Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas istorijos puslapis: Azijos čempionų lygoje klubą į priekį vedė moteris trenerė

Pirmą kartą viso pasaulio futbolo istorijoje tarptautiniame turnyre moterų komandai vadovavo moteris. Vis dėlto Honkongo klubo „Eastern“ trenerės Chan Yuen-ting debiutas buvo labai kartus.
Chan Yuen-tings
Chan Yuen-ting / AFP/„Scanpix“ nuotr.

AFC Čempionų lygos rungtynėse Honkongo klubas buvo sutriuškintas Kinijoje, kur jis 0:7 buvo sumuštas pasaulio čempiono Luizo Felipe Scolari vadovaujamos „Guangzhou Evergrande“ komandos.

Vis dėlto tai vis tiek buvo ypatinga diena tiek Chan Yuen-ting, tiek „Eastern“, tapusia pirmąja Honkongo komanda, žaidusia AFC Čempionų lygoje.

Jau trečiąją mačo minutę „Easter“ futbolininkas Wongas Tsz Ho buvo išvytas iš aikštės už žaidimą ranka baudos aikštelėje, o 34-ąją minutę Wongas Chi-Chungas gavo antrą geltoną kortelę.

„Guangzhou Evergrande“ mušė du baudinius, tačiau realizavo tik vieną, o tarp rungtynėse pasižymėjusių žaidėjų buvo ir du brazilai – Alanas ir Paulinho.

Trenerei Chan Yuen-ting yra vos 28-eri metai, tačiau Honkonge ji yra tikra futbolo pionierė. Praėjusiame sezone jai tapus „Eastern“ trenere klubas pralaimėjo tik vieną iš 15-os rungtynių ir užtikrintai laimėjo Honkongo čempionatą.

Ji pati futbolą žaidžia mėgėjiškoje komandoje, dirba ir Honkongo moterų futbolo bei moterų salės futbolo rinktinėse. Anksčiau ji buvo taip pat vyrų ekipos „Pegasus FC“ trenerio asistente, o su šio klubo U-18 komanda laimėjo tris titulus.

2016 m. BBC ją įtraukė į metų moterų šimtuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius