-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lionelis Messi pakoregavo mokesčių deklaraciją – sumokėjo dar 5 mln. eurų

Katalonijos klubo superžvaigždė Lionelis Messi ir jo tėvas Jorge pakoregavo mokesčių deklaraciją ir į Ispanijos iždą sumokėjo trūkstamą sumą. Ji, pasak pranešimų, siekia 5 milijonus eurų.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Birželio viduryje Katalonijos dienraščiai paskelbė, kad Ispanijos mokesčių inspekcija geriausią planetos futbolininką ir jo tėvą įtaria 2006–2009 metais nuslėpus maždaug 4 milijonus eurų mokesčių. Pasak pranešimų, į kompanijas, esančias Jungtinėje Karalystėje, Šveicarijoje, Belize ir Urugvajuje, buvo pervesta dalis futbolininko pajamų taip nesumokant mokesčių Ispanijoje. Tokios operacijos esą buvo pradėtos vykdyti tada, kai L.Messi dar buvo nepilnametis.
 
Finansinius nusikaltimus tiriantys pareigūnai surinktą informaciją perdavė Barselonos priemiestyje esančio Gava municipaliteto, kuriame gyvena L.Messi, teismui. Pirmasis šią naujieną pranešęs dienraštis „El Periodico“ pažymėjo, kad jokie oficialūs įtarimai ar kaltinimai pačiam L.Messi nėra pateikti.
 
Trečiadienį teismo atstovai patvirtino, jog iš L.Messi ir jo tėvo gautas „pakoreguotas mokesčių mokėjimo pavedimas“, kurio suma yra 5 milijonai 16 tūkstančių 542 eurai ir 27 centai. Šis veiksmas atliktas rugpjūčio 14 dieną, o minėta suma yra Ispanijos teisėsaugininkų reikalauti mokesčiai ir juos sumokėti vėluojant susidarę delspinigiai.
 
L.Messi vis tiek turės atvykti į Gava municipaliteto teismą rugsėjo 17 dieną. Bylą nagrinėjantis teisėjas jau pareiškė, jog nėra jokių duomenų, kad futbolininkas ar jo tėvas tyrimo metu gali mėginti nuslėpti kokią nors informaciją ar turtą.
 
Manoma, jog ši byla pasibaigs vadinamuoju taikos susitarimu, pagal kurį žaidėjas sumoka trūkstamą sumą, o tyrimas prieš jį yra nutraukiamas neskyrus jokių papildomų sankcijų.
 
Pats argentinietis yra nekart pabrėžęs, jog jį nustebino žinios apie galimą mokesčių slėpimą. Pasak L.Messi, jo finansinius reikalus tvarko konsultantai bei patarėjai, kurie kartu su teisininkais išspręs visus kilusius nesklandumus.
 
Visos Katalonijos klubo lyderio pajamos per metus siekia apie 40 milijonų eurų.
 
„Barcelona“ futbolininkas nėra vienintelis, kuriam pastaruoju metu buvo kilę problemų dėl nesumokėtų mokesčių. Į nemalonią istoriją įsipainiojo ir Miuncheno „Bayern“ klubo prezidentas Uli Hoenessas, kuris taip pat kaltinamas mokesčių nemokėjimu bei jų slėpimu slaptoje sąskaitoje Šveicarijos banke. Dėl tokio Bavarijos komandos vadovo elgesio piktinosi ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius