-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po „Manchester United“ pergalės arbitras Mike'as Dienas maišomas su žemėmis

Pirmadienio vakarą „Manchester United“ klubas pasiekė šeštąją iš eilės pergalę Anglijos „Premier“ lygoje, tačiau ją užtemdė mažiausiai du neteisingi arbitro Mike'o Deano sprendimai. 48-erių futbolo teisėjas Anglijoje maišomas su žemėmis tiek „West Ham“ trenerio, tiek futbolo ekspertų.
Mike'as Deanas
Mike'as Deanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jau 15-ąją mačo minutę teisėjas parodė tiesioginę raudoną kortelę „West Ham“ žaidėjui Sofiane'ui Feghouli. Žiūrint pakartojimą sunku nuspręsti, jis ar „Man Utd“ gynėjas Philas Jonesas yra tikrasis situacijos kaltininkas, ką jau bekalbėti apie raudoną kortelę.

Sofiane'o Feghouli ir Philo Joneso susidūrimas

„Jis priėmė gėdingai neteisingą sprendimą. Tai stiprus susidūrimas, tačiau dėl jo kaltas Jonesas. Teisėjas pamatė jį besiridenantį ant žolės ir nusprendė, kad kaltas Feghouli.

Žinoma, nedirbant tokio darbo yra labai sunku suprasti, koks jis sunkus. Tačiau M.Deanas klysta nebe pirmą kartą, jis yra arogantiškas, man atrodo, kad jam svarbu aikštėje sukurti šou, būti žaidimo dalimi“, – „Sky Sports“ eteryje situaciją komentavo buvęs „Sunderland“ ir „Arsenal“ puolėjas Niallas Quinnas.

Šį sezoną M.Deanas jau parodė penkias raudonas korteles ir yra daugiausia 11 metrų baudinių skyręs „Premier“ lygos teisėjas.

„Tai tikrai nėra raudonos kortelės vertas epizodas. Galbūt tokį sprendimą teisėjas priėmė dėl Joneso ir kitų „Man Utd“ žaidėjų reakcijos“, – teigė buvęs „Manchester United“ žaidėjas Gary Neville'as.

„West Ham United“ treneris Slavenas Biličius po mačo teigė, kad jo žaidėjas S.Feghouli už šį epizodą nevertas net geltonos kortelės.

„Jonesas atliko kur kas pavojingesnį veiksmą nei Feghouli. Jonesas darė žirkles, lietė kamuolį, tačiau tai buvo labai pavojinga. Tai tikrai ne raudona kortelė“, – teigė S.Biličius.

„Man Utd“ treneris Jose Mourinho nuo situacijos vertinimo išsisuko teigdamas, kad dar nematė pakartojimo, tačiau bandė pateisinti teisėjo klaidą nuovargiu.

„Jeigu atvirai, manau, kad šis šventinis periodas yra sunkus ir teisėjams. Tai puikus laikas žmonėms namuose, žiūrovams stadionuose, tačiau mums yra labai sunku. Net ir man, nors man net nereikia bėgioti“, – teigė J.Mourinho.

Beje, M.Deanas šiose rungtynėse suklydo ir dar kartą, kai 78-ąją minutę įskaitė iš akivaizdžios nuošalės įmuštą Zlatano Ibrahimovičiaus įvartį.

Ibrahimovčiaus įvartis iš nuošalės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius