Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mariui Stankevičiui atsinaujino Achilo sausgyslės trauma, jis praleis rungtynes su Lenkija

Lietuvos nacionalinė rinktinė pradėjo treniruočių stovyklą prieš artėjančias draugiškas rungtynes su Lenkija ir EURO 2012 atrankos dvikovą su Europos ir pasaulio čempione Ispanija.
Marius Stankevičius
Marius Stankevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Jau po pirmųjų treniruočių žaidėjai maloniai nustebino – visi labai stengiasi“, – džiaugėsi rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas.

Jaučiama sveika konkurencija

Į komandą dvejoms rungtynėms pakviesti 26 futbolininkai į stovyklą pradėjo rinktis pirmadienio dieną Marijampolėje. Prie komandos vėliau prisijungė Rusijoje žaidžiantys saugai Deividas Šemberas ir Edgaras Česnauskis bei Čekijos pirmenybėse vakar rungtyniavęs Marius Papšys.

Pirmosios dvi treniruotės vyko Marijampolės „Arvi“ komplekso manieže, nes nuspręsta patausoti įšalusias lauko aikštes. Antradienio vakare lietuviai jau turėtų išbandyti Marijampolės „Sūduvos“ sporto centro stadiono aikštę.

„Pirmadienį vakare surengėme lengvą treniruotę, pabendravome, pasėdėjome pirtelėje. Žaidėjams leidome atsigauti po savaitgalio čempionatų rungtynių. Vėliau laukia intensyvesnis darbas, – mintimis po treniruočių dalijosi rinktinės strategas R.Žutautas 

Jau po pirmųjų treniruočių žaidėjai maloniai nustebino – visi labai stengiasi, gerai juda, yra  kovingai nusiteikę. Matosi, kad žaidėjai jaučia konkurenciją ir žino, kad dėl vietos startinėje sudėtyje reikės pakovoti. Sveika konkurencija – tik į gera“.

Sužais ir jaunimo rinktinėje, ir nacionalinėje

Su ekipa darbuojasi ir trys jaunimo (U-21) rinktinės nariai – gynėjas Vytautas Andriuškevičius bei saugai Arvydas Novikovas ir Tadas Eliošius. Ketvirtadienį jie prisijungs prie jaunimo komandos Kaune vyksiančioms draugiškoms rungtynėms su Latvijos bendraamžiais.

„Penktadienį norėsiu juos pamatyti rungtynėse su lenkais. Manau, kad jaunimui po vieną kėlinį leisime sužaisti tiek su Latvija, tiek su Lenkija.  Neaišku tik dėl T.Eliošiaus, jį kamuoja nugaros trauma“, – aiškino R.Žutautas.

Žaidėjams leis išsigydyti traumas

Treneris atskleidė, kad keliems žaidėjams rungtynėse su Lenkija bus leista pailsėti ir išsigydyti traumas. Vienas iš susižeidusiųjų – gynėjas Marius Stankevičius – pirmose treniruotėse nedalyvavo.

„Mariui atsinaujino achilo trauma, jis kol kas treniruotis negali. Ramūnas Radavičius lengvai pasitempęs čiurną, o Darvydą Šerną kamuoja raumuo, todėl rungtynėse su Lenkija norėsime juos pasaugoti. Manau, leisime pailsėti ir Deividui Šemberui. Tačiau progas gaus kiti žaidėjai. Pavyzdžiui, gynyboje – Tadas Kijanskas, Valdemaras Borovskis, V.Andriuškevičius, puolime – Tadas Labukas ir Nerijus Astrauskas. Nors dar anksti daryti išvadas, daug kas spręsis treniruočių stovykloje“, – dėstė R.Žutautas.

Jis pabrėžė, kad svarbiausia kuo geriau pasiruošti atrankos varžyboms su Ispanija: „Kaip minėjau, svarbiausia, kad vyrų akys „dega“ . Papildomos motyvacijos žaidėjams  nereikia – žaisime prieš pasaulio čempionus. Kiekvienas nori  prieš tokius priešininkus nori įrodyti, kad gali laimėti.“

Abejose rungtynėse Lietuvos komandoje nebus vartininko Giedriaus Arlauskio, kuris buvo kviestas į rinktinę. Pirmadienį LFF gautame rašte iš Rusijos Krašto apsaugos ministerijos ligoninės Kazanėje nurodoma, jog žaidėjui diagnozuota trauma ir rekomenduotas gydymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius