Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minint „Hillsborough“ tragedijos metines visi mačai Anglijoje prasidės 7 minutėmis vėliau

Anglijos futbolo asociacija pranešė, kad visos balandžio 11-14 dienomis šalyje vyksiančios rungtynės prasidės 7 minutėmis vėliau nei įprasta. Tai bus pagerbti 96 „Liverpool“ klubo aistruoliai, žuvę 1989 metų balandžio 15 dieną per Futbolo asociacijos taurės varžybas Šefildo miesto „Hillsborough“ stadione.
„Hillsborough“ tragedijos aukų pagerbimas
„Hillsborough“ tragedijos aukų pagerbimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš 25 metus vykusį turnyro pusfinalį nutraukė tragedija. Dvikova, kurioje „Liverpool“ susitiko su „Nottingham Forest“, buvo nutraukta prabėgus vos 6 minutėms nuo jos pradžios dėl per spūstį žuvusių 96 aistruolių.

Viskas prasidėjo nuo to, kad „Liverpool“ klubo sirgaliams buvo skirta gerokai mažiau vietų stadione nei buvo norinčiųjų stebėti susitikimą. Nors rungtynėse buvo laukiama masinio sirgalių antplūdžio ir visiems patariama į stadioną atvykti dar likus bent 15 minučių iki dvikovos pradžios, tačiau dėl remonto darbų aplinkinėse gatvėse nemaža dalis aistruolių vėlavo.

Likus apie 20 minučių iki mačo pradžios prie „Liverpool“ aistruoliams skirto sektoriaus ėmė buriuotis minios žmonių. Tačiau žiūrovai į stadioną buvo įleidžiami vos pro du įėjimus, todėl spūstis tik didėjo.

Galiausiai, saugumą turėję užtikrinti pareigūnai nusprendė atverti ir išėjimui skirtus vartus, o į stadioną netikėtai plūstelėjo tūkstantinė žmonių minia. Didžioji dalis sirgalių siauru tuneliu patraukė į perpildytas centrines sektoriaus dalis.

Policija dėl savo aplaidumo nesugebėjo nukreipti žmonių minios į vis dar laisvas likusias sektoriaus dalis. Į centrinį sektorių plūstanti minia ėmė prie barjerų spausti priekyje stovėjusius žmones, o šie gelbėdamiesi pradėjo lipti per užtvaras ir plūsti į aikštę.

Arbitras jau 6 rungtynių minutę buvo priverstas stabdyti susitikimą. Nors dalis sirgalių sugebėjo patekti į aikštę pro vienintelius barjere atvertus vartus, tačiau pasisekė ne visiems, o į aikštę ėmė plūsti ir sužeistieji. Neapsieita ir be žuvusiųjų. Žmonės spūstyje tiesiog užduso arba mirė nuo patirtų sužalojimų.

Minint šios tragedijos metines visi susitikimai prasidės 7 minutėmis vėliau, o prieš kiekvieną dvikovą žuvusieji bus pagerbti tylos minute.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius