-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paskutiniai bilietai į Čempionų lygą – rusams, danams, anglams, vokiečiams ir kroatams

Po trečiadienį sužaistų likusių penkerių paskutinio kvalifikacinio etapo atsakomųjų rungtynių paaiškėjo visos Čempionų lygos grupių etapo komandos. Paskutinius bilietus į prestižinį turnyrą iškovojo „Manchester City“, Menchengladbacho „Borussia“, „Rostov“, „Kobenhavn“ ir Zagrebo „Dinamo“.
Nolito
Nolito / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Galingai į Čempionų lygą įšoko Rusijos vicečempionas „Rostov“ klubas. Jis 4:1 atsakomojoje dvikovoje namuose sutriuškino Amsterdamo „Ajax“ ir debiutuos prestižiškiausio žemyno turnyro pagrindiniame etape.

34-ąją minutę iranietis Sardaras Azmounas išvedė šeimininkus į priekį, 52-ąją Aleksandras Erochinas persvarą padvigubino, o tašką mače padėjo dar po aštuonių minučių pasižymėjęs ekvadorietis Christianas Noboa.

66-ąją minutę Dmitris Polozas į „Ajax“ vartus įmušė dar ir ketvirtą kartą ir tik tuomet olandai atsipeikėjo. 83-ąją minutę Fiodoras Kudriašovas gavo raudoną kortelę, o 11 metrų baudinį realizavo Davy Klaassenas, tačiau sukurti stebuklo svečiai jau neįstengė.

Pirmasis mačas Nyderlandų sostinėje buvo pasibaigęs taikiai 1:1.

Mažiausiai intrigos buvo Mančesteryje, kur vietos „Manchester City“ susitiko su Bukarešto „Steaua“. Prieš savaitę Rumunijoje anglų klubas buvo laimėjęs net 5:0, tad atsakomasis mačas tebuvo formalumas.

Šį kartą Josepo Guardiolos auklėtiniai irgi buvo stipresni, o vienintelį įvartį 56-ąją minutę pelnė Fabianas Delphas.

Panašiu maršrutu į grupės etapą įžengė Menchengladbacho „Borussia“, kuri svarbiausią darbą buvo nuveikusi prieš savaitę, kai Berne 3:1 nukovė vietos „Young Boys“.

Visgi ir atsakomojoje dvikovoje vokiečių pranašumas klausimų nekėlė. Thorganas Hazardas bei Raffaelis pelnė po tris įvarčius ir „Borussia“ šventė užtikrintą pergalę 6:1.

Čempionų lygoje žais ir danų „Kobenhavn“, svečiuose išplėšęs lygiąsias 1:1 su Nikosijos APOEL. Pirmą dvikovą namuose Kopenhagos klubas buvo laimėjęs 1:0.

Daugiausiai intrigos buvo Zalcburge, kur vietos „Salzburg“ per pagrindinį laiką sužaidė taikiai 1:1 su Zagrebo „Dinamo“. Kadangi tokiu pačiu rezultatu buvo pasibaigęs ir pirmasis mačas Zagrebe, komandoms teko žaisti pratęsimą.

Mačo didvyriu tapo alžyrietis El Arbi Soudani. Būtent jis 95-ąją minutę pasiuntė kamuolį į austrų vartus ir padovanojo Zagrebo klubui bilietą į grupių etapą – 2:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius