Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos LFF valdžios pirmieji darbo vaisiai: kirčiai maištavusiems ir dovanos nuolankiesiems

Evoliucijos, o ne revoliucijos keliu žadėjusio eiti naujojo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Edvino Eimonto darbai ir žodžiai skiriasi kaip diena ir naktis. Aiškėja, kad nemažai šurmulio sukėlusių rinkimų nugalėtojai nuo pat pirmųjų darbo dienų pradėjo dovanomis lepinti sistemos šalininkus ir negaili skaudžių kirčių tiems, kurie slapta vylėsi permainų.
Nerijus Dunauskas ir Edvinas Eimontas
Nerijus Dunauskas ir Edvinas Eimontas / LFF nuotr.

Be naujų vėjų

Sausio 20-ąją paskubomis sušaukta LFF rinkimų konferencija naujų permainų neatpūtė. Į prezidento kėdę ketverių metų laikotarpiui persėdo iki šiol federacijos generaliniu direktoriumi dirbęs Edvinas Eimontas, o jo ankstesnes pareigas po kelių dienų, kaip ir tikėtasi, pasiūlyta perimti futbolo teisėjo karjerą pernai baigusiam Nerijui Dunauskui.

Abu šie vyrai kartu siekė LFF prezidento posto, tačiau visiems buvo aišku, kad tai yra tik iš anksto surežisuotas LFF valdžios spektaklis, o N.Dunausko kandidatūra iškelta tik apsidraudžiant, jei teisėsaugos pareigūnai ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), atnaujinusi tyrimą dėl LFF ir jos buvusio prezidento Juliaus Kvedaro veiklos, būtų sutrukdžiusi E.Eimontui dalyvauti rinkimuose.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./LFF prezidentas Edvinas Eimontas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./LFF prezidentas Edvinas Eimontas

Tą akivaizdžiai parodė ir konferencijos rezultatai. N.Dunauskas rinkimuose negavo nė vieno balso. Įdomu, kad buvusiam teisėjui balsų neskyrė net jo kandidatūrą iškėlusi Futbolo techninio vystymo asociacija.

Rinkimuose E.Eimontas surinko 73 balsus, 5 gavo Vilniaus regiono futbolo sąjungos deleguotas Benas Renatas Baltusis.

Dar vienas kandidatas – Raimondas Karpavičius iš rinkimų kovos pasitraukė pačią paskutinę akimirką, savo motyvų taip normaliai ir nepaaiškinęs.

Daugiau nei mėnesį šis verslininkas buvo įvardijamas kaip pagrindinis E.Eimonto konkurentas ir ne kartą aštriai pasisakė tiek apie buvusį prezidentą J.Kvedarą, tiek apie jo dešiniąją ranka E.Eimontą.

R.Karpavičiaus kandidatūrą iškėlė jo gimtosios Klaipėdos apskrities futbolo federacija (KAFF), tačiau likus dienai iki rinkimų „Marijampolės pieno konservams“ ir krovinių pervežimu užsiimančiai įmonei „Karpis“ vadovaujantis vyras mįslingomis aplinkybėmis iš kovos pasitraukė.

Atėmė iš maištininkų ir atidavė saviems

Nors tiek prezidento, tiek Vykdomojo komiteto narių rinkimai baigėsi senosios LFF valdžios triumfu, sumaišties ir bandymų įvykdyti revoliuciją LFF vadovai neužmiršo.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Atlanto“ prezidentas Romualdas Jonaitis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./KAFF prezidentas Romualdas Jonaitis

15min išsiaiškino, kad R.Karpavičiaus kandidatūrą iškėlusi Klaipėdos apskrities futbolo federacija jau pirmajame Vykdomojo komiteto posėdyje gavo smūgį žemiau juostos.

Iš klaipėdiečių buvo atimta teisė šiais metais organizuoti II lygos Vakarų zonos pirmenybes. LFF nusprendė, kad 2016-aisiais šį čempionatą ir vėl rengs Telšių apskrities futbolo federacija (TAFF).

Telšių apskrities futbolo vadovai iškėlė E.Eimonto kandidatūrą šiemetiniuose rinkimuose, o TAFF jau keletą metų vadovauja naujojo LFF generalinio direktoriaus N.Dunausko tėvas Leonas.

Pastaraisiais metais Vakarų zonos pirmenybes pasikeisdami rengė tai Klaipėda, tai Telšiai. Pernai organizaciniais reikalais rūpinosi telšiškiai, tad šiemet estafetė turėjo būti perduota uostamiesčio atstovams.

Praėjusį spalį vykusio šių pirmenybių uždarymo metu vyriausiasis varžybų teisėjas Vygantas Macevičius viešai pranešė, kad 2016-aisiais čempionatą organizuos Klaipėdos atstovai.

Atrodė, jog situacija yra daugiau nei aiški, tačiau LFF prezidento rinkimai sumaišė visas kortas.

Ši istorija galbūt ir nekeltų didelių diskusijų, jeigu ne kelios aplinkybės. Būtent Telšių apskrities futbolo vadovai iškėlė E.Eimonto kandidatūrą šiemetiniuose rinkimuose, o TAFF jau keletą metų vadovauja naujojo LFF generalinio direktoriaus N.Dunausko tėvas Leonas.

Maža to, N.Dunausko brolis Gerhardas taip pat keletą metų dirba LFF sąžiningo žaidimo pareigūnu, o pusbrolis Tadas eina generalinio direktoriaus pramintais takais ir dirba futbolo arbitru.

Sprendimas nuvylė

15min kalbintas Klaipėdos AFF direktorius Modestas Jackus neslėpė, kad toks LFF sprendimas jį labai nemaloniai nustebino.

„Apie šį sprendimą sužinojome tik iš žiniasklaidos, kai N.Dunauskas viešai prakalbo po Vykdomojo komiteto posėdžio. Konkrečiai mums apie tai LFF atstovai dar nepranešė. Pastaruosius šešetą metų pirmenybes rengėme pasikeisdami su telšiškiais. Neporiniais metais čempionatą vykdydavo Telšiai, o poriniais – mes, taigi šiemet turėjo būti mūsų eilė“, – 15min kalbėjo M.Jackus.

VIDEO: Išrinktas naujas LFF generalinis direktorius

Direktoriaus teigimu, KAFF prezidentas Romualdas Jonaitis artimiausiu metu kreipsis į LFF naująjį prezidentą ir sieks išsiaiškinti tokio sprendimo motyvus.

„Žiūrėsime, kaip bus, galbūt ir pačios pirmenybėse dalyvaujančios komandos tars savo žodį“, – svarstė M.Jackus.

Paklaustas, ar nemano, kad toks LFF sprendimas susijęs su tuo, jog klaipėdiečiai per prezidento rinkimus iškėlė E.Eimonto oponentu vadinto R.Karpavičiaus kandidatūrą, M.Jackus nenorėjo užbėgti įvykiams už akių.

„Kol sprendimas oficialiai nepriimtas, nuo užkulisinių kalbų norėčiau susilaikyti. Palauksime oficialių sprendimų, tada ir reaguosime. Norime, kad mums būtų paaiškinta, kodėl nuspręsta taip ir kuo mes neįtikome“, – kalbėjo M.Jackus.

LFF nuotr./Nerijus Dunauskas
LFF nuotr./Nerijus Dunauskas

Atsakomybę krauna Vykdomajam komitetui

15min kalbinti LFF vadovai sutartinai kratėsi asmeninės atsakomybės ir tvirtino, kad tokį sprendimą priėmė Vykdomasis komitetas.

„Tokį sprendimą priėmė Vykdomasis komitetas“, – trumpai nukirto generalinis direktorius N.Dunauskas.

– Iki šiol Vakarų zonos pirmenybes Telšių ir Klaipėdos atstovai pasikeisdami organizuodavo kas antrus metus. Kodėl šiemet nuspręsta keisti tvarką?15min paklausė naujojo generalinio direktoriaus.

– Iki šiol būdavo tokia tvarka, tačiau šiais metais Vykdomasis komitetas nusprendė, kad čempionatą vėl rengs Telšiai.

– O kokie buvo tokio sprendimo motyvai?

– Negalėčiau pasakyti.

Iki šiol būdavo tokia tvarka, tačiau šiais metais Vykdomasis komitetas nusprendė, kad čempionatą vėl rengs Telšiai.

– Futbolo kuluaruose vis garsiau sklinda kalbos, kad tokiu žingsniu LFF siekia nubausti klaipėdiečius už tai, jog prezidento rinkimų kampanijoje jie palaikė ir iškėlė „Futbolo sąjūdžio“ atstovą...

– Kalbos lieka kalbomis. Nuostatai visiems išsiuntinėti, apie šį sprendimą klaipėdiečiai sužinos netrukus.

Savo kolegą palaikė ir LFF naujasis prezidentas E.Eimontas. „Šis klausimas buvo iškeltas Vykdomojo komiteto metu. Telšiai labai norėjo rengti pirmenybes ir komiteto nariai šį prašymą patenkino“, – 15min kalbėjo E.Eimontas.

Prezidentas neslėpė, kad pastarųjų šešerių metų praktika, kai pirmenybes kas antrus metus vykdė Telšių ir Klaipėdos apskritys, buvo veiksminga.

„Vykdomojo komiteto sprendimas jau priimtas, tačiau klaipėdiečiai šį klausimą ketina kelti iš naujo. Gali būti, kad jis dar grįš į komitetą“, – svarstė E.Eimontas.

LFF vykdomasis komitetas
LFF Vykdomasis komitetas

Vykdomajame komitete liko tik savi

Priminsime, kad naujojo LFF Vykdomojo komiteto nariais tapo tik šešių dabartinei valdžiai nuosaikių apskričių futbolo federacijų vadovai.

Nuo sausio ketverių metų kadencijai išrinkti alytiškis Gediminas Daukšys, vilnietis Gintautas Žemaitis, panevėžietis Virginijus Baltušnikas, kaunietis Romanas Levinskas, uteniškis Dainius Širvys ir telšiškis L.Dunauskas.

Manoma, jog likusių apskričių vadovai (klaipėdietis R.Jonaitis, marijampolietis Romas Kukis, šiaulietis Saulius Lesnickas ir tauragiškis Arūnas Pukelis) be nieko liko neatsitiktinai – LFF konferencijos dalyviai taip sureagavo į mėginimus šalies futbole kelti revoliucines idėjas.

LFF Vykdomąjį komitetą iš viso sudaro 13 narių. Likusias vietas užima LFF prezidentas ir šešių šakinių asociacijų (teisėjų, vaikų ir jaunių, salės futbolo, masinio futbolo, futbolo techninio vystymo ir moterų) vadovai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius