Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Manchester City“ per šešerius metus vien puolėjams išleido 368 mln. eurų

Anglijos čempionas „Manchester City“ klubas šią žiemą sudarė kol kas didžiausią perėjimų lango sandėrį, iš „Swansea City“ įsigydamas Dramblio Kaulo Kranto futbolininką Wilfriedą Bony. Nuo 2008 metų, kai ekipą įsigijo Abu Dabio verslininkai, puolėjams Mančesterio ekipa pinigų visiškai negaili.
Sergio Aguero
Sergio Aguero – visų laikų brangiausias klubo pirkinys / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2008 metais komandos puolimo linija buvo papildyta dviem brazilais – Robinho ir Jo. Už pirmąjį Madrido „Real“ klubui buvo pakloti 42,5 mln., už antrą CSKA ekipai – 23,5 mln. eurų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Adebayoras
AFP/„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Adebayoras

Po metų komandai prireikė naujų puolėjų ir už vienodas 33 mln. eurų sumas „Manchester City“ ekipą papildė Carlosas Tevezas (iš „West Ham United“) ir Emmanuelis Adebayoras (iš „Arsenal“). Prie jų tais pačiais metais už 24,4 mln. eurų dar buvo įsigytas Roque Santa-Cruzas, atvykęs iš „Blackburn Rovers“ komandos.

Praėjo tik vienas sezonas ir puolimo linija buvo dar kartą stiprinama. Šįkart 35,3 mln. eurų „Wolfsburg“ klubui sumokėti už bosnį Ediną Džeko, o dar 32 mln. Milano „Inter“ ekipai pakloti už Mario Balotellį.

2011/2012 m. sezono pradžioje „Manchester City“ pranoko patys save ir už maždaug 50 mln. eurų iš Madrido „Atletico“ įsigijo Sergio Aguero. Tai iki šiol yra brangiausias Anglijos klubo pirkinys istorijoje.

Nors S.Aguero atvykimas tą vasarą leido daugiau puolėjų nepirkti, tačiau jau po metų ekipą papildė vėl du naujokai, kurie turėjo mušti įvarčius.

Praėjusio sezono pradžioje už 30 mln. eurų iš Florencijos „Fiorentina“ ekipos atvyko Stevanas Jovetičius, o „Sevilla“ klubui sumokėta apie 29 mln. eurų už Alvaro Negredo.

Prieš šį sezoną „Manchester City“ puolėjo neįsigijo, tačiau žiemą ekipą už 35 mln. eurų papildė jau minėtas W.Bony.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mario Balotelli
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mario Balotelli

Parduoti už žymiai mažiau.

Iš visų išvardytų futbolininkų, neskaitant W.Bony, šiuo metu ekipoje žaidžia S.Aguero, S.Jovetičius ir E.Džeko. A.Negredo yra išnuomotas „Valencia“ klubui, o likusieji yra parduoti.

Robinho per du sezonus (dalį laiko praleido „Santos“ klube pagal nuomos sutartį) įmušė 14 įvarčių ir už nei dvigubai mažesnę sumą – 21 mln. eurų – buvo išsiųstas į „Milan“.

Per tris sezonus 20 įvarčių pasižymėjęs skandalingasis M.Balotelli 2013 išvyko į tą patį „Milan“ – parduotas už 23 mln. eurų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Tevezas švenčia 30-ąjį gimtadienį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Tevezas švenčia 30-ąjį gimtadienį

C.Tevezas ekipoje žaidė ketverius metus, įmušė kur kas daugiau, 58 įvarčius, bet galiausiai į „Juventus“ iškeliavo vos už nepilnus 11 mln. eurų.

E.Adebayoras komandoje praleido tris metus, tačiau dukart buvo nuomojamas „Real“ ir „Tottenham“, įmušė vos 15 įvarčių ir į tą patį „Tottenahm“ perėjo vos už 7 milijonus.

R.Santa-Cruzas per ketverius metus sužaidė vos 20 mačų, buvo nuolat nuomojamas kitoms ekipoms ir galiausiai 2013 m. kaip laisvasis agentas išvyko į „Malaga“.

Lygiai tokiu pačiu nusivylimu tapo ir Jo, sužaidęs komandoje 21 mačą, taip pat daugiausiai laiko paleido pagal nuomos sutartis kitose komandose, galiausiai kaip laisvasis agentas grįžo į Braziliją, „Inernacional“ klubą.

Pastariesiems futbolininkams ištaškyti 188 mln. eurų, o iš jų pardavimo vėliau atgauta vos 62 mln. eurų. Štai tokia skubotų sprendimų kaina didžiajame futbole.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius