Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po rezultatyvios šeštosios pergalės „Sūduva“ Lietuvos futbolo A lygoje pakilo į ketvirtąją vietą

Reto grožio rungtynėse Marijampolės „Sūduva“ atsirevanšavo „Trakams“ už apmaudžią nesėkmę pirmojo rato dvikovoje. Pirmavęs, vėliau vijęsis varžovus Suvalkijos klubas pademonstravo puikų kovingumą „SMScredit.lt A lygos“ 13-ojo turo rungtynėse išvykoje ir jau per mačo arbitro pridėtą laiką išplėšė pergalę rezultatu 4:3 (1:1), po kurios turnyro lentelėje pakilo į ketvirtąją vietą, nustumdami senosios sostinės riterius į septintąją.
„Trakai“ – FK „Sūduva“
„Trakai“ – FK „Sūduva“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmojo kėlinio pradžioje svečiai išbandė tą patį scenarijų kaip dvikovoje prieš „Šiaulius“, todėl iškart nuskubėjo į priekį. 10-ąją minutę Tomas Radzinevičius puikiu perdavimu vieną prieš vartus išvedė Karolį Chveduką, tačiau saugas smūgiavo tiesiai į „Trakų“ vartininką.

14-ąją minutę, pamažu išlyginę žaidimą, „Trakai“ surengė pirmą pavojingą ataką. Po perdavimo iš dešinės Džiugas Bartkus kumščiai numušė kamuolį nuo galvos Dzmitrijui Koubui, jis nukrito tiesiai Vytautui Lukšai, kurio pavojingas smūgis skriejo šalia vartų.

T.Radzinevičius sulaukė savo progos po to, kai nesėkmingai galva kamuolį išmušė aikštės šeimininkų gynėjai. Geroje pozicijoje smūgiui atsidūręs puolėjas pabandė savo laimę tolimu šūviu, bet Tadas Kauneckas sužaidė užtikrintai.

20-ąją minutę sėkmė gynyboje lydėjo „Sūduvą“. Po pražangos atlikus perdavimą į baudos aikštelę iš kairiojo krašto D.Koubui iki įvarčio pritrūko keliolikos centimetrų. Galva smūgiuotas kamuolys praskriejo visai šalia skersinio.

Kėlinio viduryje dar vieną greitą išpuolį surengę marijampoliečiai vėl buvo labai arti įvarčio. Po perdavimo iš gilumos prieš vartus išbėgo Audrius Brokas. Išsilaisvinęs iš Besiki Amašukelio gynybos gniaužtų, jis pasinaudojo tuo, kad kiek neužtikrintai sužaidė vartus palikęs bet iki kamuolio nepribėgęs T.Kauneckas, bet smūgis puolėjui nepavyko.

Anksčiau neišgirdęs K.Chveduko ir Tado Labuko reikalavimų skirti 11 m. baudinį, rungtynių arbitras jį skyrė 37-ąją minutę. „Sūduva“ surengė žaibišką kontrataką, A.Brokas tiksliu perdavimu link vartų išvedė K.Chveduką, kurį baudos aikštelėje nugriovė T.Kauneckas. Nepaisant visų „Trakų“ komandos protestų, vartininkui buvo parodyta geltona kortelė, o prie kamuolio stojęs T.Radzinevičius baudinį realizavo užtikrintai.

Persvara svečiai džiaugėsi vos keletą minučių. T.Labukas puikiai prasiveržė iki galinės linijos ir atliko idealų perdavimą į baudos aikštelę, kur smūgiu galva rezultatą išlygino D.Koubas.

Iškart po pertraukos komandos apsikeitė pavojingais išpuoliais, bet T.Labuko ir Valentino Baranovskio smūgiai iš neblogų pozicijų naudos neatnešė.

Šešias minutes trukusi įvarčių fiesta prasidėjo 56-ąją minutę. Povilas Krasnovskis pasiuntė kamuolį link D.Koubo, šis techniškai, vienu lietimu numetė jį Dariui Miceikai į baudos aikštelės kraštą. Saugui smūgis į tolimą kampą pavyko tiesiog fantastiškai, nepaisant D.Bartkaus šuolio, vartininkui nebuvo jokių šansų pasiekti kamuolio.

Persvara išsilaikė vos dvi minutes. K.Chvedukui sėkmingai kovojus baudos aikštelėje, šalia buvusio V.Baranovskio smūgį gynėjas blokavo, tačiau kamuolys atšoko laiku ir vietoje atsidūrusiam T.Radzinevičiui, kuris tokios dovanos neatsisakė ir išlygino rezultatą.

63-ąją minutę dar kartą iššovė D.Miceika. Po perdavimo į baudos aikštelę komandos draugui kamuolį numetė oro dvikovą laimėjęs D.Koubas, o tikslus saugo smūgis vienu lietimu mažai kuo nusileido pirmajam futbolininko įvarčiui rungtynėse.

Povilas Kiselevskis neišnaudojo puikios progos 76-ąją minutę. Įkirtęs į baudos aikštelę ir sulaukęs puikaus perdavimo iš T.Radzinevičiaus futbolininkas nesugebėjo tiksliai pataikyti į kamuolį ir smūgiavo šalia vartų.

„Sūduvą“ išgelbėjo po keitimo aikštėje pasirodę Marko Andjelkovičius ir Mindaugas Grigaravičius.

83-ąją minutę svečiai pasinaudojo tuo, kad kėlę kampinį trakiškiai nespėjo sugrįžti prie savo vartų, ir surengė kontrataką, kurią M.Grigaravičiaus po aštraus ir tikslaus M.Grigaravičiaus peravimo užbaigė M.Andjelkovičius.

Jau per teisėjo pridėtą laiką M.Grigaravičius puikiu tolimu smūgiu privertė T.Kaunecką akrobatiniu šuoliu palydėti visai šalia skersinio skriejusį kamuolį. Tačiau saugas savo progos nepraleido jau kitos atakos metu. Idealiai sužaidęs su T.Radzinevičiumi, žaidėjas įsiveržė į baudos aikštelę, gavo tikslų komandos draugo perdavimą ir, iššokęs prieš vartus, užtikrinai pasiuntė kamuolį į tinklą pro „Trakų“ vartininką.

Per likusį laiką „Trakai“ rungtynių išgelbėti nesugebėjo. Negana to, už labai grubią pražangą iš aikštės buvo pašalintas Vytautas Lukša.

„Trakai“ – Marijampolės „Sūduva“ 3:4 (1:1)

“Trakai”: T.Kauneckas, B.Amašukelis (75 min., J.Januševskis, L.Klimavičius, D.Zachaževskis, J.Kendyšas, P.Krasnovskis, V.Lukša, D.Miceika (86 min. J.Mamajevas), D.Koubas (72 min. P.Malinauskas), T.Labukas.

„Sūduva“: D.Bartkus, V.Bagdanavičius, D.Isoda, M.Kovačevičius, M.Ugge, V.Baranovskis (70 min. M.Grigaravičius), K.Chvedukas, P.Kiselevskis (79 min. M.Andjelkovičius), A.Vaskela, A.Brokas (70 min. G.Russo), T.Radzinevičius.

Įvarčiai: D.Koubas (41), D.Miceika (56, 63); T.Radzinevičius (38, 58), M.Andjelkovičius (83), M.Grigaravičius (90+2).

Geltonos kortelės: T.Kauneckas (38), D.Zachaževskis (62), V.Lukša (87); K.Chvedukas (57), D.Isoda (58), V.Bagdanavičius (67).

Raudonos kortelės: V.Lukša (90+6).

VIDEO: "Sūduvos" ir "Trakų" ekipų dvikova

Dešimties komandų turnyre pirmauja čempionas Vilniaus „Žalgirio“ (29 tšk.) klubas, lenkiantis Klaipėdos „Atlanto“ (23 tšk.) futbolininkus ir Pakruojo „Kruojos“ (22 taškai) vienuolikę.

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris“ 13 8 5 0 34:6 29

2. Klaipėdos „Atlantas“ 13 6 5 2 24:10 23

3. Pakruojo „Kruoja“ 12 6 4 2 23:10 22

4. Marijampolės „Sūduva“ 13 6 2 5 22:21 20

5. Panevėžio „Ekranas“ 13 4 7 2 23:13 19

6. Gargždų „Banga“ 13 5 4 4 14:9 19

7. „Trakai“ 13 4 6 3 22:17 18

8. „Klaipėdos granitas“ 12 2 5 5 13:16 11

9. „Šiauliai“ 12 2 2 8 12:19 8

10.Alytaus „Dainava“ 12 0 0 12 1:67 0

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas – 8 įvarčiai – Ričardas Beniušis („Kruoja“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius