-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Peštynės dėl L.Messi: kur pasuks pasaulio čempiono karjera?

„Lionelis Messi po šio sezono paliks Paryžiaus „Saint-Germain“ klubą. Dėl to nebėra jokių abejonių“, – trimituoja garsusis futbolo perėjimų apžvalgininkas Fabrizio Romano ir užsienio žiniasklaida.

Nors PSG bandė pratęsti sutartį su 35-erių kamuolio burtininku, siūlydamas 25 proc. susimažinti atlyginimą (L.Messi Paryžiuje, pasak pranešimų, uždirba apie 35 mln. eurų per sezoną), derybų tiltus galutinai sudegino paskutiniai įvykiai, pasibaigę argentiniečio suspendavimu.

L.Messi, kuris yra ir Saudo Arabijos turizmo ambasadorius, po skaudžios nesėkmės Prancūzijos čempionate be klubo leidimo, kaip teigia PSG, išvyko į minėtą šalį ir dėl to dviem savaitėms buvo nušalintas nuo komandos.

Galiausiai sukilimą prieš klubo valdžią ir patį L.Messi sukėlė ištikimiausi PSG sirgaliai, triukšmingai reikalaujantys, kad argentiniečio Paryžiuje nebeliktų. Kartu su juo ir Neymaro bei Marco Verratti.

Tad kur pasuks tolesnė L.Messi karjera? Užsienio žiniasklaidoje regimi trys realiausi scenarijai.

„Barcelona“

Pirmas ir labiausiai tikėtinas – sugrįžimas į „Barcelona“ klubą. L.Messi Katalonijos sostinę su ašaromis akyse paliko 2021-aisiais, o karjeros etapas Paryžiuje laimės neatnešė.

Juolab, kad vos prieš kelias savaites argentinietis buvo pastebėtas Barselonos oro uoste su 15 lagaminų, nors ir bandė prasmukti pro slaptą išėjimą.

VIDEO: Lionel Messi lands in Barcelona 'via airport's secret door with 15 bags ahead of Barca Transfer

Tiesa, problemos, dėl kurių L.Messi turėjo išsiskirti su „Barca“, liko tos pačios – milijardinė klubo skola.

Žurnalistas Davidas Bernabeu iš Sport.es praneša, kad „Barcelona“ buvusiam savo lyderiui siūlys gerokai mažesnę algą, nei jis gavo paskutiniame savo sezone Barselonoje.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi „Barcelona“ klubą 2021 m. paliko su ašaromis akyse.
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi „Barcelona“ klubą 2021 m. paliko su ašaromis akyse.

Pasak pranešimo, L.Messi atlygis siektų tik ketvirtadalį buvusio uždarbio – 25 mln. eurų vietoje buvusių beveik 100. Visa tai – neatskaičius mokesčių.

Galiausiai į L.Messi sąskaitą įkristų apie 13 mln. eurų. Panašiai tiek, kiek Barselonoje uždirba lenkas Robertas Lewandowskis.

Siūlomo kontrakto trukmė – dveji metai. Be to, L.Messi pats galės nuspręsti išvykti iš komandos po pirmojo sezono.

Saudo Arabija

Kur kas labiau viliojančiai, pinigine prasme, skamba Saudo Arabijos klubo Rijado „Al-Hilal“ pasiūlymas.

Teigiama, kad jis Argentinos futbolo žvaigždei yra pasirengęs mokėti net 400 mln. eurų per metus. Tai būtų dvigubai daugiau nei pasaulio rekordas, kurį gauna taip pat Saudo Arabijoje, tik kitame klube – Rijado „Al-Nassr“, žaidžiantis amžinas L.Messi konkurentas Cristiano Ronaldo.

Nepaisant astronominio pasiūlymo, minėtasis F.Romano tvirtina, kad L.Messi prioritetu išlieka žaidimas Europoje.

MLS lyga

Trečiasis ir mažiausiai įtikinamai skambantis L.Messi ateities kelias veda į Jungtines Amerikos Valstijas, kuriose karjeros pabaigoje žaidė ir pats Pele.

„The Athletic“ žurnalistas Polas Ballusas rašo, kad tikėjimo prisivilioti L.Messi į MLS lygą nepraranda garsiojo Davido Beckhamo valdomas „Miami Inter“ klubas.

P.Balluso teigimu, pats D.Beckhamas ir kiti Majamio klubo vadovai jau ne sykį buvo susitikę su L.Messi tėvu Jorge. Pats L.Messi turi namą Majamyje ir reguliariai leidžia laiką Pietų Floridoje.

Kiek anksčiau skelbta, kad dėl galimo susitarimo „Inter“ ekipa argentiniečiui galėtų pasiūlyti net ir klubo akcijų.

Karjeros pabaiga?

Birželį 36-ąjį gimtadienį švęsiantis L.Messi gali apsispręsti ir kabinti sportbačius ant vinies. Su Argentinos rinktine triumfavęs paskutiniame pasaulio čempionate jis užpildė savo kolekciją – yra laimėjęs visus įmanomus titulus futbole.

Vis dėlto vis garsiau kalbama, kad L.Messi gali tęsti karjerą iki kitų planetos pirmenybių, kurios po 3 metų vyks JAV, Meksikoje ir Kanadoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“/AP nuotr./Lionelis Messi

Pats argentinietis viename iš savo interviu yra prisipažinęs, kad tašką norėtų padėti ten, kur viskas ir prasidėjo – Rosarijo „Newell's Old Boys“ komandoje Argentinoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius