Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai Izraelyje sieks išnaudoti istorinį šansą

Lietuvos čempionas Panevėžio „Ekranas“ ruošiasi svarbiausiam sezono mačui, UEFA Europos lygos atsakomosioms rungtynėms prieš Tel Avivo „Hapoel“ (Izraelis).
„Ekrano“ treniruotė
„Ekrano“ futbolininkai tikisi dar vienos staigmenos. / fkekranas.lt nuotr.

Pirmosiose poros rungtynėse namuose 1:0 svečius iš Izraelio sensacingai nugalėję lietuviai dar vieną staigmeną žada pateikti ketvirtadienį, kai 20.30 val. Lietuvos laiku „Bloomfield“ stadione įvyks atsakomasis mačas.

Jei „Ekranui“ pavyks išsaugoti turimą pranašumą, panevėžiečiai perrašys Lietuvos futbolo istoriją – pirmą kartą pateks į UEFA Europos lygos grupių varžybas.

„Ekrano“ vyr. treneris Valdas Urbonas:

„Oras karštas, bet tai ne naujiena. Apskritai, sąlygos labai geros, veja puiki. Nematau išskirtinių dalykų, kurie mums būtų nepalankūs. Svarbiausios kiekvienos ateinančios varžybos, šį sezoną turėjome jau pakankamai svarbių rungtynių, komanda yra patyrusi ir nėra taip, jog žaidėjai ypatingai kažkaip reaguotų į ketvirtadienio mačą. Vyrai ruošiasi, atvažiavo rimtai susikaupę ir kažkokios išskirtinės, kaustančios įtampos nėra. Svarbiausia – maksimaliai koncentruotai sužaisti šias rungtynes.

Aš manau, kad esame stipriausios sudėties, kokią tik šiai dienai galime turėti. Šiek tiek Ignas Dedura per treniruotę susižalojo, tačiau viliuosi, jog jis galės rungtyniauti pilna jėga ir būsime optimalios sudėties.“

Vienas Panevėžio klubo lyderių saugas Marko Andelkovičius, praleidęs pirmąjį mačą dėl diskvalifikacijos už raudoną kortelę, pridūrė, jog favoritu reikėtų laikyti namų komandą, tačiau „Ekranas“ bus gerai pasiruošęs ir sieks palankaus rezultato.

„Ketvirtadienį – labai svarbus mačas, sezono rungtynės. Stadiono veja yra puiki, oras taip pat geras. Manau, būsime gerai pasiruošę reprezentuoti Lietuvos futbolą. Svarbu susikoncentruoti visas 90 minučių, atiduoti maksimaliai visas jėgas ir bus matyti, kokį rezultatą pasieksime. Svarbi detalė ta, jog mes turime nedidelį pranašumą pasiekę pergalę namų rungtynėse. Reikia siekti kuo geresnio mums rezultato.

Galbūt rungtynių favoritas yra “Hapoel„, juk jie žaidžia namuose. Apskritai, žvelgiant į Izraelio komandos rezultatus, sausai vertinant, jie yra pranašesni. Tačiau pirmas mačas parodė, jog galime pasiekti gerą rezultatą. Čia bus jiems palanki atmosfera, pilnas stadionas, tad dėl to galbūt jie yra favoritai atsakomajame mače.

Mes koncentruosimės į gynybą, svarbu nepraleisti įvarčio pirmojoje rungtynių pusėje. Be to, stengsimės kontratakuoti, išnaudoti standartines situacijas, ieškosime šansų prie jų vartų.“

„Ekrano“ saugas Aurimas Vertelis: „Vienareikšmiškai galima sakyti, jog jie dvikovos favoritai. Čia jiems palankus klimatas, turės daug sirgalių. Oras nėra tipiškas, truputį per karšta. Vakare nors nėra saulės, tačiau labai tvanku, išeikvojama daug skysčių.

Prarastas šansas su BATE, dabar nėra kaip, kuo dar labiau motyvuoti komandą. 1:0 po pirmų rungtynių, reikia tik eiti į aikštę ir kovoti bei siekti galutinio tikslo – išėjimo į kitą etapą. Palaikomi savų sirgalių, jie bandys pelnyti kuo greitesnį įvartį, skubės atakuoti, nes jiems reikia pasižymėti ne vieną kartą. Na, o mums svarbu apsiginti ir vėliau ieškoti priekyje galimybių, lydint Fortūnos įmušti įvartį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius