Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Real“ futbolininkų raudonosios kortelės – po didinamuoju UEFA stiklu (video)

Įtarimai, jog Madrido „Real“ (Ispanija) futbolo klubo gynėjas Sergio Ramosas ir saugas Xabi Alonso galėjo tyčia gauti raudonąsias korteles Čempionų lygos rungtynėse su Amsterdamo „Ajax“ (Olandija), neprasprūdo pro UEFA akis. UEFA disciplinos komitetas pradėjo tyrimą, o S.Ramosui ir X.Alonso gresia papildomos sankcijos.
S.Ramosas (kairėje) vejamas iš aikštelės
S.Ramosas (kairėje) vejamas iš aikštelės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Abu ispanai iš aikštelės buvo išvyti besibaigiant mačui už laiko vilkinimą, kuomet rezultatas jau buvo 4:0 „Real“ ekipos naudai. Dėl gautų raudonųjų kortelių S.Ramosas ir X.Alonso turėjo praleisti tik jokios įtakos turnyrinei padėčiai neturinčias rungtynes su „Auxerre“, tačiau oficialų tyrimą pradėjusi UEFA gali nuspręsti kitaip.

Pagal UEFA taisykles, už nesportišką elgesį ir principų laužymą jiems gresia papildomos nuobaudos.


„Real“ klubas suskubo išplatinti pranešimą, kuriame užstojo S.Ramosą ir X.Alonso, teigdamas, jog kaltinimai žaidėjams yra neteisingi.

Jokio kriminalo nepastebėjo ir rungtynes komentavęs futbolo apžvalgininkas Nerijus Kesminas.

„Jeigu mintis ta, kad kortelės gautos su tikslu nežaisti paskutinio grupių etapo mačo, tai nematau prasmės, nes nerungtyniauti paskutiniame ture gali ir taip“, – Eurofootball.lt sakė komentatorius.

„Nemanau, jog tai buvo kažkoks manevras, o veikiau paprasčiausios žaidybinės situacijos. Xabi Alonso paprasčiausiai nesitikėjo, kad gaus geltoną kortelę, nes paprastai teisėjai atlaidžiau žiūri į jau įspėtus futbolininkus, o Sergio Ramosas darė ne savo darbą – turėjo atlikti laisvą smūgį, ką paprastai daro vartininkas Ikeras Casillasas“, – dėstė N.Kesminas.

Ir tęsė: „Įsibėgėjimas ir atsitraukimas, mano akimis, buvo tik todėl, kad ispanas nematė, kam atlikti perdavimą. O smūgiuoti bet kur nesinori. Jis turėjo jausti, jog gali nutikti taip pat kaip Alonso, bet tai nėra jokia kriminalinė istorija. Tiesiog prisidirbo lygioje vietoje. „Real“ pažais ir be jų paskutiniame ture, juolab, kad Amsterdame rungtyniavo be penkių pagrindinių žaidėjų ir vis tiek laimėjo 4:0.“

„Galbūt iš šono ir susidaro vaizdas, kad tyčiojamasi iš žiūrovų, tačiau kažkokią gudrybę būtų galima įžvelgti, jei rezultatas būtų 0:1. Kai 0:4, kam tai daryti? Galbūt UEFA atrodo kitaip, tad nieko apie sankcijas pasakyti negaliu“, – tvirtino N.Kesminas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius