Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbta, kaip bus renkamas „Auksinio kamuolio“ laimėtojas

Prancūzijos futbolo žurnalas „France Football“ paskelbė naują tvarką, kaip bus renkamas prestižinio „Auksinio kamuolio“ („Ballon d'Or“) prizo nugalėtojas.
Auksinis kamuolys
Auksinis kamuolys / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 FIFA

Praėjusį penktadienį baigėsi šešerius metus galiojusi „France Football“ ir FIFA sutartis, pagal kurią abi organizacijos rinko vieną geriausią pasaulio futbolininką. FIFA apie savo planus dėl analogiško apdovanojimo nepaskelbė.

Nuo šiol „Auksinio kamuolio“ laimėtoją rinks tik žurnalistai – balsavime nebeliks kiekvienos pasaulio rinktinės trenerio ir kapitono.

Kiekvienų metų pabaigoje bus paskelbtas ne 23, o 30-ies sportininkų pretendentų sąrašas, tačiau prieš pat rinkimų pabaigą jis nebebus sutrumpinamas iki trijų. Nugalėtojas bus paskelbiamas kitų kalendorinių metų sausio mėnesį.

Dar 1956 m. „France Football“ įsteigtas prizas iki 1995 metų buvo teikiamas tik Europoje žaidžiantiems futbolininkas, o 2007 metais sujungtas su FIFA geriausio pasaulio futbolininko rinkimais.

FIFA savo apdovanojimą įkūrė 1991 metais, tačiau jis niekada nesulaukė tiek daug pripažinimo, kaip „Ballon d'Or“, tad organizacija įsigijo teises į šį prizą.

1991-2007 m. laikotarpiu, kai buvo teikiami du prizai, laimėtojai dažnai būdavo skirtingi. Prizininkas šiuo laikotarpiu sutapo tik septynis sykius.

2008 ir 2009 m. dar buvo teikiami skirtingi prizai, tačiau juos atitinkamai laimėjo Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo. Rinkimų rezultatai buvo bendri.

2010-2015 m. prizas jau buvo vienas ir vadinosi „FIFA Ballon d'Or“. Balsavime dėl geriausio pasaulio žaidėjo dalyvavo futbolo žurnalistai, rinktinių treneriai ir kapitonai.

2008-2015 m. laikotarpiu apdovanojimą laimėjo tik du žaidėjai – L.Messi (2008, 2010, 2011, 2012 ir 2015) bei C.Ronaldo (2009, 2013 ir 2014). Paskutinis be šių žaidėjų laimėtoju 2007 m. buvo paskelbtas Kaka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius