Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Arsenal“ šlovės valandos laukiantis Marijus Mikutavičius: „Futbolas – blogų, murzinų berniukų sportas“

Šį savaitgalį prasidėjęs naujasis „Premier“ lygos sezonas futbolo gerbėjams tapo didesne švente nei pasaulio dėmesį prikaustę olimpinės žaidynės. Nemažai žymių Lietuvos asmenybių taip pat turi išsirinkę savo favoritus ir su nauja viltimi pradeda angliškojo futbolo metus.
Marijus Mikutavičius
Marijus Mikutavičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

15min jau aprašė, ko viliasi Londono „Tottenham Hotspur“, „Manchester City“, „Liverpool“ gerbėjai. Tęsiame „Premier“ lygos starto sulaukusių klubų gerbėjų pamąstymų ir prognozių ciklą.

M.Mikutavičius: „Tikiuosi, tradicinės Arsenalo kovos dėl pirmų keturių vietų“

Dainininkas Marijus Mikutavičius palaiko Londono „Arsenal“. Jo teigimu, meilė šiam klubui užgimė 1998-aisiais, kai Arsene'o Wengero vyrukai laimėjo „Premier“ lygą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Arsenal“ futbolininkai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Arsenal“ futbolininkai

„Maždaug tuo metu buvau susidomėjęs futbolo dainomis ir viena kiečiausių iš visų buvo „Nessun dorma“ perdainuota su kitu tekstu, skirtu Arsenalui. Ten buvo žodžiai „England is Arsenal and Arsenal is forever England“ (Anglija yra „Arsenal“ ir „Arsenal“ amžiams yra Anglija). Visada buvau šioks toks britofilas, todėl man tai nuskambėjo labai kietai. Simpatijos buvo laimėtos ir sprendimas buvo priimtas“, – pasakojo M.Mikutavičius.

VIDEO: Arsenal FC - The Victory Song

Tiesa pastaruoju metu klubą ištikęs titulų ir didelių pergalių badas neramina ir Marijų.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Marijonas Mikutavičius
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Marijonas Mikutavičius

„Klubas yra elitinis, tačiau, mano galva, pastaruoju metu nepriklauso superklubų kategorijai. Jo sirgaliai nesitiki pirmos vietos kiekvieną sezoną, kaip kokie Barselonos ar Miuncheno „Bayern“, tačiau kartą kas keletą metų norėtųsi iššauti. Sirgaliai, žinoma, kiekvienais metais reikalauja trenerio Wengero galvos, tačiau, tiesą sakant, jis geriausias dalykas galintis nutikti klubui“, – teigė jis.

M.Mikutavičiaus manymu, dalis kaltės dėl ne tokių sėkmingų sezonų tenka ir kartais per daug racionaliai besielgiančiai klubo vadovybei.

„Arsenalas“ vienas iš retų klubų, kurie ne tik turi ambicijų, tačiau taip pat nepamiršta, jog jie – komercinė struktūra, tad nesulenda į skolas ir sėkmingai neša pelną. Manau, toks trenerio ir savininkų racionalumas, deja, turi įtakos rezultatams. Paskutinis didelis pirkinys buvo Mesutas Özilis. Visi kiti įsigyti žaidėjai dažniau būna kosmetiniai, nei tikrai darantys įtaką klubo mentalitetui ir žaidybinei kondicijai. Tuo metu, kai kiti klubai taškosi pinigais ir perka pirmus numerius futbolininkų rinkoje, Arsenalas visada slankioja iš paskos ir susirankioja nuotrupas“, – konstatavo M.Mikutavičius, pats išbėgantis į futbolo aikštę FK „Prelegentai“ sudėtyje.

„Tuo metu, kai kiti klubai taškosi pinigais ir perka pirmus numerius futbolininkų rinkoje, Arsenalas visada slankioja iš paskos ir susirankioja nuotrupas“, – konstatavo M.Mikutavičius

„Wengeras sako, jog pinigai – ne problema, tačiau manyčiau, kad problema jie yra. Per paskutinį transferį įsigyti žaidėjai istorijos nepakeitė – Asano, galbūt, tikrai perspektyvus žaidėjas ateičiai, tačiau aš kol kas nežinau nei vieno superžvaigždės statuso ir pajėgumų futbolininko, kuris būtų iš Azijos. Tikėkimės, kad šis bus pirmasis“, – pridūrė M.Mikutavičius.

„Xhaka gali būti naudingas, tačiau tik todėl, kad Arsenalui po to kai išėjo Rosičkis ir Arteta mirtinai reikėjo pajėgaus ir įperkamo saugo, o ne todėl, kad Xhaka – kiekvienos komandos svajonė. Svajone taip pat liko naujas pajėgus puolėjas. Man atrodo, kad Arsenalui mirtinai reikia aukščiausios kokybės straikerio, jei klubas turi ambicijų imti taurę nacionaliniame čempionate ar čempionų lygoje. Kol to nėra, nelabai tikiu, kad šis sezonas bus geresnis nei praėjęs“, – prognozavo jis.

Dainininkas teigė, kad „Arsenal“ dažnai pritrūksta įžūlumo, o rezultatus sugadina bandymas išsaugoti aristokratišką laikyseną.

„Pernai mes buvom antri, tačiau tai buvo čempionatas, kai mes tiesiog privalėjom pasiimti pirmą vietą. Kai tokias komandas kaip „Manchester United“, „Manchester City“, „Chelsea“ krečia krizė buvo galima pasinaudoti situacija, bet ką darysi. Naujame sezone lengviau niekaip nebus, tad tikiuosi tradicinės „Arsenalo“ kovos dėl pirmų keturių vietų. Viena šios komandos silpnybių, manau, yra tai, už ką aš ją ir mėgstu – elegancija ir tam tikras aristokratiškumas. Man rodos, kad jie dažnai nori laimėti tarsi su baltomis pirštinėmis. Protingai ir oriai. Bėda ta, kad futbolas neretai – blogų, murzinų berniukų sportas. Ten siekiant pergalės dažnai reikia šiurkštumo ir gatvinio mentaliteto. To palinkėčiau savo komandai“, – sakė M.Mikutavičius.

„Manchester United“ gerbėjų vėliava Lietuvoje – brolių Sinickių rankose

Vieni žymiausių „raudonųjų velnių“ sirgalių Lietuvoje – roko grupės „Gravel“ įkūrėjai, broliai Tomas ir Miroslavas Sinickiai.

„Scanpix“ nuotr./Jesse Lingardas
„Scanpix“ nuotr./Jesse Lingardas

T.Sinickis naująjį „Premier“ lygos sezoną komentavo lakoniškai.

„Nelabai seku futbolą. „Manchester United“ laimės čempionatą, žinoma. „Arsenal“ ir „Tottenham“ nelaimės, nes jų garsiausi gerbėjai Lietuvoje yra patys niekam tikę futbolininkai, kaip Mikutavičius ir Ambrazevičius“, – teigė muzikantas. „Kokie gerbėjai, tokie ir klubai“, – konstatavo jis.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Tomas Sinickis
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Tomas Sinickis

„Aš Ambrazevičių futbolo aikštėje sumalčiau į miltus, net būdamas girtas, ir jokie meldoniumai jam nepadetų. „Arsenal“ yra senolių snobų, tokių kaip Mikutavičius, klubas. Kai tau 73-eji, belieka tik „Arsenalą“ palaikyti“, – padėtį nušvietė T.Sinickis.

Buvęs „Gravel“ gitaros meistras Miroslavas šiek tiek plačiau pakomentavo savo simpatiją „Manchester United“.

„Už „Manchester United“ esu nuo to tobulo finalo prieš Miuncheną (1999 metų Čempionų lygos finalas). Tai buvo klubas su charakteriu ir noru laimėti. Žaidimas ir kraštais, ir viduriu, o gynyboje – Jaapas Stamas, atraminis Roy'us Keane'as – nėra analogų, kaip praeiti tokius?“, – retoriškai klausė M.Sinickis.

„Tai komanda, kuri be pagrindinių vidurio žaidėjų Scholeso ir Keane'o, sugebėjo išplėšti pergalę finale. Kokią ištvermę klubas turėjo, apie tai tik pasvajoti dabar. Bet visi paseno, o pamaina neatėjo, o tiksliau gal niekas nematė, nes klubo mokykla užaugina daug gerų žaidėjų, už kuriuos vėliau patys susimoka daugiausiai“, – pasakojo jis, primindamas Paulio Pogba atvejį.

„Turimi jauni žaidėjai tikrai nedemonstruotų blogesnio žaidimo, bet dabar futbolas tapęs komercija, žaidžia pavardės, pirmiausia – reklama, vėliau – rezultatai. Toks ir šio sezono klubas, deja – individai, egoistai susibūrę komandinio žaidimo negalės pademonstruoti, bet marškinėlių ir kitos atributikos pardavimai bus geri“, – sakė M.Sinickis.

„Bet aš viliuosi, kad po blogo starto, o jis toks turėtų būti, portugalas (Jose Mourinho) supras, kad verčiau su klubo jaunimu kažką dėlioti, jei nori pasiekti gerą rezultatą. Aš labai tikiuosi, kad naujas treneris pagaliau pažadins raudonąjį velnią ir klubas grįš į pergalių kelią“, – prognozavo muzikantas. ​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius