Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtumas: Madrido „Real“ trenerio postą siūlo Rafaeliui Benitezui

Nė vieno titulo šį sezoną neiškovojęs Madrido „Real“ klubas ieško pamainos komandos treneriui Carlo Ancelotti. Tarp spaudoje minimų pavardžių pastarąją savaitę atsidūrė ir „Napoli“ ekipai vadovaujantis ispanas Rafaelis Benitezas.
Rafaelis Benitezas
Rafaelis Benitezas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

55-erių metų R.Benitezas yra „Real“ futbolo akademijos „produktas“, įvairaus amžiaus jaunimo ekipose žaidęs nuo 14 iki 21 metų. Vis dėlto, pagrindinėje „Real“ ekipoje buvęs gynėjas taip ir nežaidė, o karjerą dėl traumų baigė būdamas 26-erių.

„Napoli“ ekipą treniruojančio R.Benitezo agentas Garcia Quilonas teigė, kad strategas „būtų labai laimingas“, jeigu taptų „Real“ klubo treneriu.

„Rafa buvo „Real“ žaidėjas, jis yra iš Madrido ir treniravo klubo B komandą. Manau, kad kiekvienas su tokia istorija būtų laimingas, galėdamas stoti prie komandos vairo. Šiuo metu nieko konkretaus nėra – viskas gandų lygyje“, – sakė G.Quilonas.

1993-1995 m. R.Benitezas trenerio karjerą pradėjo kaip „Real“ klubo dublerių komandos treneris. Geriausiai ispanas žinomas kaip „Valencia“ (2001-2004 m.) ir „Liverpool“ (2004-2010 m.) klubų strategas.

Su „Valencia“ R.Benitezas dukart tapo „Primera“ lygos čempionu, laimėjo UEFA taurę, su Liverpulio klubu 2005 metais triumfavo UEFA Čempionų lygos turnyre ir laimėjo UEFA Supertaurę.

2012 m. pabaigoje „Chelsea“ klubui atleidus Roberto di Matteo laikinuoju treneriu buvo paskirtas R.Benitezas. Tai supykdė daugelį „Mėlynųjų“ gerbėjų, bet treneris užbaigė sezoną laimėdamas UEFA Europos lygos turnyrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius