Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rezultatyviausias Azerbaidžano čempionato žaidėjas Mindaugas Kalonas: „Esu dėkingas Csaba Laszlo už man suteiktą šansą“

Prieš kurį laiką į didįjį futbolą grįžo vienas talentingiausių kuriančių saugų Lietuvoje Mindaugas Kalonas. Jis sugrįžo sutrenksmu ir, sublizgėjęs „Ravan“ klube, neseniai pasirašė sutartį su „Baku“, kur rungtyniauja ir Deividas Česnauskis.
Mindaugas Kalonas
Mindaugas Kalonas / fcbaku.com nuotr.

Čia įsijausti daug laiko Mindaugui neprireikė – po septynių Azerbaidžano čempionato turų jis yra rezultatyviausias lygos futbolininkas. Tiesa, komandos startas kol kas neįspūdingas – per septynis mačus „Baku“ surinko dešimt taškų ir rikiuojasi šeštoje lentelės vietoje. Iš 15-os „Baku“ pelnytų įvarčių keturi – M.Kalono sąskaitoje.

M.Kalonas sutiko Futbolo.TV papasakoti apie Azerbaidžaną, Baku miestą, profesionalo karjerą, įsimintiniausias akimirkas ir dabar jau buvusį Lietuvos rinktinės vyriausiąjį trenerį Csaba Laszlo.

– Mindaugai, „Baku“ žaidžiate nuo liepos mėnesio. Kaip vertinate čia sudarytas treniruočių sąlygas, kokį įspūdį palieka azerbaidžaniečių požiūris į futbolą? – Futbolo.TV žurnalistas Martynas Čekavičius pasiteiravo saugo.

– Sąlygos „Baku“ yra tiesiog idealios. Čia yra viskas, ko reikia futbolui. Žmonių požiūris į šį žaidimą čia yra pozityvus, Azerbaidžano futbolas turi stiprų finansinį pagrindą, jų tikslai ir fantazijos tik didėja, tačiau, kai tokie finansiniai resursai, jos gali tapti realybe. Situacija futbolo federacijoje irgi gera, komandų biudžetai dideli. Žodžiu, viskas čia keičiasi į gerąją pusę.

– Ar daug žmonių renkasi į stadionus?

– Į kai kurias rungtynes žiūrovų susirenka labai daug. Gausiai lankomos „Khazar Lankaran“ rungtynės, ten kartas nuo karto būna ir pilnas stadionas. Manau, vidurkis kokie trys tūkstančiai žmonių.

– Kaip vertinate „Baku“ startą čempionate?

– Manau, kad pradžia galėjo būti ir geresnė. Aišku, komandoje yra daug naujų veidų, tad žaidimas dar tik lipdosi. Su kiekvienu maču mes judame į priekį. Turime tikslą būti trejetuke, kurio ir siekiame.

– Ar tikėjotės būti rezutatyviausiu žaidėju po septynių turų?

– Nebuvau apie tai susimąstęs. Kiekvienose rungtynėse išeinu į aikštę ir darau savo darbą, kad komandai būtų geriau. Turiu savo tikslą, kurio link stengiuosi eiti. Aišku, šaunu būti pirmam, bet geriau jau pirma būtų komanda.

– Ką manote apie Baku miestą?

– Miestas labai gražus. Su kiekviena diena jis tik gražėja ir atrodo kaip atvirutė. Galėtų viskas būti dar geriau, jeigu žmonės kultūringiau vairuotų automobilius. Tada būtų išvis idealu.

– Kokį įspūdį palieka vietos kultūra?

– Ji labai savotiška ir gerokai skiriasi nuo mums įprastos lietuviškos. Man reikėjo laiko, kad prie to priprasčiau.

– Galbūt išmokote kalbėti azerbaidžanietiškai?

– Moku gal dešimt žodžių. Aišku, vis išmokstu ko nors naujo. Čia aš susikalbu angliškai bei rusiškai.

– Nuo kelių metų žaidžiate futbolą?

– Pradėjau, kai man buvo dešimt metų. Pirmą kontraktą pasirašiau būdamas 17-kos.

– Kas paskatino jus pasirinkti žaisti futbolą?

– Buvo didelis noras. Taip pat artimieji, draugai, ypatingai brolis. Tačiau futbolą aš myliu nuo vaikystės.

– Per savo karjerą esate žaidęs Rusijoje, Latvijoje, Portugalijoje, Airijoje, Ukrainoje, Lenkijoje ir Azerbaidžane. Kuris jūsų karjeros etapas buvo įsimintiniausias?

– Manau, kad labiausiai įsiminė laikas, kai žaidžiau „Bohemians“, Airijoje. Tada laimėjome šalies taurę. Taip pat buvo geri rezultatai rinktinėje, įmušiau rumunams, serbams, o manimi domėjosi ir keletas Anglijos klubų.

– Kuris įvartis įsimintiniausias per visą jūsų karjerą?

– Turbūt, kai rungtyniavau už tuos pačius „Bohemians“. Įmušiau 11 metrų baudinį, kuris mums garantavo Airijos taurę. Tai buvo puikios akimirkos.

– Ar prisimenate pirmąsias savo rungtynes Lietuvos rinktinėje?

– Puikiai prisimenu, išvykoje įveikėme Albaniją rezultatu 2:1!

– Koks jausmas ginti šalies garbę?

– Tikrai smagu, kai reprezentuoji savo tautą. Tada stengiesi padaryti viską, kad džiaugtųsi visa Lietuva. Jausmas neapsakomai įspūdingas!

– Ar tikėjotės, kad Lietuvos rinktinę paliks Csaba Laszlo?

– Manau, kad taip nutinka visada, kai treneris neparodo gerų rezultatų, juk čia sportas. Vieną dieną tu esi reikalingas, o kitą, žiūrėk, jau ne. Kai nėra rezultatų, reikia kažką keisti. Šį kartą taip nutiko treneriui. Mano nuomone, jis neblogas specialistas, tikiu, kad suras naują komandą, su kuria pasieks gerų rezultatų, to aš jam ir linkiu. Jam treniruojant, aš sugrįžau į rinktinę, jis man suteikė šansą. Dėl to esu jam labai dėkingas.

– Ką manote apie Lietuvos rinktinės pasirodymą atrankoje į pasaulio čempionatą Brazilijoje?

– Žinoma, galvoju neigiamai, nes rezultatai labai prasti. Tikiuosi, kad pavyks pergalėmis užbaigti likusias dvi rungtynes su Latvija ir Bosnija. Manau, atsitiesime atrankoje į 2016 m. Europos čempionatą.

– Ar vasarą turėjote galimybę žiūrėti Europos U-19 čempionatą Lietuvoje? Kokį įspūdį paliko Lietuvos vaikinai?

– Taip, stebėjau per televiziją. Lietuviai man paliko labai gerą įspūdį, parodė didelį kovingumą. Ypatingai malonu buvo matyti pilnus stadionus žaidžiant Lietuvai. Norėčiau padėkoti sirgaliams, kad palaikė jaunimą, o taip pat ir mus ne tik tada, kai sekdavosi.

– Ar sekate A Lygos naujienas?

– Taip, stengiuosi, ypatingai, kai tarpusavyje žaidžia lyderiai. Šiuo metu kaip tik žiūriu mačą „Žalgiris“ – „Ekranas“ (interviu vyko tuo metu – aut.past.).

– Ar yra galimybė ateityje pamatyti jus žaidžiantį A lygoje?

– Niekada negali žinoti, tačiau artimiausiu metu tokių planų neturiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius