-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš antrąjį „Wembley“ egzaminą rinktinės lyderiai į praeities demonus nežiūri – nori žaisti futbolą

Prieš dvejus metus Igorio Pankratjevo vadovaujama Lietuvos futbolo rinktinė „Wembley“ iš stadiono parsivežė keturis anglų įvarčius, nors jų galėjo būti ir daugiau. Šio pragaro atsiminimas galėtų ne tik kelti prastas mintis, bet ir suteikti papildomos motyvacijos šįkart stengtis daugiau. Vis dėlto Edgaras Jankauskas užtikrino, kad į praeitį rinktinė nežiūri, o žaidėjai kalba ramiai, bet užtikrintai: „Norime žaisti futbolą“.

Atrodo, kad pirmąją, nors ir labai mažą pergalę E.Jankauskas jau yra pasiekęs. Treneris jau įkalė savo komandai į galvas mintį, kad galima ne tik gintis ir tikėtis užbaigti mačą 0:0, bet ir žaisti futbolą. To prieš dvejus metus labiausiai ir trūko.

VIDEO: N.Valskis: „Turim žaisti kaip vienas kumštis“

„Kas buvo prieš tai – buvo prieš tai. Dabar mes bandome žaisti futbolą, o ne tik gintis, ne laukti to 0:0 rezultato. Vienas treneris man klube sakė, kad geriau žaidžiant futbolą pralaimėti garbingai nei sulįsti į gynybą ir galbūt vis tiek praleisti ne mažiau įvarčių. Jei žaisime futbolą, tiek mums, tiek žiūrovams bus kitokios rungtynės“, – prieš rungtynes šeštadienį kalbėjo Nerijus Valskis.

Vienu rinktinės lyderių turėsiantis būti puolėjas žaidžia gerą sezoną Izraelyje, jo kolega atakose Fiodoras Černychas yra vienas geriausių ir rezultatyviausių žaidėjų Lenkijos lygoje, kur jo klubas taikosi į titulą.

Vienas treneris man klube sakė, kad geriau žaidžiant futbolą pralaimėti garbingai nei sulįsti į gynybą ir galbūt vis tiek praleisti ne mažiau įvarčių.

Taip, sekmadienį laukia beprotiškai sunkus mačas prieš aukščiausio lygio žaidėjus, tačiau klubuose prie įvarčių ir pergalių pripratę žaidėjai pagaliau rodo pasitikėjimą savimi ir nacionalinėje komandoje.

E.Jankauskas patikino, kad analizuodami varžovus treneriai žiūrėjo tik 4-5 pastarąsias anglų rungtynes – taip E.Jankausko rinktinė darė visada iki šiol. Iš naujo žiūrėti 2015-ųjų mačą „Wembley“ treneris nemato prasmės.

„Manau, kad jaučiamės drąsiau (nei prieš dvejus metus – aut. past.). Dabar turime daugiau patirties ir žinome, kad reikia įdėti kur kas daugiau pastangų nei prieš dvejus metus. Reikia kovoti iš paskutiniųjų ir tada gal galime pasiekti gerą rezultatą. Mes stiprūs kaip komanda – tai mūsų stipriausia pusė.

VIDEO: Fiodoras Černychas: „Mes stiprūs kaip komanda – tai mūsų stipriausia pusė“

Visi žinome, kokia čia galinga komanda. Mes beveik visi stebime tuos žaidėjus „Premier“ lygoje, žinome jų pliusus ir minusus, reikia stengtis tuo pasinaudoti“, – kalbėjo komandos kapitonas F.Černychas.

Su žurnalistais bendravęs puolėjas buvo geros nuotaikos ir daug juokavo. F.Černychas palygino „Wembley“ ir LFF stadiono vejas, teigdamas, kad skirtumų mažai – „abi vienodai lygios“.

Paklaustas apie jį labiausiai gąsdinantį Anglijos rinktinės žaidėją, Fedia ištarė Londono „Chelsea“ gynėjo Johno Terry pavardę ir iškart pridūrė, kad „jo gi nėra, tad ramu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius