Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Musulmonai protestuoja prieš futbolo reklamą

Musulmoniškos organizacijos vėl protestuoja. Jų nepasitenkinimą sukėlė religinės simbolikos naudojimas 2010 metų Pasaulio futbolo čempionato Pietų Afrikos Respublikoje reklamoje.
Kuo skiriasi vėliava futbolo stadione ir veliavėlė ant futbolo kamuolio?
Ar skiriasi vėliava futbolo stadione ir veliavėlė ant futbolo kamuolio? / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Organizacijų duomenimis, rinkoje jau atsirado futbolo kamuolių su čempionato simbolika bei tokių valstybių, kaip Saudo Arabija, Iranas ar Irakas veliavomis, kurių sudėtine dalimi yra ir musulmonybės simboliai bei citatos iš Korano.

FIFA atstovė Delia Fizeher pareiškė, kad ji nežino nieko apie tai, kad FIFA naudotų minėtus atributus ant reklaminės produkcijos. „FIFA – sportinė organizacija ir ji niekada nenaudoja religinių elementų ar citatų savo veikloje“.

Tuo tarpu Pietų Afrikos organizacija „Dzumiatul Ulama“ (Musulmonų teologų taryba) praneša, kad prekybose jau pasirodė futbolo kamuoliai su Saudo Arabijos, Irako bei Irano nacionalinėmis vėliavomis. „Ant šių vėliavų yra islamiškų pasisakymų fragmentai, kuriuos musulmonai laiko šventais, – teigia organizacija. – Jų naudojimas tokiu būdu gali įžeisti šios religijos pasekėjus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius