Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Luisas Suarezas žais „Barcelona“, kuri už jį suplojo 80 mln. eurų

Didžiausią Pasaulio futbolo čempionato skandalą sukėlęs ir keturių mėnesių diskvalifikaciją nuo futbolo nubaustas Luisas Suarezas tapo naujuoju „Barcelona“ klubo pirkiniu. 27 metų futbolininkas Katalonijos klubui atsiėjo 80 mln. eurų ir pasirašė penkerių metų sutartį. Apie persiekėlimą penktadienį vienu metu oficialiai pranešė ir „Liverpool“ ir „Barcelona“ interneto svetainės.
Luisas Suarezas
Luisas Suarezas / „Scanpix“ nuotr.

L.Suarezas dėl FIFA nuobaudos už įkandimą Giorgio Chiellini aikštėje negalės pasirodyti iki pat spalio pabaigos. Vis dėlto tai nesustabdė „Barcos“ nuo puolėjo įsigijimo.

Teigiama, kad viešas L.Suarezo atsiprašymas ir pasižadėjimas pasitaisyti taip pat yra šio perėjimo dalis.

Už futbolininką „Barcelona“ į Anglijos „Premier“ lygos vicečempiono sąskaitą, neoficialiais duomenimis, perves 80 mln. eurų. 

Pastarojo sezono pabaigoje L.Suarezas buvo sietas su perėjimu į Madrido „Real“, o praėjusią vasarą jį aktyviai medžiojo Londono „Arsenal“.

Pastarojo sezono pabaigoje L.Suarezas buvo sietas su perėjimu į Madrido „Real“, o praėjusią vasarą jį aktyviai medžiojo Londono „Arsenal“. Tiesa, tada buvo kalbama apie dvigubai mažesnę perėjimo sumą.

27 metų Urugvajaus rinktinės žaidėjas Liverpulyje žaidė nuo 2010 metų ir per 133 rungtynes įmušė 82 įvarčius.

Su 31 įvarčiu pastarajame sezone L.Suarezas tapo rezultatyviausiu Anglijos „Premier“ lygos bei visos Europos futbolininku. Tai padėjo „Liverpool“ iki pat čempionato pabaigos varžytis dėl nugalėtojų titulo, o L.Suarezas susižėrė visus asmeninius trofėjus.

Jis buvo pripažintas geriausiu 2013-2014 metų „Premier“ lygos futbolininku keliose kategorijose: pačių žaidėjų rinkimuose („Barclays Player of the Season“), žurnalistų rinkimuose („Football Writers' Association Footballer of the Year“), futbolininkų profsąjungos rinkimuose (Professional Footballers' Association Players' Player of the Year) ir sirgalių rinkimuose (Football Supporters' Federation).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius