Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kylančios Lietuvos futbolo žvaigždės Luko Spalvio svajonė – žaisti Vokietijoje

Šįmet Danijoje suspindėjęs ir šalies čempionu su „Aalborg“ tapęs Lietuvos futbolo rinktinės puolėjas Lukas Spalvis laiko atsikvėpti beveik neturi. Lietuvis savaitgalį su šalies rinktine varžėsi dėl Baltijos taurės, o tik grįžęs į gimtinę surengė treniruotę vaikams.
Lukas Spalvis
Lukas Spalvis / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

Lietuvos rinktinė kovoje dėl Baltijos taurės pusfinalyje įveikė stiprią Suomijos rinktinę, tačiau finale nusileido Latvijos futbolininkams, nors už varžovus atrodė daug geriau.

„Prieš suomius sužaidėme fantastines rungtynes, o finale latviai įmušė kažkokią nesąmonę po kampinio ir vėliau darė tai, ką moka – gynėsi. Turėjome progų, bet jų neišnaudojome“, – rinktinės pasirodymą apibendrino puolėjas.

Šiuose mačuose L. Spalvis užėmė pagrindinio puolėjo vietą, tačiau pasižymėti jam nepavyko. Puolėjas pripažino, kad priprasti prie rinktinės daug sunkiau nei prie klubo, nes čia teturi kelias dienas susižaidimui.

Dabar Lietuvos rinktinės laukia išvyka į Lenkiją, kur lietuviai sužais kontrolines rungtynes su aikštės šeimininkais. L. Spalvio teigimu, komanda tikrai nevažiuoja pralaimėti ir atiduos visas jėgas dėl teigiamo rezultato. Tai bus paskutinės mūsiškių rungtynės prieš atrankos varžybas į 2016 m. Europos futbolą čempionatą.

„Turime jauną rinktinę, jeigu išlaikysime branduolį galime daug pasiekti“, – neabejoja 19-tis puolėjas.

„Mano svajonė – žaisti Bundeslygoje, o prieš tai gal norėčiau, kad kita stotelė po Danijos būtų Olandija. Anglijos „Premier“ lyga manęs netraukia“, – apie artimiausius tikslus kalba futbolininkas.

Į nacionalinę rinktinę L. Spalvis atvyko po fantastiško sezono Danijoje, kur su „Aalborg“ ekipa tapo šalies čempionu ir laimėjo Danijos taurę. Lietuvis atsiskleidė antroje sezono pusėje ir viso įmušė 11 įvarčių. 8 jų – per 17 čempionato rungtynių, dar tris – kovoje dėl taurės.

Ekipai laimėjus šiuos titulus atsirado galimybė ir vėl išvysti lietuvį žaidžiantį galingiausiame pasaulio futbolo turnyre – UEFA Čempionų lygoje.

„Manau, patekti į Čempionų lygą bus labai sunku, nes gausime stiprius varžovus, o į Europos lygos grupes tikrai turėtume patekti“, – apie laukiančius iššūkius kalba L. Spalvis.

Pasibaigus sezonui lietuvis netruko ilgam susieti savo ateities su „Aalborg“ klubu. Puolėjas sudarė sutartį iki 2018 metų. L. Spalvis siekė pasirašyti trumpesnę sutartį, tačiau to nenorėjo pats klubas. Visgi puolėjas pripažįsta, kad jo tikslas – išvykti iš Danijos anksčiau, nei tai numato sutartis. Jo svajonė – rungtyniauti Vokietijos Bundeslygoje.

„Mano svajonė – žaisti Bundeslygoje, o prieš tai gal norėčiau, kad kita stotelė po Danijos būtų Olandija. Anglijos „Premier“ lyga manęs netraukia“, – apie artimiausius tikslus kalba futbolininkas.

L.Spalvis savo svajonę jau galėjo būti įgyvendinęs, tačiau prieš praėjusį sezoną pasirinko Daniją ir „Aalborg“, o ne sutartį taip pat siūliusią Berlyno „Hertha“. Tokį jo sprendimą lėmė didesnės galimybės pritapti ir žaisti pirmoje komandoje.

Šiuo sprendimu L.Spalvis džiaugiasi ir sako, kad per sezoną visapusiškai patobulėjo – tapo stipresnis, pradėjo greičiau mąstyti ir sėkmingai pritapo prie vyrų futbolo.

http://fodbold.aabsport.dk nuotr./Lukas Spalvis
http://fodbold.aabsport.dk nuotr./Lukas Spalvis

Sėkmingi puolėjo rezultatai nepraleidžiami pro akis ir gimtinėje – L.Spalvis ne tik kėsinasi į pagrindinio puolėjo vietą nacionalinėje rinktinėje, bet yra kviečiamas į kitus renginius. Birželio 2 d. jis pristatė naujuosius „Adidas“ batelius ir surengė treniruotę jauniesiems futbolininkams Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione.

Vaikai su entuziazmu sutiko L. Spalvį, kuris užėmė jam neįprastą vietą aikštėje – puolėjas tapo teisėju. Nelengvą užduotį sutvardyti vaikus priėmęs futbolininkas pavyzdingai tvarkėsi teisėjo vaidmenyje ir noriai juokavo su vaikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius