Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis sezono „El Clasico“: stringanti „Barcelona“ prieš traumų praretintą „Real“

Didžiausia ir populiariausia futbolo dvikova, amžinieji varžovai, nesutaikomi priešai – tai tik keletas epitetų, paprastai priskiriamų „Barcelona“ ir Madrido „Real“ tarpusavio rungtynėms. Šeštadienį 17:15 val. Lietuvos laiku dvi geriausios Ispanijos komandos „Camp Nou“ stadione stoja į „El Clasico“ mūšį.
Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo
Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sezonas

Nors Ispanijos čempionate dar sužaista tik 13 susitikimų iš 38-ių, tačiau ši „El Clasico“ kova gali būti labai svarbi. Vis dar be pralaimėjimų žengiantis „Real“ klubas turi šešių taškų persvarą prieš katalonus, tad pergalės atveju pabėgtų tikrai toli.

Be to, abi komandos jau žaidė su „Atletico“ futbolininkais, kuriuos „Real“ lengvai įveikė, o „Barca“ sužaidė tik lygiosiomis. Pirmajame lygos rate baltiesiems dar liko dvikova su puikiai šį sezoną atrodančia „Sevilla“, kurią katalonai įveikė tik po atkaklios kovos 2:1.

„Barcelona“ jau yra patyrusi dvi nesėkmes ir trejas rungtynes baigusi lygiosiomis, kai per visą praėjusį sezoną patyrė tik penkis pralaimėjimus ir vos ketverias lygiąsias.

Rezultatyviausi „El Clasico“ futbolininkai (vis dar žaidžiantys)
Žaidėjas Klubas Įvarčiai
L.Messi „Barcelona“ 21
C.Ronaldo „Real“ 18
Karimas Benzema „Real“ 8
Luisas Suárezas „Barcelona“ 8

Forma

25 rungtynės iš eilės – tiek mačų „Primera“ pirmenybėse „Real“ yra nepatyrę pralaimėjimo kartėlio. Šių metų vasario 27-ąją baltieji 0:1 pripažino „Atletico“ pranašumą ir nuo tos dienos daugiau nepralaimėjo. Šioje serijoje yra ir pergalė 2:1 „Camp Nou“ stadione.

Per šias 25-erias rungtynes tik trejos sužaistos lygiosiomis, visose pelnytas bent vienas įvartis, o vidurkis – trys per susitikimą.

Katalonai tokia statistika pasigirti negali – 27 taškai po 13-os susitikimų yra blogiausias komandos sezono startas nuo 2007–2008 m., kai buvo užimta trečioji vieta.

Tačiau „Barcelona“ pelnė bent po įvartį pastarajame 21-ame „El Clasico“. Be to, „Barca“ turi ir geriausią visų laikų šių mačų žaidėją – Lionelis Messi į „Real“ vartus yra mušęs 21 įvartį, atlikęs 13 rezultatyvių perdavimų.

Vis dėlto, argentinietis nepasižymėjo jau penkiuose pastaruosiuose „El Clasico“, o ir muša jis dažniau Madride nei Barselonoje. Visai kitokia yra Cristiano Ronaldo statistika. Rezultatyviausias Ispanijos pirmenybių futbolininkas „Barcą“ yra skriaudęs 16-a įvarčių ir 10 jų pelnė būtent katalonų tvirtovėje.

„Primeros“ įvarčių lyderiai
Žaidėjas Klubas Įvarčiai
C.Ronaldo „Real“ 10
L.Messi „Barcelona“ 9
L.Suarezas „Barcelona“ 8
I.Aspas „Celta“ 7
Jose Willianas „Real Sociedad“ 7
Y.Carrasco „Aletico“ 6
K.Gameiro „Aletico“ 6
A.Griezmannas „Aletico“ 6
G.Moreno „Espanyol“ 6
S.Ramirezas „Malaga“ 6

Traumos

Abi komandos turi svarbių praradimų. „Barcelona“ ekipoje jau mėnesį dėl traumos nežaidžia saugas Andresas Iniesta, kuris šeštadienio rungtynėms turėtų būti pasirengęs, tačiau greičiausiai bent jau startinėje sudėtyje jo neišvysime.

Nesunkią traumą išsigydė Gerrardas Pique, žaisti greičiausiai bus pasirengęs ir Jordi Alba, nors turi problemų dėl kelio ir kulkšnies. Prieš savaitę iki metų pabaigos iš rikiuotės iškrito Jeremy Mathieu, o kitas gynėjas Samuelis Umtiti į aikštę grįžo tik šią savaitę, tačiau jau žaidė Ispanijos taurėje.

„Real“ lazaretas dar rimtesnis. Operacijos prireikė puolėjui Garethui Bale'ui, labai maža tikimybė, kad rungtyniauti galės jau kurį laiką iškritęs Toni Kroosas, tikrai neišvysime ir Alvaro Moratos. Klubo medikams tik neseniai ant kojų pavyko pastatyti Casemiro.

Startinės sudėtys

Prognozė:

„Barcelona“ (4-3-3): M.A.-Ter Stegenas, J.Alba, G.Pique, J.Mascherano, S.Roberto; A.Gomesas, S.Busquetsas, I.Rakitičius; Neymaras, L.Suarezas, L.Messi.

„Real“ (4-2-3-1): K.Navasas; Marcelo, S.Ramosas, R.Varane'as, D.Carvajalis; M.Kovačičius, L.Modričius; C.Ronaldo, Isco, L.Vazquezas; K.Benzema.

Pastarųjų keturių „Primeros“ sezonų „El Clasico“
Data Namų komanda Išvykos komanda Rez. Įvarčiai
2012-10-07 „Barcelona“ „Real“ 2:2 L.Messi x2 / C.Ronaldo x2
2013-03-02 „Real“ „Barcelona“ 2:1 K.Benzema, S.Ramosas /
L.Messi
2013-10-26 „Barcelona“ „Real“ 2:1 Neymaras, A.Sanchezas /
Jese
2014-03-23 „Real“ „Barcelona“ 3:4 K.Benzema x2, C.Ronaldo /
A.Iniesta, L.Messi x3
2014-10-25 „Real“ „Barcelona“ 3:1 C.Ronaldo, Pepe, K.Benzema /
Neymaras
2015-03-22 „Barcelona“ „Real“ 2:1 J.Mathieu, L.Suarezas /
C.Ronaldo
2015-11-21 „Real“ „Barcelona“ 0:4 L.Suarezas x2, Neymaras, A.Iniesta
2016-04-02 „Barcelona“ „Real“ 1:2 G.Pique /
K.Benzema, C.Ronaldo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius