-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš startą UEFA Europos lygoje „Sūduvos“ treneris Virginijus Liubšys pažadais nesišvaisto

Ketvirtadienį Marijampolės „Sūduva“ pradeda žygį į Europą. Marijampoliečiai „Arvi“ futbolo arenoje žais UEFA Europos lygos antrojo kvalifikacinio etapo pirmąsias rungtynes su Buroso „IF Elfsborg“ (Švedija) komanda.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Andriaus Burbos nuotr.

Per vasaros perėjimo langą „Sūduva“ pasipildė dviem legionieriais iš Ukrainos Sergejumi Loginovu ir Sergejumi Žigalovu, bei dviem žaidėjais iš Kinijos: į Marijampolę atvyko dvidešimtmetis saugas Wangas Yangas ir jo bendraamžis toje pačioje pozicijoje rungtyniaujantis Gu Binas. 

Komandos sudėtyje šį sezoną jau nebeišvysime Audriaus Broko, Alfredo Skroblo, Tomo Ražanausko, Manto Samusiovo ir Nikolajaus Mašitčevo.

„Sūduvos“ strategas Virginijus Liubšys prieš rungtynes su „IF Elfsborg“ teigia, jog svarbiausias tikslas šiame mače – nepraleisti įvarčio, o tenkintų ir minimali pergalė 1:0.

– „IF Elfsborg“ treneris Peteris Wettergrenas lankėsi Marijampolėje ir stebėjo „Sūduvos“ rungtynes. Jūs varžovų žaidimą matėte tik vaizdajuostėje? fksuduva.lt paklausė V.Liubšio.

– Peržiūrėjau dvi vaizdajuostes. Abi jos geros kokybės. Iki rungtynių su  „IF Elfsborg“ tikiuosi gauti dar vieną vaizdajuostę iš paskutinių varžovų ekipos varžybų.

– Kokią nuomonę susidarėte apie Švedijos komandą, kokios jos stipriosios pusės, kokių pastebėjote silpnų vietų?

– Varžovai padarė labai gerą įspūdį. Tai stipri komanda, ji Švedijos čempionate užima antrąją vietą.  „IF Elfsborg“ žaidžia ne visai skandinavišką futbolą, nepastebėjau daug ilgų perdavimų. Komanda stengiasi laikyti kamuolį ant žemės. Labai stiprūs varžovų ekipos kraštai, ji rungtyniauja taktiškai brandžiai.

Silpnų vietų turi visi, mes irgi ieškome varžovų silpnų vietų, tačiau apie tai geriau nekalbėsiu. Pamėginsime užčiuopti tas silpnas vietas. Iš matytų vaizdajuosčių man labiausiai patiko „IF Elfsborg“ mačas su „IFK Goteborg“, kuris baigėsi 1:1. Per jį mūsų būsimieji varžovai drausmingai gynėsi, labai greitai pereidavo į kontratakas.

– Kokie tikslai keliami „Sūduvai“ UEFA Europos lygos turnyre?

– Visi norėtų, kad „Sūduva“ nužengtų kuo toliau, kad įveiktų bent vieną etapą. Žiūrėsime, kaip susiklostys pirmas mačas savo aikštėje. Galiu pažadėti, kad vyrai kausis iš visų jėgų, padarys viską, ką leidžia jų  sugebėjimai.

– Koks rezultatas savo aikštėje būtų geras?

– Norėtųsi rungtyniaujant namuose nepraleisti įvarčio. Tai labai svarbu. Manau, vieno įvarčio galutinei pergalei neužtektų. Tačiau tenkintų rezultatas 1:0. Žinoma, norėtųsi daugiau, tačiau nereikia pernelyg įsisvajoti. Futbolininkai kovos ir stengsis pasiekti kuo geresnį rezultatą.

– Liepos pradžioje „Sūduvos“ sudėtyje įvyko pasikeitimų. Kiek tai gali turėti įtakos rungtynių su „IF Elfsborg“ rezultatui?

– Ekipoje įvyko nemažai permainų, pasikeitė net keturi žaidėjai. Tokiais atvejais dažnai komandoje būna emocinis pakilimas. Kaip bus iš tiesų, sunku pasakyti. Matysime vėliau, kai bus tęsiamos Lietuvos futbolo A lygos čempionato kovos.

– Komandą neseniai papildė ukrainiečiai Sergejus Žigalovas, Sergejus Loginovas, kinai Wangas Yangas ir Gu Binas. Kaip apibūdintumėte naujokus, kuris iš jų jums padarė geriausią įspūdį?

– Nenorėčiau išskirti kurio nors vieno. Man patinka kairiojo krašto saugas Gu Binas. Jis žaidžia paprastai ir užtikrintai. Neblogas ir kitas legionierius iš Kinijos. S.Žigalovas „Mažeikių“ ekipoje buvo lyderis, mušė įvarčius, tačiau ten buvo kita komanda, kitokia situacija. S.Loginovas žaidė vieną mačą atraminio saugo pozicijoje, tačiau pasirodė nelabai sėkmingai.

– Ar ketvirtadienį „Sūduva“ galės žaisti stipriausios sudėties?

– Taip, visi yra sveiki. Stengsimės rungtyniauti taip, kad liktų patenkinti žiūrovai, kad stadione jie pasisemtų teigiamų emocijų ir išeitų iš jo būdami geros nuotaikos. Marijampolės žiūrovai supranta futbolą. Kviečiu marijampoliečius atvykti į stadioną ir aistringai palaikyti miesto komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius