Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neregėta Rytų Timoro afera – klastojo brazilų pasus, kad šie galėtų žaisti rinktinėje

Azijoje pavyko atskleisti sunkiai tikėtiną futbolo aferą. Nedidelės pietryčių Azijos šalies Rytų Timoro futbolo federacijos vadovai kelis metus klastojo pasus ir krikšto dokumentus, kad brazilų futbolininkai galėtų žaisti Rytų Timoro rinktinėje.
Rytų Timoro futbolo rinktinė
Rytų Timoro futbolo rinktinė / FIFA.com nuotr.

Bendras Azijos futbolo konfederacijos (AFC) ir FIFA tyrimas galiausiai atskleidė šį sukčiavimo atvejį. Rytų Timoro rinktinė gavo dvejų metų diskvalifikaciją ir yra pašalinta iš 2023 metų AFC Azijos taurės turnyro.

Mažos, vos 1,1 mln. gyventojų turinčios šalies futbolo federacijos šulai padirbdavo žaidėjų dokumentus, kuriuos įrašydavo, kad vienas arba abu futbolininko tėvai gimę Rytų Timore. Taip jiems būdavo leista žaisti už šios šalies rinktinę.

Kaip rašo BBC, per 14 metų, kai Rytų Timoras suformavo futbolo rinktinę, ši iškovojo vos penkias pergales. Pirmoji iš jų, Kambodžos sutriuškinimas 5:1, buvo 2012 m. Tuomet Rytų Timorui pritrūko nedaug, kad patektų į Pietryčių Azijos rinktinių čempionatą.

Mažiausiai septyni žaidėjai dalyvavo dešimtyje atrankos į pasaulio čempionatą rungtynių 2015-aisiais. Pavyzdžiui spalio mėnesio mače su Palestina visi septyni žaidė startinėje Rytų Timoro ekipos sudėtyje.

Iš viso suabejota net 36 rungtynių rezultatais. 29 iš jų patenka AFC jurisdikcijai, kitos septynios – FIFA.

Visi šie susitikimai žaisti nuo 2012 m. liepos iki 2015 metų spalio mėnesio. Įtariama, kad Rytų Timoro futbolo valdininkai dokumentus klastojo ir anksčiau, tačiau nepavyko rasti oficialių dokumentų su rungtynių sudėtimis iš ankstesnių metų.

Šalies futbolo federacija gavo 76 tūkst. JAV dolerių baudą ir buvo suspenduota trims metams. Federacijos generalinis sekretorius nuo futbolo nušalintas trims metams. FIFA ir AFC tyrime neminimas nė vienas futbolininkas, kuriam būtų pareikšti kokie nors kaltinimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius