Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįgalų vaikiną neva mačo metu sumušę „Žalgirio“ futbolo „ultros“: „Ši istorija yra nulinė. Skųstis galėtų tik apsauginiai“

Po šeštadienį pasibaigusio Lietuvos futbolo A lygos mačo, kur namie kovojusi Pakruojo „Kruoja“ sugebėjo atsilaikyti prieš šalies čempioną Vilniaus „Žalgirį“ ir sužaidė 0:0, labiau buvo kalbama ne apie šiokią tokią pakruojiečių „suregztą“ sensaciją, o apie sostinės klubo sirgalius. Neva „Žalgirio“ ekipos sirgaliai, žinomi kaip „Pietų IV“, sumušė nuo vaikystės neįgalųjį pakruojiškį. Ir kalta dėl to „Žalgirio“ vėliava – „Kruojos“ sirgalius palietė vilniečių vėliavą.
Vilniaus „Žalgiris“ – Poznanės „Lech“
Vilniaus „Žalgirio" sirgaliai kaltinami sumušę neįgalų vaikiną / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pakruojyje kalbama, kad „Žalgirio“ sirgaliai sumušė neįgalų jaunuolį, nes šis prisilietė prie Vilniaus ekipos vėliavos, pritvirtintos prie stadiono apsaugos tvoros. Neva „Norgaudos“ apsaugos bendrovės darbuotojai vis dėlto sugebėjo apsaugoti vaikiną nuo įširdusios „Pietų IV“ sirgalių kariaunos, nors viskas galėjo pasibaigti ir tragiškiau.

Tiesa, po incidento nė viena iš pusių didelių pretenzijų nereiškė: vietos policijos nuovada pareiškimo iš nukentėjusių pusių nesulaukė.

Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo sirgalių senbuviu laikomas Ingvaras Butautas 15min.lt pakomentavo situaciją ir tikino, kad neįgaliojo niekas nemušė, o jei kas ir turėtų pretenzijų, tai tik vilniečiai ar apsaugos darbuotojai – pastarieji dėl sirgalių pakelto tono kalbant su jais, o vilniečiai – dėl apsaugos darbuotojų neatliekamų pareigų.

„Visa ši istorija su sumušimu yra „nulinė“, niekinė. Niekas to vaikino nei mušė, nei dar kaip nors daužė. Pastūmė – taip. Esmė labai paprasta: per pertrauką nutariau atsisėsti ir pasėdėti – nesu jaunas, tai, suprantama, kad kojos kai kada poilsio prašo (juokiasi). Ir matau, kad ateina vyrukas ir ramiai sau atrišinėja mūsų pakabintą vėliavą.

Labas rytas, Naujieji metai – prie pat stovi apsauginis, gal už kokių penkiasdešimt centimetrų, jis nieko neveikia, o tas vyrukas nurišinėja svetimą vėliavą. Du kartus jam šaukiau „ei, ką darai“. Jokios reakcijos – vienas nurišinėja, apsauginis to nenori matyti. Kad nurišama vėliava, pamatė ir kiti mūsiškiai. Jie pribėgo ir pabandė nustumti tą tautietį. Tuomet iškart „pasijungė“ apsauga. Kas jau turėtų kokių nors pretenzijų, tai apsauginiai: pradžioje šiek tiek pasistumdėme, bet viskas labai greitai apsiramino“, – dėstė I.Butautas.

Futbolo sirgalius iš Vilniaus aiškino, kad apsaugos darbuotojų vadovai bandė sužinoti, kodėl „Žalgirio“ sirgaliai gavo būtent tas vietas Pakruojo stadione. Vilniečiai per karštą šeštadienio popietę buvo „įsikūrę“ po stadiono stogu, kad galėtų apsisaugoti nuo kaitrių saulės spindulių.

„Po to apsauga pasakė, kad atvažiuos policija, ir, jei bus pareiškimų, visus mus nuveš į nuovadą. Tačiau niekas niekam neturėjo pretenzijų ir visa ši istorija baigėsi niekuo.

„Blogiausia, kad net ir to susistumdymo ar pokalbio pakeltu tonu galėjo ir nebūti. Juk apsaugos darbuotojas mato, kad ateina kažkas, nurišinėja vėliavą. Ir tikrai tai ne „Žalgirio“ sirgalius, nes visi jie yra krūvoje kartu.

Paklausk, pasakyk, kad to daryti negalima – taip būtų užbėgta už akių konfliktinei situacijai. Dabar viskas išpūsta – „Žalgirio“ sirgaliai sumušė neįgalųjį, beveik pradėjo riaušes. Nesąmonė kažkokia“, – kalbėjo „Žalgirio“ futbolo ekipos vienas garsiausių sirgalių.     

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius