Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš draugiškas rungtynes Norvegijoje – didelės permainos rinktinės sudėtyje

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė draugiškose rungtynėse su Norvegija bus smarkiai pasikeitusi. Lietuvos komandos senbuvius Osle vyksiančiose rungtynėse pakeis mažiau progų parodyti savo sugebėjimus turėję futbolininkai.
Raimondas Žutautas
Raimondas Žutautas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vyriausiojo trenerio Raimondo Žutauto teigimu, kiekvienoje pozicijoje būtina turėti mažiausiai po du žaidėjus, todėl tiek draugiškose rungtynėse su Norvegijos, tiek su Saudo Arabijos komandomis, šansą išsikovoti vietą pagrindinėje sudėtyje ateinančiose atrankos kovose gaus ne vienas naujokas.

Pakviesti trys nauji žaidėjai

Rinktinės sudėtyje Norvegijoje nepamatysime penkių Lichtenšteine rungtyniavusių žaidėjų. Namo išvyko Tomas Danilevičius, Marius Stankevičius, Andrius Skerla, Darvydas Šernas, Saulius Mikoliūnas ir Deividas Šemberas. Su komanda taip pat nebus traumuoto Kęstučio Ivaškevičiaus ir trečiojo vartininko Šarūno Jurevičiaus.

„Stengsimės išbandyti kuo daugiau žaidėjų. Privalome ieškoti, rasti ir turėti bent po du lygiaverčius žaidėjus kiekvienoje pozicijoje“, – sakė R.Žutautas – „Leidome pailsėti tiems, kurie nuolat rungtyniavo rinktinėje, baigė sezoną klubuose. Duosime šansą tiems žaidėjams, kurie buvo atsarginiai ar žaidė mažiau“.

Kelionei į Norvegiją  prisijungė trys Lietuvoje rungtyniaujantys žaidėjai, kuriuos treneriai šiemet išbandė rezervinėje B rinktinėje – tai Vilniaus „Žalgirio“ gynėjas Algis Jankauskas ir puolėjas Nerijus Astrauskas bei Marijampolės „Sūduvoje“ gynėju arba saugu žaidžiantis Povilas Leimonas.

R.Žutautas užsiminė, kad eksperimentai labiausiai tikėtini gynybos grandyje ir puolime, nes dėl geltonų kortelių kitas atrankos rungtynes su Lichtenšteinu turės praleisti Ramūnas Radavičius ir Darvydas Šernas.

Klaidos skaudžios ir iš jų reikia mokytis

Ruošdamiesi dvikovai su Norvegijos rinktine, lietuviai visų pirma stengėsi atgauti psichologinę pusiausvyrą po pralaimėtų rungtynių prieš Lichtenšteiną bei maksimaliai pasirengti antradienį vyksiančioms rungtynėms.

„Psichologinis nusiteikimas yra labai svarbus. Skaudžiai patyrėme tai su Lichtenšteino komanda – nėra nusiteikimo, nėra žaidimo, nėra pergalės. Dar kartą įsitikinome, kad futbolą gali žaisti visos šalys – neįvertinti priešininko negalima, – sakė R.Žutautas – Analizuojame praėjusias rungtynes, vertiname klaidas... klydome gynyboje, kitaip planavome žaisti ir puolime. Nesusitvarkėme ir su kitais dalykais – gali bandyti nusiteikti ir neatsipalaiduoti, bet turbūt pasąmonė vis tiek tai užgožia.“

Psichologinis nusiteikimas yra labai svarbus. Skaudžiai patyrėme tai su Lichtenšteino komanda – nėra nusiteikimo, nėra žaidimo, nėra pergalės.

Į Oslą Lietuvos rinktinė atvyko sekmadienio vakare ir surengė treniruotę priemesčio Berumo „Nadderud„ stadione. 7 tūkstančius vietų turinčiame stadione anksčiau rungtyniavo 2008 m. Norvegijos čempionas „Stabaek“, tačiau šis išsikėlė į naują vietą ir čia paliko tik dublerių ir moterų komandas.

Berume lietuvius nustebino aikščių gausa ir žaidžiančių merginų skaičius. Norvegijoje moterų futbolas itin populiarus. Iš beveik 400 tūkstančių registruotų futbolo žaidėjų daugiau nei 100 tūkst. yra moteriškos lyties.

Lietuvos ir Norvegijos nacionalinės rinktinės susitiks antradienį 20 valandą Lietuvos laiku Oslo „Ullevaal„ stadione.

Lietuvos rinktinės sąrašas rungtynėms su Norvegija:

Vartininkai:
Ernestas Šetkus (Nikosijos „Olympiakos“, Kipras)
Mindaugas Malinauskas („Debreceni„ VSC, Vengrija)

Gynėjai:
Tadas Kijanskas (Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija)
Ramūnas Radavičius (Panevėžio „Ekranas„, Lietuva)
Arūnas Klimavičius (Taldykorgano „Žetisu“, Kazachstanas)
Gediminas Paulauskas (Mariupolio „Illičivec“, Ukraina)
Algis Jankauskas (VMFD „Žalgiris“, Lietuva)
Povilas Leimonas (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva)

Saugai:
Mindaugas Panka (Lodzės „Widzew“, Lenkija)
Dominykas Galkevičius (Lubino „Zaglebie“, Lenkija)
Edgaras Česnauskis (FC  „Rostov“, Rusija)
Deividas Česnauskis (Salonikų „Aris“, Graikija)
Marius Papšys (FK „Pribram“, Čekija)
Mantas Savėnas (Orenburgo „Gazovik“, Rusija)
Linas Pilibaitis (Dėro ETO, Vengrija)

Puolėjai:
Vitalijus Kavaliauskas (Liepojos „Metalurgs“, Latvija)
Tadas Labukas (Gdynės „Arka„, Lenkija)
Nerijus Astrauskas (VMFD „Žalgiris“, Lietuva)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius