Būtų didelė staigmena, jeigu portugalai nukeliautų toliau ketvirtfinalio, tačiau 109 rungtynes už savo šalį sužaidęs C.Ronaldo visada gali pakeisti prognozes.

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

Samuelis Eto (Kamerūnas)

„Chelsea“ klubo puolėjo santykiai su nacionaline futbolo federacija buvo gana įtempti. Futbolininkas buvo jau nusprendęs baigti karjerą rinktinėje, tačiau 2013 metų pabaigoje apsigalvojo. Keturis kartus geriausiu metų Afrikos futbolininku pripažintas Samuelis Eto yra ryškus Kamerūno rinktinės lyderis.

Tačiau šioje rinktinėje yra ir kitų pajėgių futbolininkų – Alexas Songas, Benoit Assou-Ekotto ir Jeanas Makounas. 32-ejų metų S.Eto yra visų laikų rezultatyviausias Kamerūno futbolininkas. Jis su rinktine laimėjo olimpinį auksą 2000 metų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse.

112 rungtynių nacionalinėje rinktinėje sužaidusio S.Eto patirtis bus neįkainojama Kamerūnui kaunantis A grupėje kartu su Brazilija, Kroatija ir Meksika.

„Scanpix“ nuotr./Samuelis Eto
„Scanpix“ nuotr./Samuelis Eto

Diego Forlanas (Urugvajus)

34-erių metų urugvajiečiui tai jau bus paskutinis pasaulio čempionatas. Futbolininkas, žaidęs „Manchester United“, „Villarreal“, „Atletico“ ir „Inter“ komandose, šiais metais persikėlė į Japonijos lygą, „Cerezo Osaka“ klubą. 

Diego Forlanas yra vienintelis urugvajietis, šaliai atstovavęs daugiau nei 100 kartų. Jis ilgą laiką buvo ir rezultatyviausias rinktinės žaidėjas, tačiau šį rodiklį pagerino Luisas Suarezas.

Patyręs puolėjas greičiausiai rungtynes pradės nuo atsarginių žaidėjų suolo, mat prieš jį rikiuojasi puikią formą demonstruojantys L.Suarezas ir Edinsonas Cavani.

„Scanpix“ nuotr./Diego Forlanas
„Scanpix“ nuotr./Diego Forlanas

Yasuhito Endo (Japonija)

„Gamba Osaka“ klubo futbolininkas savo šaliai atstovavo jau rekordinį rungtynių skaičių – 140. Baudos smūgių specialistas turi nemažą trofėjų kolekciją – Japonijos lygos, AFC Čempionų lygos, Azijos taurės ir FIFA pasaulio klubų apdovanojimus. 

2009 metų geriausias Azijos futbolininkas turi nemažai konkurencijos talentingoje Japonijos rinktinėje. 34-erių metų futbolininkas turėtų padėti komandai patekti į antrąjį etapą. Jų varžovai C grupėje nėra neįveikiami – Kolumbija, Graikija ir Dramblio Kaulo Krantas.

„Scanpix“ nuotr./Yasuhito Endo
„Scanpix“ nuotr./Yasuhito Endo

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius