-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos futbolo žvaigždė Patrickas Vieira paskelbė apie karjeros pabaigą

Praėjusį sezoną „Manchester City“ klube rungtyniavęs prancūzas Patrickas Vieira nusprendė baigti profesionalaus futbolininko karjerą. Apie tai 35-erių metų veteranas užsiminė šiandien. Dabar arabų Šeichams priklausančioje ekipoje Vieira bus atsakingas už klubo plėtros valdybą.
Patrickas Vieira baigia karjerą
Patrickas Vieira baigia karjerą / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Manchester City

„Atėjo metas, kuomet turiu atsisveikinti su futbolu. Dabar „City“ klube atliksiu kitas pareigas, todėl turiu gerokai patobulėti verslo srityje. Gerai, kad yra patyrusių žmonių, kurie mane daug ko išmokys“, – sakė Patrickas Vieira.

„City“ atstovas spaudai sakė: „Jis futbole buvo tikrai neeilinis žaidėjas. Savo karjeroje jis daug pasiekė, todėl džiaugiamės, kad toks puikus žmogus galės dirbti mūsų bazėje. Manėme, jog baigęs karjerą Patrickas su mūsų pasiūlymų nesutiks, tačiau jis su juo sutiko. Esame labai laimingi“.

Nors Vieira yra gimęs Senegale, jis būdamas mažamečiu berniuku persikėlė į Prancūziją, todėl ten tobulėjo ir mokėsi futbolo paslapčių. 1995 metais Patrickas buvo pakviestas į šalies jaunių U-21 rinktinę ir jau po sezono jam buvo suteikta garbė apsivilkti nacionalinės vyrų rinktinės marškinėlius.

Prancūzijos rinktinės garbę Vieira gynė 1997-2009 metais ir per šį laikotarpį jis sužaidė 107 rungtynes. Dėl šios prancūzo sėkmės labiausiai prisidėjo jo tautietis, Londono „Arsenal“ komandos treneris Arsene‘as Wengeras, kuris futbolininkui suteikdavo daug žaidybinio laiko.

„Arsenal“ komandoje veteranas rungtyniavo 1996-2005 metais ir tuomet iškovojo net 11 titulų. Trys iš jų – „Premier“ lygos trofėjai. Per devynerius metus praleistus Londone Vieira sužaidė 279 rungtynes ir įmušė 49 įvarčius.

 

VIDEO: Patrick Vieira Greatest Goals

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius