-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Oficialu: Ukraina sieks teisės organizuoti pasaulio futbolo čempionatą

Karo draskoma Ukraina sieks kartu su Ispanija ir Portugalija rengti 2030 m. pasaulio futbolo čempionatą. Apie tai trečiadienį pranešta oficialiai.
Ukrainos futbolininkai
Ukrainos futbolininkai / Scanpix/Laskowski/PressFocus/SIPA nuotr.

Ukraina prisijungė prie jau anksčiau suformuoto Ispanijos ir Portugalijos tandemo, kuris susiformavo dar prieš trejus metus.

Trijų Europos šalių varžovais bus keturių Pietų Amerikos valstybių – Argentinos, Čilės, Urugvajaus ir Paragvajaus – variantas.

Ypač svarbus turnyro rengimas būtų Urugvajui, mat kovoms vykstant šioje šalyje, būtų paminėtas irgi Urugvajuje vykusio 1930 m. pasaulio čempionato šimtmetis.

Kalbama, kad į pasaulio čempionatą gali pretenduoti ir Saudo Arabija, kuri turnyrą rengtų su kitų žemynų šalimis – Egiptu ir Graikija.

Ukraina jau turi didžiųjų futbolo turnyrų rengimo patirties. 2012 metais šioje šalyje ir Lenkijoje vyko Europos futbolo čempionatas.

Vis dėlto tada tarp keturių Ukrainos miestų, kuriuose buvo žaidžiami žemyno pirmenybių mačai, buvo ir Doneckas bei Charkivas, kurie dabar yra nuniokoti agresorės Rusijos raketų ir tankų.

Kol kas neaišku, kada FIFA pasirinks pasaulio čempionato šeimininkus. Vis dėlto pasaulio futbolo valdymo organizacija anksčiau buvo žadėjusi, kad sprendimas bus priimtas ne vėliau nei iki 2024-ųjų pabaigos.

Balsavime dėl čempionato šeimininkų dalyvaus visos FIFA narės, įskaitant ir Lietuvą.

Artimiausios pasaulio čempionatas prasidės jau kitą mėnesį ir bus surengtas Katare. 2026-aisiais turnyras vyks Šiaurės Amerikoje – Kanadoje, JAV ir Meksikoje. Tai bus pirmas kartas, kai planetos pirmenybės vyks daugiau nei dviejose šalyse.

Būtent 2026-aisiais pasaulio čempionate pirmą kartą dalyvaus ne 32, o 48 komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius