Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo chamiškų šūksnių Klaipėdoje atsiribojusio „Žalgirio“ kapitonas Deividas Šemberas: „Aš nekalbėsiu apie tai“

„Kam tada dirbti ir treniruotis, jei nenori trofėjų? Tai pirmoji šį sezoną taurė ir mes ją privalome iškovoti, privalome tai įvykdyti“, – ketvirtadienį po rytinės treniruotės kalbėjo Vilniaus „Žalgirio“ futbolo ekipos kapitonas Deividas Šemberas. Šeštadienį šalies čempionas „Žalgiris“ jau trečią kartą iš eilės žais dėl Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės. Šįkart Utenoje vilniečių varžovai lemiamame turnyro mače bus Gargždų „Bangos“ futbolininkai.
Rungtynių akimirka
Vilniaus „Žalgiris“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo pergalių nepavargsi

„Galima pavargti nuo pralaimėjimų, tačiau nuo pergalių ir laimėjimų – tikrai nepervargsi. Kokį iškovotą trofėjų per savo karjerą išskirčiau? Nežinau, manau, kad šis LFF taurės turnyro finalas ir norima pergalė man būtų išskirtinė“, – teigė buvęs Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas D.Šemberas.

Puiku laimėti taurę, nepakartojama ją laimėti antrą kartą, o trečią kartą tai padaryti būtų tikra fantastika. Ir tai yra mūsų tikslas.

Komandos treneris lenkas Marekas Zubas tikino, kad norėtų, jog nugalėtojas paaiškėtų per 90 minučių kovos, o ne per pratęsimą, ir juolab ne per 11 metrų baudinių seriją. Mat dvejus metus iš eilės žalgiriečiai LFF taurę „iškrapšto“ iš varžovų tik po 11 metrų serijos loterijos.

„Puiku laimėti taurę, nepakartojama ją laimėti antrą kartą, o trečią kartą tai padaryti būtų tikra fantastika. Ir tai yra mūsų tikslas. 11 metrų baudiniai sirgaliams yra adrenalinas, džiaugsmas, tačiau ši loterija nėra maloni komandoms. Per daug streso. Norėčiau, kad viskas paaiškėtų per 90 minučių. Kiekviena papildoma minutė yra papildomas pavojus žaidėjams patirti traumas. Taip, aš jau esu numatęs penkis žaidėjus, net septynis, kurie galėtų dalyvauti šioje loterijoje, tačiau norėtųsi paprastesnės rungtynių pabaigos“, – konstatavo M.Zubas.

Tikslas – sėkmingas pasirodymas tarptautinėje arenoje

Klubo direktorius Mindaugas Nikoličius mąstė ne tik apie artėjantį LFF finalą, jis didesnį dėmesį žadėjo skirti birželio 23 dieną vyksiantiems UEFA čempionų lygos burtų traukimams, galimam varžovui ir ekipos stiprinimui.

„Jau aišku, kad savo kovas UEFA čempionų lygoje pradėsime liepos 15 dieną. Tad iki tol turėtume sustiprinti ekipą, nes perėjimų langas mūsų šalyje atsidaro taip pat birželio 23-iąją. Paskolinti Egidijus Vaitkūnas, Pavelas Komolovas bei Mantas Kuklys su klubu turi sutartis ir netrukus mes nuspręsime, kokia bus jų ateitis mūsų komandoje.

Paskolinti Egidijus Vaitkūnas, Pavelas Komolovas bei Mantas Kuklys su klubu turi sutartis ir netrukus mes nuspręsime, kokia bus jų ateitis mūsų komandoje. Deramės su dar dviem žaidėjais.

Galvojame ir deramės su dar dviem žaidėjais. Žinoma, dar viskas priklausys ir nuo to, ką gausime per burtus – jei bus „Ventspils“, tai vienas pasistiprinimo variantas, jei Glazgo „Celtics“ – visai kas kita. UEFA čempionų lygos atranka yra vienas svarbiausių šio sezono tikslų. Jei įveiktume antrą čempionų lygos atrankos etapą, jis garantuotų mums labai svarią UEFA finansinę injekciją“, – kalbėjo vienas iš „Žalgirio“ vadovų.

Buvo įžeidimai ar nebuvo?

Per spaudos konferenciją buvo aptartas ir praėjusį savaitgalį per Lietuvos futbolo A lygos čempionato kovas įvykęs incidentas – Klaipėdos „Atlanto“ futbolo klubo treneriai ir administracija apkaltino Vilniaus „Žalgirio“ ekipą chamišku elgesiu. Neva po rungtynių, kurias „Žalgiris“ laimėjo 1:0, persirengimo kambaryje žalgiriečiai pro atviras duris klaipėdiečiams šaukė rusiškai „čiulpkite“.

Štai kaip klaipėdiečių klubo „Facebook“ puslapyje aprašoma visa šeštadienio situacija po rungtynių:

„Atlantas“ nečiulpė ir nečiulps

Po rungtynių stadiono fojė, prie „Žalgirio“ persirengimo kambario įvyko incidentas, vos nevirtęs muštynėmis.

Grįžę į drabužinę „Žalgirio“ futbolininkai, tyčia atsidarę persirengimo patalpos duris, skandavo ir girdėjosi, kaip tarp kitų žodžių sklido ir žodis „Сосать“.

Klubo žaidėjų selekcininkas Paulius užvėrė „Žalgirio“ duris, kad nesigirdėtų fojė esantiems žmonėms isteriški ir nelabai suvokiami varžovų žodžiai.

Po to, kai buvo užvertos durys, Mindaugas Nikoličius dar kartą jas tyčia atidarė. Tuomet jau Pauliaus kantrybė neišlaikė, jis spyrė į „Žalgirio“ duris.

Svarbesnis nei treneris Zubas asmuo „susižaibavo“ su šauniai pasielgusiu Pauliumi. Iki muštynių trūko nedaug, nes jau kiti „Atlanto“ klubo atstovai būtų pasirengę paauklėti čempionus.

Svarbesnis nei treneris Zubas asmuo „susižaibavo“ su šauniai pasielgusiu Pauliumi. Iki muštynių trūko nedaug, nes jau kiti „Atlanto“ klubo atstovai būtų pasirengę paauklėti čempionus.

Incidentą numalšino rungtynių komisaras, buvęs tuo metu fojė. O „Atlanto“ treneris K.Sarsanija spaudos konferencijoje užsiminė apie nesolidų varžovų komandos elgesį.

„Kai aš atėjau, konfliktas praktiškai jau buvo pasibaigęs, – apie šeštadienio „Atlanto“ ir „Žalgirio“ priešpriešą kalbėjo M.Nikoličius. – Kai aš atėjau į rūbinę, visi jau dainavome „žalgiriečiai“. Kitas momentas – bulvarinio turinio įrašas, kuris pasirodo 1 valandą nakties. Apie viską reikia klausti „Atlanto“ spaudos tarnybos vadovo pono Kavarzos“.

– Bulvarinis įrašas, ar ne, tačiau jau per spaudos konferenciją po mačo „Atlanto“ treneris K.Sarsanija pareiškė, kad „Žalgiris“ rūbinėje neturėjo peržengti etikos normų.

– Tai trenerio ir reikėjo paklausti, ką jis turėjo galvoje, tai sakydamas. Aš net negaliu pasakyti, kas, koks ir ką sakė žaidėjas maudydamasis duše.

– Kaip jūs, kaip vadovas, reaguojate į tokias galimas žaidėjų skanduotes?

– Aš tikrai negirdėjau, kad tai būtų skirta kuriam nors iš „Atlanto“ žaidėjų. Aš sakau, atėjau tada, kai jau dainavome „žalgiriečiai“.

Į klausimą, ar tiesa, kad rūbinėje vos nesusimušė M.Nikoličius ir vienas iš „Atlanto“ atstovų P.Paknys, atsakė ir viską stebėjęs „Žalgirio“ žaidėjas D.Šemberas.

„Tai visiška netiesa. Tai, kas parašyta, nieko to nebuvo. Nieko panašaus nebuvo – nebuvo prieita iki susistumdymų ar panašiai. P.Paknys spyrė į duris, kurios buvo praviros įėjus vienam iš žaidėjų. Niekas specialiai jų neatidarinėjo. Tai visiška nesąmonė ir visiškas melas. Ir ta istorija yra toliau vystoma. Tai absurdas“, – kalbėjo vienas garsiausių šalies futbolininkų.

– Bet ar buvo paleisti tie žodžiai? – buvo paklaustas D.Šemberas.

– Užuot kalbėję apie futbolą, pozityvius dalykus, mes dabar eskaluojame tą nesąmoningą temą, kurią paskleidė „Atlantas“. Tad klauskite jų. Mes dabar galvojame apie finalą, o ne apie tai, kas buvo prieš penkias dienas. Mes laimėjome, mes įrodėme, kad esame stipresni. Mes atvažiavome, laimėjome ir išvažiavome.

– Tai buvo toks šūksis „čiulpkit“  ar nebuvo?

– Aš nekalbėsiu, kas buvo. Mes „pravažiavome“ šią istoriją. Mes rengiamės finalui, mes negrįžtame prie tos istorijos. Mūsų pozicija tokia – mes kalbame apie futbolą, o ne apie tai, kas buvo ar bus. Nenorime grįžti prie istorijų, kurios nėra malonios ne tik mums, bet ir jums. Supraskite, mūsų laukia rimtos varžybos ir mes nenorime kelti šios temos.

Leiskite mums ruoštis varžyboms, supraskite mus. Jei jau norite apie tai kalbėti, kalbėkite su „Atlanto“ žmonėmis, kurie šias visas istorijas „išsuka“, išreklamuoja.

Mes nenorime daugiau eskaluoti šios temos. Mes atvažiavome, laimėjome ir išvažiavome. Mums ir toliau visą sezoną kaišios pagalius į ratus.

– Tačiau jei tai teisybė, negalima sakyti, kad futbolas yra viena, o gyvenimas – kita. Tuomet galima prisišnekėti iki to, kad už aikštės ribų žalgiriečiai gali muštis, tačiau apie tai neverta kalbėti, nes tai nėra futbolas...

– Mes nenorime daugiau eskaluoti šios temos. Mes atvažiavome, laimėjome ir išvažiavome. Mums ir toliau visą sezoną kaišios pagalius į ratus.

Taip kovojama prieš visus čempionus – taip buvo su „Kaunu“, „Ekranu“, dabar su „Žalgiriu“. Aš žaidęs daug metų ir žinau – visada stipriausių nemėgsta. Todėl bandys mus apjuodinti, pažeminti, tačiau mes nekreipiame dėmesio į tai. Mes tikrai nenorėjome nieko įžeisti ar kažką pasakyti – kažką kažkas išgirdo ir vysto tą negražią istoriją.

VIDEO: "Žalgirio" spaudos konferencija pie įvykius Klaipėdoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius