-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio „Ekranas“ naują sezoną pasitinka kupinas jaunatviško maksimalizmo

Ketvirtadienį vakare Panevėžyje, „Tauros lofte“ rinkosi futbolo gerbėjai. Daugkartiniai šalies futbolo čempionai – Panevėžio „Ekranas“ čia surengė sezono atidarymo renginį. Jo metu komanda pristatė naujuosius klubo žaidėjus bei paskelbė apie sezono tikslus.
Panevėžio „Ekrano“ komandos pristatymas
Panevėžio „Ekrano“ komandos pristatymas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Renginio pradžioje buvo pristatyti vaizdo klipai apie praėjusį futbolo sezoną, kuriame „Ekranas“ pelnė bronzą. Netrukus po to į sceną užkopė keturi žaidėjai. Naujajame „A lygos“ sezone šiemet panevėžiečių gretas papildys gynėjas Džiugas Petrauskas, puolėjas Lukas Kochanauskas ir saugai Tomas Dapkus bei legionierius iš Brazilijos Elivelto Ribero Dantas.

„Prieš sezono pradžią nesijaudinu. Esu optimistas ir tikiu, kad metų pabaigoje mes turėsime užsitikrinę aukštą vietą. Žinoma, tikiuosi geriausio – aukso medalių“, – pasakojo komandos naujokas, Vokietijoje patirties įgijęs T.Dapkus.

„Manau, kad mes šiame sezone ir toliau dominuosime tarp trijų geriausių ekipų. Kaip turnyrinė lentelė atrodys žemiau, prognozuoti sunku. Jau sekmadienį sužaisime pirmas rungtynes su „Kruoja“. Varžovų komanda gana pajėgi, bet, manau, kad pirmąjį išbandymą įveiksime“, – tvirtino mėlynai raudonus marškinėlius šiemet apsivilkęs Dž.Petrauskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio „Ekrano“ komandos pristatymas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio „Ekrano“ komandos pristatymas

Kaip niekada jaunos „Ekrano“ komandos kapitono raištį šiemet dėvės Donatas Petrauskas. Futbolininkas, kuris kovo 14-ą dieną pasitiks savo 30-ąjį gimtadienį, teigė, kad net ir jauna komanda gali būti konkurencinga, todėl nuvertinti panevėžiečius per anksti nederėtų.

„Kapitono raištis man tarsi įsipareigojimas, atsakomybė už kiekvieną komandos narį. Beje, noriu paminėti, kad atjaunėjus mūsų komandai atsirado skeptikų, kurie mus labai nuvertina ir „nurašinėja“ dar net neprasidėjus sezonui. Aš manau, kad būtent tas jaunų žaidėjų entuziazmas, noras tobulėti, darbas treniruotėse ir trenerio perduodama patirtis gali tapti mūsų stiprybės priežastimi. Mes esame pasiryžę parodyti daugiau nei iš mūsų tikimasi“, – mintimis dalijosi saugo pozicijoje rungtyniaujantis D.Petrauskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio „Ekrano“ komandos pristatymas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio „Ekrano“ komandos pristatymas

Šį sezoną „Ekrano“ komandos vadžias perėmė treneris Valdas Dambrauskas. Jo asistentu tapo Marius Skinderis. Ekraniečiams šiemet diriguosiantis V.Dambrauskas tvirtino, kad tiki jaunos komandos perspektyva. Anot stratego, jauni vaikinai dega noru žaisti ir aikštėje tikrai nesileis stumdomi.

„Mes pirmiausia esame stiprūs tuo, kad mumis niekas netiki. Antras dalykas – aš tais žaidėjais labai tikiu. Jie yra jauni, azartiški, nori žaisti ir, svarbiausia, jie nieko nebijo. Tai, kad jie nieko nebijo, manau, pamatysime jau sekmadienį rungtynėse su „Kruoja“. Nežinau, kaip mes sužaisime, koks bus rezultatas. Vienintelis dalykas, ką mes galime prižadėti, yra tai, kad mes tikrai nenuleisime rankų ir nepasiduosime“, – sakė komandos vyr. treneris V.Dambrauskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio „Ekrano“ komandos pristatymas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio „Ekrano“ komandos pristatymas

Panevėžio „Ekranas“ šiemet švenčia penkiasdešimties metų jubiliejų. Šia proga žaidėjus ir sirgalius pasveikino ir klubo techninis direktorius Valdemaras Šteinas. Ilgametis futbolininkas prisiminė komandos ištakas ir teigė, kad tokią jauną komandą „Ekranas“ turėjo jau labai seniai. Komandos senbuvis žaidėjams taip pat pranešė ir gerų naujienų.

„Klubo prezidentas Aušrys Labinas šiandien pats važiavo registruoti komandos ir, atrodo, kol kas visi procesai vyksta gerai. Vėliau žengsime dar vieną žingsnį, ruošime dokumentus ir sieksime gauti UEFA licenciją, dalyvausime UEFA turnyre, gausime šiek tiek pinigėlių. Tikiuosi, kad išsikapstysime iš to liūno“, – naujienomis dalijosi V.Šteinas. „Ekrano“ komanda šiemet atjaunėjo dėl to, jog klubo kasoje švilpauja vėjai. Klubą paliko beveik visi patyrę žaidėjai, daugumai jų klubas skolingas. Nemažai buvusių klubo žaidėjų siekia savo pinigus atgauti per teismus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio „Ekrano“ komandos pristatymas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio „Ekrano“ komandos pristatymas

Po oficialios renginio dalies nestigo ir pramogų. Žaidėjai kartu su savo sirgaliais galėjo dalyvauti viktorinoje ar suremti ginklus stalo futbolo varžybose. Būtent pastaroji atrakcija ir sutraukė daugiausiai aistruolių. Mesti iššūkį ekraniečiams šioje rungtyje galėjo visi norintys.

Lietuvos futbolo „A lygos“ čempionatas prasidės jau sekmadienį. Panevėžio „Ekranas“ pirmąsias rungtynes sužais savo žiūrovų akivaizdoje. Akistata su svečiais iš Pakruojo – „Kruojos“ vienuolike Panevėžio futbolo akademijos stadione prasidės 12 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius