Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po sezono „Barcelona“ liks be vieno savo simbolių – Xavi

Ispanijos čempionų titulą užsitikrinęs „Barcelona“ klubas po sezono praras vieną didžiausių klubo legendų. Jau daugiau nei dešimtmetį Katalonijos klubas neįsivaizduojamas be 35 metų saugo Xavi Hernandezo, kuris pranešė apie pasitraukimą iš komandos pasibaigus sezonui. Xavi Katalonijos ekipoje rungtyniauja nuo 11 metų.
Xavi
Xavi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Specialioje spaudos konferencijoje komandos kapitonas atskleidė, kad dar nenori baigti karjeros, tačiau jaučia, kad atėjo metas žaisti žemesniame lygyje. 

24 metus įvairiose „Barcelona“ amžiaus grupių komandos praleidęs katalonas po sezono išvyks žaisti į Kataro klubą „Al Sadd“, su kuriuo pasirašė dviejų metų sutartį.

„Sprendimas yra sunkus, tačiau galutinis. Klubas man pasiūlė pratęsti sutartį, pasiūlymas labai geras, tačiau aš jau apsisprendžiau. Manau, kad man metas palikti komandą“, – kalbėjo gyva „Barcelona“ klubo legenda.

35 metų futbolininkas į Katarą žadėjo išvykti jau praėjusią vasarą, tačiau naujajam „Barcos“ treneriui Luisui Enrique pavyko perkalbėti žaidėją ir šis liko. Šį sezoną Xavi žaidė 41 komandos rungtynėse, tačiau dažniausiai pasirodydavo po keitimo.

„Vis dar noriu žaisti futbolą, tačiau suprantu, kad metas tai daryti žemesniame lygyje. Manau, kad Katare turėsiu taip pat progą tobulinti save trenerio ir sporto direktoriaus vaidmenyse.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Xavi pranešė apie pasitraukimą iš „Barcelona“ ekipos
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Xavi pranešė apie
pasitraukimą iš „Barcelona“ ekipos

Džiaugiuosi, kad metams atidėjau savo išėjimą, jaučiausi reikalingas komandai, nors būdavo keista nebūti nuolatiniu startiniu žaidėju. Esu tikrai patenkintas, negalėčiau norėti geresnės karjeros nei ta, kurią turėjau“, – sakė Xavi.

Šeštadienį paskutiniame Ispanijos „Primera“ lygos ture Xavi sužais paskutines rungtynes Ispanijos čempionate. Katalonų varžovai bus La Korunijos „Deportivo“ futbolininkai.

„Barca“ jau yra užsitikrinusi „Primera“ titulą, tačiau komandos dar laukia du finalai – Karaliaus taurės (gegužės 30 d., „Camp Nou“) ir UEFA Čempionų lygos (birželio 6 d., Berlynas).

„Turime puikų šansą užbaigti sezoną trigubu trofėjumi. Galime patekti į istoriją. Net negalėčiau tikėtis geresnio atsisveikinimo su komanda scenarijaus“, – sakė Xavi.

35 metų futbolininkas į „Barcelona“ jaunimo akademiją atvyko prieš 24 metus, 1991-aisiais, kai jam buvo vos 11 metų. 1997-2000 jis dar priklausė dublerių ekipai „Barcelona B“, tačiau pagrindinėje komandoje debiutavo dar 1998 metais.

Pagrindinėje ekipoje Xavi iš viso sužaidė net 764 rungtynes ir įmušė 84 įvarčius. 

Per savo įspūdingą karjerą Xavi 8 kartus laimėjo Ispanijos „Primera“ lygą, „Copa del Rey“ taurės turnyro čempionu tapo dukart, šešis sykius iškovojo Ispanijos Supertaurę, tris kartus – UEFA Čempionų lygos trofėjų, dukart – UEFA Supertaurę, dukart tapo FIFA pasaulio klubų čempionato nugalėtoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius