-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liutauras Varanavičius apie mačą Grozne: jeigu mes visus kaimynus pasiųsime kur nors toliau, liksime kaip kokie klounai

„Jeigu mes būtume brazilai, gal mums ką nors ir mokėtų“, – „Žinių radijo“ laidoje „Aktualusis interviu“ sakė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius, paklaustas, ar pasakiškų honorarų žaidėjams, dainininkams ir kt., kaip kalbama, negailintis Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas sumokės ir Lietuvos futbolininkams, kurie lapkričio 12 d. Čečėnijos sostinėje Grozne žais draugiškas rungtynes su Rusijos antrąja rinktine.
Liutauras Varanavičius
Liutauras Varanavičius / UEFA nuotr.

Pasak federacijos prezidento, šių rungtynių nereikėtų politizuoti – tai tiesiog esanti proga mūsų futbolininkams sužaisti tarptautines rungtynes.

„Mes džiaugiamės, kad komandą kviečia žaisti. Kviečianti pusė yra Rusijos futbolo federacija. Mes nei su R. Kadyrovu, nei su jo atstovais nesame bendravę ir turbūt niekada nepasimatysime, o jeigu Rusijos futbolo federacija iš to ką nors uždirba, su mumis tuo nepasidalija. Mes iš tikro žiūrime, su kuo mes galėtume žaisti, mums reikalingos tarptautinės varžybos. Jeigu mes visus savo kaimynus pasiųsime kur nors toliau, bus taip, kad mes su niekuo ir nebegalėsime žaisti, nes kadaise vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis sakė, kad mes su lenkais negalime žaisti, nes yra per daug lenkų chuliganų, krepšininkams buvo pasakyta, kad jie su baltarusiais negali čempionato kartu daryti, tai tuoj liksime kaip kokie klounai, kurie negalės su niekuo žaisti“, – sakė L. Varanavičius.

Seimo narius, kurie ragina Lietuvos futbolo federaciją atsisakyti planų vykti į Grozną, L. Varanavičius kaltina demagogija. Pasak jo, kovojant už čečėnų teises, pirmiausia reikėtų pateikti rezoliuciją dėl Čečėnijos Respublikos pripažinimo, o šito klausimo Seime esą niekaip neišdrįstama kelti, nes žinoma, „kad Rusija supyks“.

Jis pats teigė nesantis politikas, todėl nesiimsiąs spręsti, „kuri čečėnų tautos dalis yra teisinga, o kuri yra neteisinga, tai yra ne futbolininkų sprendimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius