Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rezultatyviausias A lygos futbolininkas Deivydas Matulevičius: Lenkijoje žaidimas greitesnis ir techniškesnis

Rezultatyviausias pernai metų Lietuvos čempionato – A lygos – futbolininkas Deivydas Matulevičius, kurį VMFD „Žalgiris“ pusmečiui išnuomojo „Cracovia“ klubui, jau apsipranta Krokuvoje.
Deividas Matulevičius
Deividas Matulevičius / cracovia.pl nuotr.

Lenkijos futbolas 22 metų puolėjui – ne naujiena, jis 2009–2010-aisiais jau žaidė Silezijos Vodzislavo „Odra“ komandoje.

Šį sezoną „Cracovia“ ekipoje D.Matulevičius sužaidė jau dvejas oficialias rungtynes. Debiutavo lietuvis per rungtynes su Gdansko „Lechia“ (1:1). Per jas D. Matulevičius 69 min. pakeitė latvį Aleksejų Višnakovą,

Per kitą „Cracovia“ susitikimą su Baltstogės „Jagiellonia“ (0:0) Deivydas jau žaidė pagrindinėje sudėtyje. Šį kartą lietuvį 68 min pakeitė latvis.

– Ar jau apsipratai Krokuvoje? – VMFD „Žalgiris“ paklausė D.Matulevičiaus.

– Jau normaliai apsipratau. Juk esu Lenkijoje žaidęs ir turiu čia vietinių draugų, todėl man šioje šalyje aklimatizuotis tikrai nebuvo sunku.

– Kaip priėmė komanda?

– Komanda priėmė draugiškai. Joje yra nemažai legionierių. O ir su vietiniais nebuvo sunku rasti bendrą  kalbą, nes moku lenkiškai.

– Nebuvai primiršęs kalbos? Neteko prisiminti iš naujo?

– Tiesą sakant, buvau... Bet jau po poros dienų jau viskas buvo tvarkoje. Kai visur tą kalbą girdi, tai prisiminti ją nebūna sunku.

– Kaip sekasi aikštėje? Ką apie tavo žaidimą sako treneriai?

– Per pirmas dvejas rungtynes sekėsi lyg ir neblogai. Po pirmųjų treneris buvo tikrai patenkintas. Nes  kai išėjau į aikštę, tik tada komanda pradėjo žaisti, suaktyvėjo. Tad, manau, kad kol kas viskas lyg ir neblogai. Tik norėtųsi įmušti įvartį...

– Kur gyveni? Klubas išnuomojo butą?

– Dabar dar kol kas gyvenu viešbutyje, nes klubas ieško man buto. Greitu metu turėčiau persikelti.

– Ar patekus į Lenkijos lygą iš karto jaučiasi jos pajėgumo skirtumas, palyginus su Lietuvos? Kuo? Greičiu, žaidėjų meistriškumu, fizine jėga?

– Aišku, kad jaučiasi. Čia lygis aukštesnis dauguma aspektų. Viskas aikštėje vyksta greičiau, futbolas techniškesnis ir, žinoma, daug jėgos žaidimo. Apskritai Lenkija labai pažengė į priekį ir stadionais, ir visa infrastruktūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius